Új hozzászólás Aktív témák

  • kunberci

    aktív tag

    válasz Kolty #1296 üzenetére

    Ha jól nézem a nagyításon, akkor ez bázikus elektróda. Pozitívon kellene lenni az elektróda fogónak. Bázikus elektródával nehezebb hegeszteni, mint rutilossal. 10 dobozzal megvettél belőle? Mit szeretnél vele hegeszteni? Miért nem rutilost vettél. Otthoni hobbi hegesztőnek a rutilos elektróda bőven jó, én sem hegesztettem még bázikussal.

    "Bázikus bevonat (B): Jó mechanikai tulajdonságok jellemzik, de nehéz vele hegeszteni. A bevonat nedvszívó, ki kell szárítani az elektródát. Fő alkotói: alkáli földfém-karbonátok, pl. kalcit, folypát, ferroötvözetek, szilikátok és egyedi ötvözők is. Durvacseppes anyagátmenet jellemzi. Összetett bevonatok, az egyes típusok jó tulajdonságait egyesítik (pl. RB, RC).
    Bázikus bevonat szükséges fokozott mechanikai követelményű szerkezeteknél."

    "A bázikus bevonatú elektróda közepes cseppekben olvad le, kevés fröcskölési veszteséggel. A varrat egyenletes, a beolvadás csekély, a sarokvarrat enyhén domború. Az elektróda érzékeny az illesztési hézagra, ezért a 2 mm-t általában ne haladja meg. Hegesztéskor kerülni kell az elektróda széles ívelését, a nagy hegesztési sebességet. A varrat gyökét célszerű rutilos elektródával elkészíteni, mivel az kevésbé érzékeny az ívhossz változására és az illesztési hézag nagyságára. Az elektróda leolvasztásával létrejövő varrattömeg 30…80 g/elektróda. A bevonat érzékeny a nedvességre, ezért az elektródát száraz helyen kell tárolni és hegesztés előtt feltétlen ki kell szárítani, éspedig:
    – ha a folyáshatár ReH Ł 355 MPa, akkor a szárítás 250 °C-on 2 óra,
    – ha a folyáshatár ReH > 355 MPa, akkor a szárítás 300…350 °C-on max. 10 óra."

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák