Új hozzászólás Aktív témák

  • repvez

    addikt

    Hi
    Segitsetek megtalálni mi okozhatja a problémámat.Van egy 320GB seagate winyom IDE csatolos és mindenféle elözetes jel nélkül csinálja az alábbi problémát.
    Szoval lekapcsolom a gépet elözö este minden rendben majd másnap bekapcsoláskor csak a win betöltöképernyöig jut el és ott megáll minden nem hallani hogy dolgozna a winyo és csak a win logo alatti csik fut.Csak resettel tudom ujrainditani.Ezt már 3x megtörtént a készülék 5 honapja alatt.De eddig mindig megjavult ha ujratelepitettem a rendszert,de most elkezdtem a telepitést és hogy törlom a c:\ particiot.A törlés után a particionevek lejjebb tolodtak, tehát ami eddig volt d: az most c: lett és a c: particiombol f:
    .A 320GB 1 20GB és 6 50GB-os particiora volt felosztva NTFS formázással.De valamiért a particios oldalon már csak 305400MB helyet irt ki és az utolso 2 particiot osszevonta és ismeretlen fájlrendszert irt hozzá.
    Gondoltam egye fene ujraformázom az egészet(bár sok videom és képem odalett) :O
    2 ora alatt formázta meg a lemezt (ez normális?) majd mikor elkészült kiirta hogy nem tudja formázni mert vagy sérült a lemez vagy rossz a scsi csatolo.
    Szoval itt tartok most, hogy van egy 320GB winyom ami csak 305400MB osnak ismer és nem lehet formázni és nem tudok vele semmit sem kezdeni.
    Ez egyértelmüen a winyo hibálya és gariba ki tudom cseréltetni vagy közbejátszhat az ilyen dolgokba más alkatrész is?Abit KN9Ultra lap van a gépembe és IDE masteren van a winyo.A legujabb frissitésü winXPSP2 es volt rajta.Napi frissitésü virusirto és routerba épitett hardweres tüzfalat használok virust nem észleltem velük ami még okozhatna ilyet.

Új hozzászólás Aktív témák