Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave946
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan programot ami játék közben írja hány fokon van a processzor?
előre is kösziSOD
-
Dave946
tag
Mennyi az a hőfok ami processzor tartós használatánál elfogadható?
pl 3-4 óra játék alatt?SOD
-
aktív tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak.
mivel köztudott hogy én nem vagyok nagy tuning bajnok, de érdekelne, az alábbiakra egy válasz
tegnap őjra raktam a gépem és a biost is lefrissítettem.
és találtam egy olyan menüpontot a lapom biosában - lásd adatlapom - hogy lehet tuningolni a gépem, annak ellenére hogy nem K-s procim van.
elvileg az asus szerinte 13%-al tudnám növelni a teljesítményt.
szerintetek van értelme megpróbálni?
okés hogy ez a proci nem tuning proci, de minden gond nélkül tudnám így növelni megbízhatóan a teljesítményét?
vagy volna egyáltalán értelme ezen teljesítmény növelésnek?
előre is köszönöm a véleményeiteket majd, ha lesz"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
laychi
veterán
válasz Lacielvtárs #18158 üzenetére
Próbáld ki,van értelme.
4000MHz a procid max órajele,turboboost alatt talán csak 3800,namost ha arra rátol 13%-ot akkor ott vagy 4,4Ghz-en.Hajrá.
Egyébként még azon agyaltam,hogy a bclk-t nem lehet 1,25-re beállítani nonK procinál? ezzel nem próbálkozott még senki?
[ Szerkesztve ]
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz laychi #18159 üzenetére
értem, és nagyon köszönöm a válaszod
de ettől az "asus" tuningtól nem lesz instabíl a szerkezet?
ez nem olyan tuning amit tesztelgetnem kellene?
mert tesztelgetni nem igazán szeretném, beállítom és annyi? használom?
de ki fogom akkor próbálni
köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
laychi
veterán
válasz Lacielvtárs #18160 üzenetére
hát azért nem árt hozzá szerintem manuálisan belőni egy stabil feszt.
Nem mindegy,hogy 1,3V-on megy alapból a proci és még ráfeszel avx alatt,vagy 1,2V-on illetve alatta megy stabilan. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz laychi #18161 üzenetére
gondolom ez esetben a hőfokra is gondolsz
alacsonyabb fesz alacsonyabb hőfok, ugye?
tényleg ne haragudj ha kézenfekvőket kérdezek, de teljesen analfabéta vagyok tuning terén
de amit azért ha lehet kihoznék ebből a konfigből hamár van rá lehetőség"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
laychi
veterán
válasz Lacielvtárs #18162 üzenetére
Egyrészt a hőfok,ami nagyon fontos,illetve azért vannak szerintem nem egészséges feszültségek(24/7-re)...
(Azért látogatod rendszeresen az oldalt és láttál már egy s mást,szóval teljesen analfabéta már nem lehetsz )
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz laychi #18163 üzenetére
nah jó ebben lehet igazad van, mert tény hogy figyelem amit csináltok, írtok... szó se róla...
de eddig nem igazán volt bátorságom a tuninghoz
most sincsen több, de mivel ezt a lap bios-a állítaná be így jobban bízom benne mint magamban
nem szeretném hazavágni a rendszert"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #18164 üzenetére
én sajnos hatalmasat csalódtam a z87-es saberben tuning szinten.
nem kockáztatnék a helyedben azért a ~10% -ért mert nem fogod megérezni sehol.
ráadásul tényleg félő h. belevág ap rocidba akkora feszt ami degradálja.sajnos a haswell már az 1.3 -at se tolerálja túl sokáig.
24/7 -re én az 1,25 -öt mondanám maxnak.tudom h. vannak akik nem értenek egyet, de olvasgatva neten, sokan panaszkodnak h. nem extrém tuning mellett is degradálódott a CPU. (atomstabl tuning egyszer csak pár hónap után fagyogat... és fezsemeléssel elmúlik >>> degradálódott CPU )
vagy pedig kapcsold be azt a tuningot, de mielőtt mented a beállítást a CPU feszt manuálisan lődd be plafon 1,25 -re.
ha azzal nem bírja el a 4,4 -et akkor nincs értelme sem szenvedni vele.
(a z87 saberben ugyanez a proci nekem pls sokkal fezs égnyesebb volt mint most a z97 -es msi -ben !!!
nem tudom mennyit javított az asus rajta, de fenntartásaim vannak)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Shokkolo #18167 üzenetére
szóval, akkor még csak tesztelgetni kell, meg próbálgatni
akkor lehet nem bántjuk a kérdést...
nekem ehhez a tuninghoz nincsen idegrendszerem.
nem is akarok én tuningot, csak ahogy megláttam, elkapott a gépszíj és megnéztem mit ajánlj fel és ezt dobta, de nem mertem rányomni az alkalmazra.
mondom inkább kérdezek, de egyenlőre agyalok rajta ezerrel...
