Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mike88
senior tag
válasz smithsys #750 üzenetére
Freaktab-on láttam többektől, hogy a lemezre teszik a hűtést, de mivel csak a magyart beszélem, így te vagy az első, akitől megkérdezhetem, miért? A lemez lepattintható, visszatehető, s akkor közvetlen a procin ül a borda, én úgy gondolom, hogy ez mindenképpen hatékonyabb, mint egy köztes anyagként még az acél lemez vagy rosszul gondolom?
-
Mike88
senior tag
válasz smithsys #752 üzenetére
Értem. Hát, én egyelőre nem mertem róla képet készíteni. Hétvégén kitalálok valamit a rögzítésre, arra gondoltam, hogy egy rugóval rögzítem, ahogy régen volt megoldott a borda rögzítése a processzorokra. Szal egy vékony acél lemezt készülök a bordára veszíteni, ami a nyák széleibe kapaszkodik, persze nem akarom, hogy "bikából" veszítse, mert az rongálná a nyák-ot is, csak egy tartást akarok adni neki.
Egyébként ha fel is tornázom 70 fokra, ha abbahagyom a műveletet fokozatosan esik a hőmérséklet, ami számomra annyira nem volt egyértelmű, mert nem túl szellős a box, nem ártott volna felül is lyukakat tenni rá, de hogy én nem fogom rommá fúrkodni, az biztos, akkor inkább ha úgy találom kap egy másik házat, s ha eladó sorba kerül valamikor a jövőben, visszamegy az eredeti házba. -
Laza...
addikt
válasz smithsys #753 üzenetére
Nekem 3 napja van meg ez a Pipo X7, csak állandóan felidegesitett hogy lement a freki 50Hz-re (nem elírás! 0,05GHz), és olyan szinten lassult be hogy azt elképzelni sem könnyű..
Mivel a Geekbuyiingról vettem, és ott van friss bios, és rendszer, úgy döntöttem hogy akkor nosza, gyorsan fel is passzintom a gépre. A bios gyorsan fel is ment, majd jött a leírás alapján a "rom" csere. Nos, a leirás alapján ne próbálkozzon senki, mert kiirja hogy eltávolitható eszközről ne megy. Ezután (én kis buta..) a rendszer lemezre húztam át a fájlokat, és itt telepítés után meg is halt a pipom (sokan jártak már így, a netet túrva...)
Miután kialudtam magam, újra nekifutottam a dolognak, átnézve a particionálás menetét, egyetlen sort javítottam: A telepítendő lemez nem a 0-ás, hanem 1-esre írtam át (így a pendrive lett a 0, és az 1-re ment a rendszer, particiók stb). Igy már felment minden flottul, sajna a melegedés (pedig max kézmeleg a doboza) megmaradt....
Szétkapva a dobozt hihetetlen hogy az egész cucc harmada méretű dobozba is elfért volna
A procin egy fólia van, aminek az alja egy fémcsík szerű valami van .. ezt először le akartam húzni, mert az alatta levő fém árnyékoló lemez szerintem elegendő árnyékolásnak (is), a hűtés is biztosan jobb lenne ha nem lenne az egészen még egy fólia. Speciel mivel nincs hűtőbordám, így annyit tudtam tenni hogy nem raktam vissza az alját, és élére állitva megy most - hozzáteszem, tökéletesen teszi a dolgát.
Nekem egy normál asztali gép helyett/mellett van, és teljesen meg vagyok vele elégedve, amire nekem kell, azt kiszolgálja 99%-ban. Nem érzem úgy hogy kell a 3.0USB, sem azt, hogy kellene a TB LAN. Akinek ezek hiányoznak, azok nagyon benézték ezt a kütyüt, a helyén kell kezelni, és kész. Ha kell a kakaó akkor ott az asztali PC, addig meg ez fogyaszt itt nekem 2-3W energiát, és mivel nekem gyakorlatilag non-stop ment az asztali PC-m, havi 5k biztos faragok a villanyszámlámon, és gond nélkül netezek, firkálok ide, szerkesztek word doksikat, levelezek, és épp most megnéztem az Üvegtigris 3-at. És akkora a csend, amit eddig el sem tudtam képzelni egy PC mellett Nekem -mint előttem is írták- minden centjét megérte
Never give up!
-
Laza...
addikt
válasz smithsys #774 üzenetére
Ha nyúzod, bizony kell a borda, az alsó felére is. Alapesetben ahogyan megérkezik, max böngészésre elegendő a "hűtés", különben olyan szinten veszi vissza az órajelet a gép, hogy teljesen használhatatlanná válik (50MHz-re)
Én ilyen bordát rendeltem hozzá: [link] Kettő eladó lesz belőle, ha érdekel valakit
Never give up!
-
Mike88
senior tag
-
windlord
őstag
válasz smithsys #811 üzenetére
Köszönöm, már visszaolvastam.
Különben 750, s a Te hozzászólásod.Ott látom, hogy ~10fokot nyertél...
De szerintem a 65fok az még mindig marhára sok!782:
Itt kiderül, hogy nem túl rózsás a helyzet.Mike:
Én is erre gondoltam.
De a tápot honnan adnánk neki?
Lelopva a betápról?ericssonfan2:
+1
[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
válasz smithsys #2190 üzenetére
Sajnos igen, először nekem is az volt, hogy kiírta hogy nem ismerhető fel az USB eszköz, Disable, Enable, jó volt, kb. fél órát, majd megint kiírta, ezt párszor eljátszottam, amíg most már egyáltalán nem ismeri fel, Android alatt sem. Volt rajta adattároló, de most már ha egeret sem dugok rá, akkor sem megy...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Gumi és felni topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Imperium Ryzen 5 Phoenix 8000 PC Ryzen 5-8600G, A620TUF, 16GB DDR5 RAM, 1TB SSD
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700KF - Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- Lenovo P520: Intel Xeon W-2140 (8/16T - 4.2GHz)/ 64GB 2666MHz DDR4 ECC / 512GB NVMe / W11 Pro / ÁFÁs
- Eladó Mac mini Late 2014/2,6GHz i5/8GB
- Komplett gaming pc xeon 2680v4/32gb ddr4/gtx1650/240gb ssd/450 Gold+ tap
- Freenove Robot Dog Kit for Raspberry Pi 4 32GB Card, 8GB RAM + 10x3500mAh robotkutya robotmacska
- Lenovo M75q mini PC (Ryzen5 PRO 4650GE ~12500T intel vonalon 16GB DDR4 240 SSD) gyakorlatilag új
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest