Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BobMaster
senior tag
-
nagyúr
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz Giovanny #229 üzenetére
Belépsz a biosba és ott egyből kiírja, ha jól emlékszem (ezért most nem fogom újraindítani). De pl. Lenovo System Toolbox progi is ki tudja olvasni és talán az Everest is.
Ha ott stimmel, az szerintem csak azt mutatja, hogy az alaplap nem lett cseréve. Minden mást kicserélhettek...
Mondjuk a procit, hálókártyát tudod ellenőrizni a típusszámból, hogy egyezik-e a honlapon lévővel. De pl a kijelzőről nem tudom honnan tudod eldönteni, hogy lett-e cseréve. -
Shadowfax
addikt
válasz Giovanny #239 üzenetére
Nagyon fontos, hogy az adásvételiben benne legyen az, hogy az eladó származási garanciát vállal: "Az eladó kijelenti, hogy a készüléket semmiféle tartozás nem terheli, és annak rejtett hibájáról tudomása nincs. Az eladó az általa értékesített készülékre származási garanciát vállal."
Ezt teljesen hivatalos formában kell megejteni, jogvita esetén ügyvéd és per. -
nagyúr
-
-
netseft
aktív tag
válasz Giovanny #7445 üzenetére
A T400/T400s kifutó széria már, T400s-t US Lenovo Shop-ban már rendelni sem lehet, T400-ból is csak integrált grafikus vezérlővel van. Én a helyedben mindenképpen T410-et vennék, hardveraprón vannak igen korrekt emberek, akitől jó áron vásárolhatsz.
Eladó termékeim: https://tinyurl.com/sefteles
-
bwoay
nagyúr
válasz Giovanny #7448 üzenetére
persze, hogy van súlyban különbség, pont az a T400s lényege, hogy jóval könnyebb, laposabb gép, végülis egy T400 light, ami a teljesítményre is igaz, hiszen gyengébb, alacsonyabb fogyasztású processzor van benne. mondjuk a taperolós kijelzőnek egy ilyen (non-tablet) gépnél semmi értelmét nem látom, de legalább ront a képminőségen az érintésérzékeny réteg. SSD nélkül meg szerintem kellően visszafogott a teljesítményt a lassú 1.8"-as HDD miatt, bár ilyen téren nincsenek tapasztalataim, az enyémben előbbi van.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
taltos
senior tag
-
taltos
senior tag
válasz Giovanny #8457 üzenetére
Szívesen. Erről a gépről van elvileg szó. Ahogy látom, nem LED-es.
-
-
válasz Giovanny #15085 üzenetére
Azt kell csinálni, hogy a már linkelt Parts Lookup -ban kikeresed a kijelző FRU-ját, majd elmész a ThinkWiki -re. Ott beírod a keresőbe az FRU-t, és megnézed, hogy milyen felbontású a kijelző. Ezt a felbontást össze tudod hasonlítani a kiszemelt laptoppal. Ha azonos a felbontás, akkor valószínű (de nem 100%), hogy nem cserélték.
-
kingabo
őstag
válasz Giovanny #15076 üzenetére
Nálam is ugyanez a helyzet, pedig itt a topikban többször dícsért embertől vettem.
Nyáron volt az Infóparki szervízben a gép. Kérdezték, hogy s/n hol van, mivel matrica nincs, mondtam, hogy a biosból kiolvasható. Erre azt mondták, hogy ok megnézik, kb 1 perc múlva jöttek is vissza, hogy rendben van a gari. Visszadáskor sem szóltak semmit, pedig az alaplapra és a kijelzőre is rá kellett elvileg nézniük. (monitorkábel csere volt)
Szóval ha pesti lennél, akkor azt mondanám az a tuti, hogy nézz be egy szervízbe és kérdezz rá, de látom ceglédi vagy. -
-
nagyúr
-
nagyúr
-
TayRol
nagyúr
válasz Giovanny #15137 üzenetére
nos, itt vettem a ph!-n 3 ev garival magyar lokalizacioval asszem 235e pénzert ujkoraban (tavaly osszel).
az, hogy nincs benne a rollcage a kijelzo mogott biztos, hogy hatrany, de en meg nem ereztem hianyat.
teljesitmenyevel es a supportjaval nincs gondom, eddig semmi baja, a bal oldali palmrest ha nagyon megnyomod akkor kicsit nyoszorog, amugy stabil cucc.
elso tp gepem, azota vettem anyosnak egy t60-at is. ami abban jobban tetszik, az a 4:3-as kepernyoarany. egyebkent rosszat nem tudok mondani rola. ha jo aron, garanciaval talalsz egyet, en ajanlom a vetelet.barmivel kapcsolatban lenne kerdesed, csak mondjad!
Napfénysüti: eddigi gepeimhez kepest ez is csucs, bar ha lenne ott is rollcage biztos nem bannam. de ez nem volt kizaro ok nalam.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz Giovanny #16616 üzenetére
IDE módban telepíted az intel matrix storage drivert (úgy emléxek, valami CMD fájllal kellett bűvészkedni hozzá), majd újraindításkor BIOSban átcsapod AHCI módra és voilá... (T60-nal szórakoztam ezzel, a CMD varázslás megfejtése tartott legtovább)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
yanna
addikt
válasz Giovanny #16619 üzenetére
A link mostanra nekem is behányt, pedig működött, egyébként ott is registry mókolást írtak, elképzelhető hogy 1 az egyben azt mint Vistánál, nem hasonlítottam össze.
Na előbányásztam, de szerintem ua.:
"IDE -> AHCI
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra. (IDE módban 3)
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz Giovanny #16645 üzenetére
Az általam már többször eljátszott, fene egy gusztustalan, de működő megoldás:
Csinálj egy mentést az OS partíciójáról, töröld a registryben a HKLM\System\CurrentControlSet\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#ven_8086&dev_29xx nevű kulcsok közül azokat (magát a pci#ven_8086&dev_29xx bejegyzéseket), amelyeken belül a Service nevű kulcsban szerepel az "iaStor" (vagy iaStor-szerű, vagy azzal kezdődő). Amit itt találtál, azt szintén törölni kell a ...CurrentControlSet\Enum\PCI alól is, keress rá ott a 29xx-re (amit az előző lépésben megtaláltál, pl. 2923, ez az adott vezérlőtől függő érték, az Intelek 29xx szoktak lenni), és nézd meg szintén, hogy van-e iaStor-ra emlékeztető bejegyzés alattuk, és töröld azokat, amelyekben van (tehát pl. ha van a VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\3&13c0b0c5&2&FA alatt egy Service iaStor értékkel, akkor a VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\3&13c0b0c5&2&FA-en jobbgomb és törlés (vagy Delete gomb). Ezekhez, és az előbbiekhez, valószínű, jogokat kell adnod magadnak (az aktuálisan bejelentkezett user-nek), ezt az értéken jobbegérgomb és biztonság menüpontban tudod megtenni (beírod/megkeresteted a listából a usered, és adsz neki teljes hozzáférést).
Töröld továbbá a HKLM\System\CurrentControlSet\Services alól szintén az iaStor-ra utaló nevű bejegyzéseket (ha van pl. iaStor95 nevű, akkor az iaStor95-öt töröld). Töröld továbbá a windows\system32\driversből az iaStor*.sys-t.
Ha ezeket így megtetted, ahogy írtam, akkor indítsd újra a gépet (az általad már korábban írt msahci legyen beállítva), de úgy, hogy közben a BIOS-ban átállítod a vezérlőt AHCI-re. Ha így elindul, akkor telepítheted a drivert. Ha így sem indul, akkor gyere vissza, és elmesélem a hasonlóan gusztustalan megoldást a rendszerben aktuálisan nem létező háttértároló vezérlőjének driverének telepítését (ha nem AHCI módban van a vezérlő, akkor ugyanis más azonosítója van).
Kéz és lábtörést, addig is.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz Giovanny #16668 üzenetére
Szívesen, most látom, azért csak sikerült el*sznom, pedig 2x is átolvastam; a következő 3 sor:
VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\3&13c0b0c5&2&FA alatt egy Service iaStor értékkel, akkor a VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\3&13c0b0c5&2&FA-en
helyesen:
VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02\3&13c0b0c5&2&FA alatt egy Service iaStor értékkel, akkor a
VEN_8086&DEV_2923&SUBSYS_B0051458&REV_02.Tehát az egész kulcs (nem csak a 3&13c0... alkulcs) törlendő.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
ixtom
tag
válasz Giovanny #16936 üzenetére
Esetleg ez is jó lehet:
a tálcán lévő akkuikonra jobbklikk és ott "Change battery charge mode/tresholds"bár nekem múltkor eltűnt, de restart után jó volt megint...
mod:
#16938 Lehet hogy utángyártott az akksi és azért nem megy?mod2: látom T410-ed van, abban még talán eredeti az akksi , akkor viszont nem tudom...
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Giovanny #17992 üzenetére
sajnos sehogy sem jutok előrébb a t410s-sel, a t420-ak sehol sincsenek a piacon, fateromnak meg sos kell egy gép, oda adom a moddolt t61-em neki, én meg nézek egy ilyet helyette. és remélem, hogy a 8 giga ram amit a t61-be vettem, nem fog beakadni...
az 1440x900 helyett 1200x800 viszont fáj..[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
atus72
őstag
válasz Giovanny #18080 üzenetére
Igen jó bele a GOBI 2000, eleve azzal is szállították, az előző konfigot pixelhiba miatt kicseréltettem de közben kifutott az a konfig így külön kellett vennem bele modemet (GOBI2000).
Azt nem értem (de kifogom próbálni), hogy én előtte stick-el használtam a cuccot és akkor pikk-pakk kapcsolódott, de most platformot váltottam (win7, x64) és nem tudom hogy ez mennyire számít bele, persze a józan ész azt diktálná hogy semennyire de ki tudja...
Meg el is költöztem, de ahogy tapasztalom itt a T-mobile székház tövében is ugyanolan lassan kapcsolódik, meg valahogy az egész mostanában belassul...
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- HP 840 G2 (HD, 8 GB , 256 SSD i5 5th) laptop leárazás!!
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest