Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eshe
tag
Sziasztok!
Lenne pár nehéz kérdésem.Sajnos már rég tanultam elektromosságot és sok minden már nincs meg.Az lenne az elképzelésem hogy 220 v-os sütőt használnék 24 v-ról.A kamionban két lehetőség van a sütésre:Vagy invertert kell beépítettni 1500-2500 w körüli teljesítményben szakszervizben jó pénzért,vagy spéci kamionos cuccokat kell venni.Ezekkel meg az a probléma hogy a minőségük csapnivaló pl. a melegszendvics sütő egy szeletes és olyan vékony műanyag mint a tojáshéj ,és úgy is törik 15000-ért.A másik korlát a felvehető áramerősség ami max 15A,így a teljesítmény 300w-ra van belőve.Azt próbálom meg kiszámolni hogy milyen teljesítményű 220-as grillsütő adná ki ezt a 300w-ot 24v-on.Azonban vannak vele problémáim,ugyanis a válóáramnak csak effektív teljesítménye van és ezt nem tudom összehasonlítani az egyenáramúval.Amellett nem tudom hogy a fűtőszál hideg és meleg ellenállása mennyit változik.Ebben kérnék segítséget. -
eshe
tag
válasz Dr. Szilikát #90945 üzenetére
Az inverter veszteség nem gond,ez egy működő megoldás ,persze ilyenkor eleve jár a motor.A probléma az hogy a kamionba nem lehet csak úgy bele turkálni,szervizben építik be ujjnyi vastag kábelekkel az akksira kötve direktbe.
Tehát azt mondod hogy 300/24*220=2750w-os ami megfelelne. -
eshe
tag
válasz ViZion #90949 üzenetére
Ezek azok a hulladékok amiről beszéltem.Az Allride márka ami legtöbb helyen kapható,ennek 90 %-a félévet nem bir ki,van ami eleve selejt.Azt a sütőt pont nem próbáltam mert sajnáltam kidobni rá azt a 120-150 eur-t,de ennek a melegszendvics sütője van papírból.Viszont vannak meglepően használható dolgok néha mint pl.a kínai rizsfőző.
-
eshe
tag
válasz tordaitibi #90950 üzenetére
Meglepődnél hogy már 300 wattal miket lehet csinálni .Az idő meg nem számít csak az élet fontos .A mai inverterekben van akkufigyelő és eleve csak akkor kapcsolod be ha használod és sütésnél járó motorral.
A kamionok lízingesek és garanciálisak és nem nézik jó szemmel ha valaki barkácsol.Gondolj bele 80-100 amperek-ről beszélünk és csúnya látvány egy égő kamion,főleg ha utána neked kell kifizetni a látványosság árát. -
eshe
tag
válasz Dr. Szilikát #90954 üzenetére
Nem mert 24v-on nincs inverter.
-
eshe
tag
válasz Dr. Szilikát #90961 üzenetére
Igen ez volt az alap kérdés.
Vannak kb.1800-2000 watt teljesítményű sütők ami 24v-on elvileg 200-220w-ot leadhatna.
Van egy elektromos serpenyőm kb.1200 w-os lehet feláldozom a tudomány oltárán. -
eshe
tag
válasz Donki Hóte #90953 üzenetére
A zárójel lemaradt meg egy tizedes vessző hibázik
-
eshe
tag
Sziasztok!
Ez egy kép a Hilti TE5 fúrókalapács forgásirány váltójáról.Ebben van a szénkefe ami elfordítható a csúszkán
Mint látszik egy soros R L tag van benne az,ellenállás megsült.
Sajna semmi információt nem találok hogy mekkora értékű ellenállás lehetett benne.Ez egy 500 w-os kis fúró,milyen értékek körül próbálkozzak?
Köszi:Eshe -
eshe
tag
válasz Dr. Szilikát #92735 üzenetére
Igen,de itt sorban van kötve és az állórészre megy, ezért nem lehet kondi.
-
eshe
tag
válasz Dr. Szilikát #92739 üzenetére
Köszi akkor kipróbálom rövidzárral aztán majd meglátjuk mit mutat.
-
eshe
tag
válasz Dr. Szilikát #92739 üzenetére
Úgy néz ki hogy ez valami biztosíték ellenállás lehetett mert tökéletesen működik rövidzárral.Úgytűnik hogy nincs baja a motornak mert nem látok semmi rendellenest.
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- BestBuy ruhás topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- További aktív témák...
- Thinkpad L14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB DDR4, 256GB NVMe gar
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Új GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200MHz
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1650 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gamer PC v7 , i7 9700E , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest