Új hozzászólás Aktív témák

  • snowdog

    veterán

    válasz kockazatos #4836 üzenetére

    Régebben bekapcsolásnál max 10mp és már volt hold meg magasság is! Most kell neki 5-10 perc hogy találjon holdat! Ez mitől lehet szerintetek? Most Plajos mod1a dafunk v2.23 skint használok ami szuper számomra!

    A skinek nem igazán befolyásolják a GPS fix létrejöttének idejét. Én inkább arra tippelek, hogy a megfigyelésed hibás. :)

    A következőket vedd figyelembe.
    A leghosszabb ideig mindig egy hideg indítás tart (pl. a gép első, vagy hosszabb szünet utáni bekapcsolása, ez valóban lehet 5-10 perc), mert ilyenkor a GPS vevőnek (NEM az navi programnak!) össze kell gyűjtenie a műhold atatokat.
    Ezt követően a következő bekapcsolásnál, ha a helyszín ugyan az, vagy nagyon közel van a gép kikapcsolási helyéhez, illetve a ki és a bekapcsolás között nem telt el túl sok idő ( pl. napok), akkor beszélünk meleg indításról. Ilyenkor a GPS fix 1 percen belül létrejön.

    A hideg indítást lehet gyorsítani az AGPS használatával, amihez az internetről letöltött állomány segítségével műhold adatokat adhatunk át a GPS vevő számára. Ekkor nem kell az összes műholdról érkező jelet azonosítani, mert ezt a letöltött állomány tartalmazza. Ekkor a GPS fix létrejön 1-2 percen belül. Ennek az állománynak az érvényessége a letöltéstől számítva általában 5-7 nap.

Új hozzászólás Aktív témák