így is tökéletesen teszi a dolgát...
köszönöm a te véleményed is"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #18168 üzenetére
ha gondolod tegyél egy próbát...
- a mostani beállításaidat mentsd le valamelyik profilnak (baj esetén lehessen visszaállítani)
- kapcsold be a tuningot
- mentés és restart előtt a cpu fezst állítsd be manuálisan plafon 1,25 -ös FIX fesznek. (ha stabil mehetsz lefele )Annyi fesz még nem kozhat galibát.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz Cthulhu Dawn #18150 üzenetére
Valaki?
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Shokkolo #18170 üzenetére
hátr nem tudom, lehet megpróbálom, de mint írtam az én idegrendszerem van egy kis hölgy no meg egy nagy hölgy is akik táncolnak, nem kell hogy a gépem is melléjük álljon és megtartsa ezen jó szokásukat
majd még meggondolom ezt is mint mindent az életben"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Joshi
titán
válasz Cthulhu Dawn #18171 üzenetére
Itt írták többen hogy hiába stabil IBT v Prime-al simán kifeküdhet mondjuk a Vegas proginál. Ha konvertálsz és kódolsz akkor próbáld ki a Vegassal.
A max 24/7 feszültség olyan 1.24V körül van, efölött már hosszú távon nem javasolt a feszültség beállítása.
Ezeket itt olvastam. -
Shokkolo
addikt
válasz Cthulhu Dawn #18171 üzenetére
Max fesz ami ajánlott, amit fentebb Lacinak is írtam, plafon 1,25
efölött még ha hűtöd is hajlamos degradálódni (a haswell tuti, gondolom a devil is, mivel tök u.a.).Stabilitás: tetszőlegesen Intel Burn Test [very high módban (nem szükséges az extrem)] vagy LinX az AVX -es
Ha abban stabil és játszol a gépen, akkor Battlefield 3-4, Crysis 3 vagy bármi gépizzasztó játék.
Ha ezek mennek akkor erős 99% h. stabil a tuningod.Persze ha konvertálsz vagy ilyesmi akkor azzal is megéri próbálgatni.
De igazából ha mondjuk 15-20 kör Intel Burn Testet túlél és némi játékot az általában jót jelent.
Személy szerint az IBT -t használom, de igazából 1 az 1ben ugyanolyan jó a LinX is"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na most a vegas az nem úgy működik, hogy letöltöm és csinálok vele egy tesztet.
Először is meg kell tanulni a programot, jobban mint egy photoshop-ot, ez nem egy egyszerű program, rendesen el is kérik az árát, ha minden kell bele.Ha már rászánod magad, akkor minimum ilyen legyen egy "teszt" vele:
Egy mappába legalább 5.6GB! (minimum 720p) 20-30 db! videót rakj bele, de ez több fajta legyen (mp4, mov, avi), aztán egy wav is legyen ott, de inkább több, ha ez megvan, akkor szépen rakosgasd be videókat, tetszés szerint vágd meg, aztán fésüld egymásra, utána mindegyiken legyen legalább 3 effekt. Rakd be az audio hangsávokat is, azokat is vágd meg, ha kell effektezd és mindenképpen állítsd be, hogy melyik hangkártyát használja majd. (már ha több van)
VGA-nál (nvidia) állítsd be, hogy a CUDA-t is használja rendesen a CPU mellett. Ha elkészült mű, ami legalább 7-10 perces kellene, hogy legyen, állítsd be a renderelést. A legalacsonyabbtól, akár 192khz-ig is, természetesen minden BEST beállításon legyen és FULL HD renderelést csináljon. A fent leírtakkal és beállításokal, egy 4790K egy FHD videót, ami 7-8 perces, kb 15 perc alatt csinálja végig 4.6ghz-en, (4960X kb 8perc! 4.8ghz-en) ha nem észlel különösebb hibát és mind a 4 magot tudja 100%-kon húzni együtt a memóriákkal. Ha nem stabil a rendszered, fél perc sem kell és olyan kékhalál lesz a vége, hogy öröm nézni.
Csak azért írtam ezt le, mert egy ilyen program nem úgy megy, hogy letöltöm, felrakom és "tesztelgetek"!
Ha ezt végig csinálja, akkor tényleg mondhatod már rá, hogy stabil. Jóval feljebb kellett löknöm a feszt, hogy rendesen végezze a dolgát a vegas, mint egy hülye IBT. Főleg, ha megy legalább 1 napig a renderelés, akkor biztosan kijelentheted, hogy stabil.[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Cthulhu Dawn #18176 üzenetére
Azt te döntöd el, hogy megveszed-e, vagy mész a virágboltba!
Nekem muszáj volt megvenni, mint minden olyan stúdióprogramot, amit használok, mert rendszeresen ellenőriznek az erre szakosodott szervek. De nem ez a lényeg, a lényeg az, hogy nem csak úgy megy a tesztelgetés, hogy gyorsba feldobom, vagy ráklikkelek mint egy IBT-nél. -
Lalaboy
őstag
Miert feltek az 1.25V feletti procifesztol? 30 perc alatt kilehet nyirni, ha a VRING feszt 1.3V fole megy!
-
Cthulhu Dawn
őstag
1366-nál még szokás volt, hogy semmilyen feszültséget nem hagyunk auto-n. Itt már békén lehet hagyni a többit, ha csak a vcore-al játszadozom? Illetve most hogy említettétek, uncore-t érdemes basztatni, vagy 1:1-es ratio azt csá?
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
laychi
veterán
válasz Cthulhu Dawn #18181 üzenetére
Uncore maradjon alapon.
Ha emeled instabilitást okoz
+több feszt is kér,mint a vcore -
Lalaboy
őstag
válasz bombibmw #18180 üzenetére
Az XS-en csinaltak LN2 alatt, mert az uncore emelese gyorsit, de nagyon veszelyes! Eles tuningnal megprobaljak maximalizalni. De csak par %-ot dob a vegeredmenyen! De ehhez az egesz rendszer feszbeallitasait a fejeje tetejere kell allitani! Ezt a procimat nem sajnalom, lehet kiprobalom rajta, mert ott van tartalekban a 4690-m!
-
laychi
veterán
válasz Cthulhu Dawn #18184 üzenetére
Nálam nincs cpu cache ratio,szóval megmondani nem tudom.
Nálam csak a szorzót lehet állítani,beállítani a tápellátási módokat(auto/adaptive/override) illetve Offsetelni lehet. -
Lalaboy
őstag
Megnezek egy FSB OC-t! Kivancsi vagyok, mit bir el a proci!
-
Joshi
titán
Egy kis segítségre lenne szükségem. A HWinfo progival monitoroztam az Alien Isolation játék alatt a hőfokokat stb viszont egy csv fájlt kaptam amit ha Excellel megnyitok káosz fogad. Hogy lehet megnyitni ezt a fájlt hogy értelmes rendezett adatokat kapjak?
-
Bacusuz
addikt
Ma sem hazuttoltam meg magam.
Elvittem Eleknek a procit delidelésre.
Ha már lúd legyen kövér ,kitaláltam hogy a H110-em átrakom előre friss levegőt szívni.
A cső hossz elég,de a proci foglalat egyik lábát a nagy buherálásban sikeresen elgörbítettem.Kellett ez nekem?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Montesantos
senior tag
Lefuttattam egy 3d mark-ot (no extrem, ultra) a sokat szidott 14.9-es szoftverrel még soha nem adott ennyi pontot (10723) pedig a beállításaimat hónapok óta nem piszkáltam (vga: 1100/1250, cpu: 4,6)
(bocs nem ide akartam)
[ Szerkesztve ]
Gabi
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
Tolja itt vki Asus Z87-Expert lappal?
Jelenleg 4300-on vagyok, 1,24 volttal(offset). Linx, IBT alatt 90/94/90/85 maghőim vannak(nincs deliddelve).
4770K-m van.
-
-
RMZ250
senior tag
válasz Prosector #18194 üzenetére
Én is így vagyok vele, sok mindenről nem tudom micsoda. Úgyhogy egyenlőre csak fix 1.2-re tettem a feszt 45-re a szórzót és kész, a memót meg 2133-ra. Eddig megvagyok kék halál nélkül. Mondjuk szinte csak játékra használom a gépet meg néha átkonvertálok egy-két filmet, hogy ráférjen a telóra. 70pár foknál nem szokott melegebb lenni, játék alatt meg csak 60 fok körül van de inkább alatta egy Alpenfhön Nordwand-al.
Hangsúlyozom nem értek hozzá és nem mertem ajánlani, hogy ne offsettel csináld de laychi koléga már írta is. Mindig a fix feszt ajánlják.
[ Szerkesztve ]
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
Prosector
addikt
Az a helyzet, ha manualra rakom es ha a voltage override-on 0,001-et is emelek, mar nem bootol be.
Jol ki kell ismerni ezt a biost...
-
Lalaboy
őstag
No ki-mit saccol,meddig birok felmenni az FSB-vel? 119Mhz a hivatalos rekoird strap-valtas nelkul.......
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest