Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Silentfrog #31050 üzenetére
Persze, a te eseted most más, csak a "jövőre" nézve.
Még szerencse hogy garis, bár nem tudom mennyiben "kárpótol" az elveszett adatok tükrében -
Algotis
addikt
Sziasztok!
Egy hitachi 1tb winyóm van, és most normálisan, vízszintesen van felcsavarozva.
Vennék egy gépházat, egy Sharkoon MS120-at, de mivel hosszú a vga,m így ki kell venni a hdd tartót, és függőlegesen lehet felfogatni a winyót.
A kérdés, hogy ezt megtehetem? Közel 700 napot ment a winyó, legtöbb óráját egy NAS-ban, és lesz valami baja, ha most megváltoztatom a helyzetét?
Üdv.Androidos Outlookból küldve
-
ggg666
őstag
válasz djculture #31045 üzenetére
Nálam 2010 óta kb 70 merevlemez megfordult,de eladtam őket, de egyiket sem azért mert hibás volt,hanem azért mert nagyobbra váltottam,és egyikkel sem volt gond.Mindig eladtam a kisebbet és nagyobbra cseréltem őket.
Normális védelemmel nincs ilyen gond.Attól, hogy te szédszedtél "4T merevlemezt 4 vékony tányér 8 fej , mechanika ránézésre fele akkora mint a régi modellnél."
a floppyhoz képest összehasonlítanád akkor már minden winyó behalna!!![ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz ggg666 #31054 üzenetére
Én 15 éve foglalkozok vinyókkal, pont ezért nem számít semmit a te véleményed mert eladod tehát nem nálad megy tönkre. Közben mi hardver technikusok/műszerészek azért jobban belelátunk abba a dologba amit 10+ éve javítgatunk. Okoskodhatsz nyugodtan minden kolléga aki látja a hdd-k gagyiskodását és a rengeteg bedöglöttet azt mondja amit én. Bármit mondasz 2010 óta rengeteg a hibás vinyó és a hibás széria is. Előtte is voltak ilyenek pl a samsung egyes típusai de nem ennyi.
Ha egyszer elszáll majd egy csomó adatod remélem akkor is önként és dalolva fogod kifizetni a pénzt valamelyik kollégának akik megpróbálják visszahozni a becses adataidat és előadod hogy milyen jók ezek az új hdd-k![ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz ggg666 #31058 üzenetére
Jó hát legtöbb embernek annyi pénze van mikor összerak egy gépet hogy belevág egy ssd-t meg mellé egy 1-2T vinyót. Már optikai sincs pendrive-ról telepítenek, usb-s külső vinyók semmit se érnek azok döglenek meg először egy ki be húzás után. Pendrive-ok is jók, bedugtam ma egyet rámásoltam egy filmet bedugtam a dvb-t eszközbe, elindult a film lefagyott raw formátum annyi neki. 1 hónapos kingston dt 111. Holnap küldöm vissza 1 hónapja küldték egy kingston dt100g2 helyett , ennyit bírt.
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
válasz djculture #31059 üzenetére
Hát raw formátumot én még simán visszahoztam.Az más tészta,hogy ha egyből ilyet csinál az nem kóser.
De nekem a 10 év alatt nem ilyen nagy gondom, most is usb-s 2Tb-os winyóm is van, volt 3Tb-os is semmi gond nem volt vele, persze az mellett 160K-s szünetmentes meg kb 2 millás a konfig is de az adatmentésre is adok.
-
djculture
félisten
válasz ggg666 #31062 üzenetére
Én még nem találkoztam olyan lemezzel amit kiírtam és eltűnt volna róla a cucc. Mondjuk eleve úgy írok hogy írás után visszaolvastatom, ami már lassan olvasható vissza az kuka.Egy a hátránya hogy sok helyet foglalnak, meg nehéz katalogizálni őket.
Vinyókon is van adatom de csak megbízható régiken. Pl a 160-250gigás wd blue ide/satás verzió az elpusztíthatatlan. Van belőle 27db.[ Szerkesztve ]
-
-
tknof1871
őstag
válasz djculture #31070 üzenetére
Értem. Érdekelt volna, ha ez használható akkor is, mikor merevlemezeken másolok fájlokat. De a Total Commander topikban azt írták, másoláskor nem történik hiba.
Úgy emlékszem, régen a MS-DOS-os korszakban volt egy Verify kapcsoló, amivel ellenőrizhető volt, hogy a másolat hibátlanul sikerült. A Windows operációs rendszerbe és a Total Commander-be se tették bele ezt a módját a másolásnak.
A Total Commander Általános Beállítások > Másolás/Törlés alatt lehet valamit állítani, hogyan másoljon, de az teljesen más.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
liksoft
nagyúr
válasz tknof1871 #31071 üzenetére
Mióta már a HDD is rendelkerik írási cache-el, nincs értelme a verify funkciónak. Viszont ha akarod, akkor össze lehet hasonlítani (compare) az OS segítségével valahogy (nem emlékszem a legutolsó verzió nevére - DOS-nál én is leragadtam ebben), de a TC CRC képzéssel és az alapján a másolat ellenőrzésével megcsinálja szerintem.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
djculture
félisten
Ezek a maxtorok betyár cuccok, ma jött 17db 80-160 gigás mindnek a panelját kellett kjavitani. Előtte volt minden bad sectorok hol itt hol ott, a vezérlő kiírta hogy elvesztette vele a kapcsolatot. Most végeztem az utolsóval bad egy szál se, vinyó meg 45-50 megával másol.
Ezért ment tönkre a maxtor cég nem gondoltak arra hogy esetleg olyan vinyót kellene gyártani ami nem radiátorként működik. Vagy esetleg ha már olyat gyártottak a panelját úgy legyártani hogy ne égjen be.[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Van nálam egy gép (Gigabyte EX38T-DQ6 alalplap) és van benne egy 2,5TB-os WD25EZRX vinyó. Ha MBR-re állítom akkor marad 280 GB amivel nem tudok mit csinálni, (értsd nem tudom partícionálni azt a részt vagy külön partíciót létrehozni rá) ha pedig átváltok GPT-re és létrehozom a kívánt partíciókat (így már teljes lemezterület a rendelkezésemre áll) akkor nem tudok rá win7-et telepíteni. Van eere megoldás, hogy a teljes lemezterület a rendelkezésemre álljon, vagy mi van ilyenkor? Ötlet??
Amúgy a fenti alalplaphoz milyen verziójú intel RST driver kell? -
felvi
csendes tag
Egy apro kérdés! Miért irja ki a Task Managerbe hogy "DISC 100% és pirossan villog és le lasul a gépem pedig nem gyenge a Laptopom- 750 gb toshiba winchesterem van. fogalmam sincs miért csinálja?! nem mindig csinálja csak mikor telepitek valamit vagy játék közben is csinálja néha néha!! nagyon kéne egy kis segitség!! megköszönöm szépen!!!
-
djculture
félisten
Felejtős sajnos EFI/UEFI támogatottsággal rendelkező alaplap kell hozzá a tied meg nem az, csak az támogatja a 2,2Tb nagyobb vinyókról való rendszer inditást.
Veszel egy másik kisebb vinyót/ssd-tés azt rakod be rendszernek a nagy vinyót meg hagyod adattárnak (gyakorlatilag annak is való. Legolcsóbban úgy úszod meg a dolgot.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
-
steve24
aktív tag
Sziasztok.
Nem létfontosságu adolog, de inkább megkérdezem hogy mi a teendő.
Telepités után össze keveredtek a meghajtók elnevezései. pl:
előtte úgy volt hogy
C: rendszer 120Gb
D: raktár 340Gb (a C és D meghajtó egy HDD)
E: 2Tb hdd
Most ilyen sorrendben van
C:120Gb
D: 2Tb hdd
E:raktár 340Gb
D és az E meghajtó nevet kellene megcserélni.
De hogyan lehetséges?
Win7 op rendszer van a gépen. Köszönöm----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
steve24
aktív tag
Köszönöm a segitséget!
Sikerült!
Minden telepités után elkel játszani vele. utoljára több mint egy éve. akkor is megkérdeztem, de mostanra elfelejtettem----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
Pukii
senior tag
Sziasztok! egy problémában kérném a segítségeteket:
volt egy usb 2.0 s mobilrackem benne egy sata hdd, egyik nap a rack bedöglöt, a hdd ujra meg ujra felpörgöt de mindig leált. A hdd t kiprobáltam direkt Sata n, ugy tökéletesen müködik -> gondoltam éna rack rosz.Et követően vetttem egy immár usb 3.0 racket, amivel körülbelül fel napig tökéletesen is müödött.
A hibajelenség ugyanaz volt. A hdd satan kiprobálva ismét tökéletes.-> ritkán halnak meg a rackek, valoszinűleg a gép szurt el valamit ( ntfs fájlrendszer, megzavarja a rack vezérlőjét )A hiba mindkét esetben torrent közben következet be, addig nem volt gond amig nem ment a torrent. Ráadásul gyanaz a fájl letöltése közben.
Mi lehet a megoldás?
''A DDR az a winchester?'' by Ziiip
-
Pukii
senior tag
illetve ha eljutok odaig h felismerje, akkor is azt irja h formázam ( nyilván azt meg nem akarom.. )
-
Pukii
senior tag
na megtörtént a crc szektor tökéletes de már 7 hibás szektor van ( elég sokt babrált az lmult napokban )
Teht a Hdsentinel látja a merevlemezt, csak az oprendszer nem ( dvd ről indított linux sem látja , illetve több gépről probálva sem )[ Szerkesztve ]
-
Pukii
senior tag
a current pending sector nal van egy felkialtójel ( gondolom ez az amit mondasz aküszöbérték 0 érték 100és a legroszabb is 100 és OK ez mit jelent? )
illtve ha ez a gond, akkor hagyjam had szöszöljön vele?
Illetve az elöző usb kábelje ellenőrizve volt a felszültséget jól adta le ( és ismétlem ez a 2. rack ami bedöglik az új kb a 4. órában, ismét a torrent közben ( ott van hibás szektor??? )[ Szerkesztve ]
-
Kriza
őstag
Üdv!
Van egy Seagate ST3500418AS vinyóm, amin szépen lassan, de biztosan szaporodnak a hibás szektorok. Az utóbbi időben talán kicsit gyorsabban is. HDD Sentinel napló:
2013.05.24. 8:26:22,#5 Reallocated Sectors Count 33 -> 40
2013.05.16. 14:04:58,#5 Reallocated Sectors Count 32 -> 33
2013.05.06. 11:02:45,#5 Reallocated Sectors Count 31 -> 32
2013.05.06. 10:47:45,#5 Reallocated Sectors Count 29 -> 31
2013.04.26. 7:56:20,#5 Reallocated Sectors Count 28 -> 29
2013.04.18. 10:39:14,#5 Reallocated Sectors Count 27 -> 28
2013.04.18. 9:34:14,#5 Reallocated Sectors Count 26 -> 27
2013.03.19. 12:28:33,#5 Reallocated Sectors Count 19 -> 26
2013.01.04. 11:26:33,#5 Reallocated Sectors Count 18 -> 19
2012.11.20. 7:46:43,#5 Reallocated Sectors Count 15 -> 18
2012.06.06. 10:28:29,#5 Reallocated Sectors Count 8 -> 15
2012.03.07. 9:17:34,#5 Reallocated Sectors Count 7 -> 8
2012.01.23. 7:51:13,#5 Reallocated Sectors Count 6 -> 7
2011.12.22. 13:12:50,#5 Reallocated Sectors Count 1 -> 6
2011.12.14. 12:31:29,#5 Reallocated Sectors Count 0 -> 1A bolt szerint, ahol vettem, csak akkor garanciális, ha a Seagate saját tesztprogija (SeaTools) is hibát jelez. Viszont az a tesztprogram nem jelez hibát.
A kérdésem az, hogy esetleg van-e valakinek tapasztalata, mikor jön el az a szint, amikor a SeaTools is hibásnak érzi a vinyót, esetleg mikor számítsak komoly összeomlásra, mivel ezen van a rendszer? Az adatokat biztonságba helyeztem, és várom, hogy gariztatható legyen, csak zavar a bizonytalanság, és a várható kékhalál.
[ Szerkesztve ]
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
Pukii
senior tag
Na közben tovább probálgatam a kapcsolat nélküli lemez elleenörzés nem egészen azt jelentette, amit gondoltam.. kiprobáloma racket masik hdd vel..
-
djculture
félisten
Elég lutri hdd-k de ha amúgy lassulás nincs és kifagyások akkor nincs baja. Cserélhető nem is egy nagy művelet, de mivel új a laptop a win8-ból ítélve így csak a márka szakszervize tudja megcsinálni hivatalosan úgy hogy ne legyen gond a garanciánál. Esetleg ha meghagyod az eredetit úgy hogy bármikor vissza lehessen tenni ha garanciáztatni kell akkor házilag is levégezhető csak oprendszert kell az újra is telepiteni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
felvi
csendes tag
-
Anathema67
tag
Sziasztok,
vettem egy Orico HD-PW6101 [link] HDD kapcslópanelt. Segítséget kérnék a helyes és biztonságos beüzemeléshez, használathoz.
Az alaplap ( Asrock B75 Pro3 ) tudja az AHCI-t és a hot swap-ot. A HDD-k ( Seagate SD500dm002-1BD142 és Hitachi HDS721010CLA332 ) elvileg alkalmasak a hot swapra, bár érdekes hogy a szinte új SATA3-as Seagate HDD-nél a BIOS-ban nincs lehetőség a hot swap engedélyezésre. Mindkét HDD adattárolásra van, az op.rendszer SSD-n. Köszi szépen a segítséget.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Segítség, elromlott a merevlemezem!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest