Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liksoft

nagyúr

válasz tlac #6931 üzenetére

A progit nem használom, így nem tudom, hogy gond-e a chipset hibás felismerése.

A WD felületi adatrögzítése talán nem annyira kiélezett mint a Samunál. Viszont a WD más, a működési stabilitásban gondot jelenthető munkafázist kihagy a gyártás során (sigle servo - Samu full servo). Adatmentéses szempontból (sajnos minden mentése lehetetlen, így ennek bekalkulálása a használatban mára célszerű) a Samu nagyságrenddel jobb. A felületek, fejek strapabírása jóval jobb, a csereszabatosságot nem is említem, mert a WD-nek az nincs.

Vagyis amíg a WD megy, lehet, hogy jobb választás, de adatot nem érdemes mentetni róla.

Mindent egybe vetve én a Samut jobban szeretem. Megoldották a folyamatos fejlesztést is. (Ez jó mondat volt. Hiszen mindenki fejleszt. Csak nem mindegy hogyan.)

- Hitachi (IBM), Seagate, Toshiba kialakít egy típust melyet a tervezés során jól megnyúz, majd azt gyártják.
    - WD tervez, gyárt, majd továbbfejleszt. De csak ott, ahol a hibaszázalék egy bizonyos küszöböt átlép. Ebbe a küszöbbe a menthetőség nem számít bele (egyelőre)!
    - Samsung tervez, gyárt, és a garancia alapján ahol csak lehet korrigál a következő szériánál.

Természetesen mindenkinek figyelembe kell vennie a piaci árharcot és a részvényesek éhségét. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).

Új hozzászólás Aktív témák