Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    HP 4330s

    Anyagminőség: 7,5/10

    Impozáns, kellemes kialakítású fémborítás, nem olyan masszív mint egy elitebook de mindenképpen egy consumer gépnél tartósabb kialakítás. A zsanérok szintén valami fémborítást kaptak, bár kicsit széles hézag van a zsanér és a tok között, gyanítom elég rendesen megül majd ott a por, egyebek.
    A hátlap mint kiderült könnyen eltávolítható az akksi csúszkáival. A hátlap kívül műanyag, belül fémes. A memóbővítés egyszerűen végrehajtható művelet.

    Kijelző: 6,5/10

    Átlagos. A feketéje szerintem elég gyenge, és ez a szín sajnos elég érzékeny a betekintési szögekre. Hálisten a színes képek már sokkal jobbak, átlagos betekintési szög, átlagos színek, nem kiemelkedő, de nem is veszetten rossz. A fényerő viszont lehetne jobb is, maxon világít úgy, mint a másik gépem 50%-on. Sajnos ebben még mindig az IPS / RGB-led az etalon nálam, akarva akaratlanul én is az RGB-ledes gépemhez hasonlítgatom.

    Zaj:

    A ventillátor folyamatosan megy egy halk alapjáraton, nem is nagyon lehet észrevenni, viszont kellően hűvösen tartja a gépet (a vinyó átlag 6-8 fokkal hűvösebb mint a dellemben - 36-38 fok vs 44-45 fok). A fémborítás is csak mérsékelten melegszik fel ennek köszönhetően

    hang:

    a jelenlegi felhozatalban átlagos (szintén az etalon dell-JBL kombóhoz hasonlítom). Filmezéshez utazáskor megfelel, de a zenét és yotubeot valószínűleg nem erről fogod bömböltetni.

    Szoftverek 5/10:

    elég idegesítő volt az 5 fele partícionált vinyó és az előretelepített SUSE Linux. Kicsit aggódtam a kijelző miatt is mert linux alatt baromi otromba színbeállításokkal ment, win 7 alatt azért megmutatta, hogy nem olyan veszetten rossz kijelző ez.

    Sajnos a drivereket levadászni nem volt a legkönnyebb, hiába van SoftPaq, gyakran a ténylegesen szükséges driver teljesen más név alatt fut, mint amit a specifikációkbó sejtene az ember. Ennek köszönhetően kénytelen voltam először kábellel routerre kötni a gépet (a sima realtak lan driver volt az egyetlen amit rendesen le lehetett vadászni) és utána softpaq-al letöltögetni a maradékot.

    A dell megoldása jobban tetszik, kielemzi a gép pontos hardveres összetételét és aszerint pontosabban ajánlja fel a letöltendő drivereket.

    Akku:

    még nem volt alkalmam komolyabban tesztelni, de az eddigi tapasztalatok alapján 3-4 óra közötti időtartamra számítok. Később valszeg csere nagyobb verzióra utazáshoz.

    Kiszerelés:

    külön köszönet a webshopoknak és a HP nak hogy mindenhol eltérő infókat adnak a tartozékokról. Naná hogy sikerült beszerezni 10 rugóért egy táskát hozzá, aztán mikor kinyílt a doboz ott figyelt benne a gyári táska :((

    Összértékelés: azt mondom 7/10, nagyjából erre is számítottam ennyi pénzért.

Új hozzászólás Aktív témák