Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodibasa
csendes tag
Hát ezt az ablakos dolgot tedd meg a te tápoddal .
Az én gépemben nem írt rá hibát a sentinel .
Linux (ubuntu) felment rá hibátlanul . Szóval driver kell hozzá hogy windows felmenjen rá de viszont drivert meg nem találok sehol . -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dodibasa #10152 üzenetére
Használd a "Válasz" gombot.
"Az én gépemben nem írt rá hibát a sentinel ."
Aha, jaja, mert a Sentinel a tápot is ellenőrzi, ugye?
Olvasd el a tápos topic első hsz.-ét, és keresd ki a tápegységed márkáját a "Nem ajánlott, veszélyes tápok" kategóriában. Meg fogod találni.
De ahogy neked jólesik... Ha szeretnéd, használd tovább nyugodtan.Sk8erPeter
-
Kernel
nagyúr
válasz dodibasa #10132 üzenetére
megpróbáltam vistával de ott nem látja a vinyót most keresglek drivert hozzá de nem nagyon találok http://www.hitachigst.com/portal/site/en/menuitem.e6b513c73a0b7518e8284977eac4f0a0/ <--- itt megtaláltam de nem tudom a drivert hozzá hogy tudom leszedni
Vagy ne is akard leszedni, mert nem akarlak elkeseríteni, de driver nem a Hitachi vinyóhoz kell, mivel ahhoz nem kell driver.
Hanem a SATA vezérlőhöz. Ami az alaplapon található, esetleg kártyán. Meg a szokásos téma, BIOS-ban IDE-kompatibilis mód és esetleg driver sem kell stb. milliószor leírva a neten, mióta SATA vinyók kaphatók, vagyis jópár éve.
Vagyis nem mintha nem segítene szívesen az ember, de ez azon témák egyike, amit keresővel művészet meg nem találni, annyiszor le volt már írva.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
vw23
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémához szeretnék tanácsot kérni: A gépem (PIV 3Ghz, 2x1024 MB RAM, Ati Radeon Xpress200 + radeon HD3850, FSP 400 táp, XP Home) az utóbbi időben max. 5-10 perc működés után lefagy. Pl. Játéknál kép kimerevedik, hang beakad, de ami érdekes az egér és bizonyos funkciók a programban működnek. (Test Drive Unlimitednél pl. az autó egy helyben áll a képernyőn, de a kerekei forognak, és az egérrel tudom mozgatni a külső kameranézetet, sőt kitudok lépni a beállítások menübe, meg vissza, de ha kiakarok lépni a programból akkor annyi, leáll minden.) De ugyanez a helyzet bármilyen más programnál, egy ideig megy aztán pl. víruskeresőnél csak annyit veszek észre h. a keresés idejénél nem megy tovább a számláló. Ilyenkor még a megnyitott programokon belül bizonyos funkciók működnek, de új programot már nem lehet megnyitni, és ha sokat kattintgatok, akkor előbb utóbb sípolás és minden leáll. Elsődlegesen vinyó hibára gondolok, de a HDsentinel progi elvileg mindent rendben talált, és ami még elbizonytalanít, hogy csökkentett módban nem jön elő a fagyás. Úgy (csökkentett mód) órákon keresztül megy a gép, viszont feltűnően lassan nyílnak meg új programok, akadozik az egér akár egy pasziánsz alatt is, de fagyás nincs. Vírust, férget (egyelőre) nem találtam. Ha valaki találkozott már hasonlóval, légy szíves adjon tippet,h. ez szoftveres v. hardveres probléma lehet egyáltalán. Kb. 3 hónapja új videókari+táp került a gépbe, de eddig nem volt semmi gond (esetleg VGA hiba?). Bármilyen tippet köszönök!
Xbox One GT: X1D1HUN
-
Sziasztok!
Adott egy ősi HDSentintel szerint mindenben 100%-os 2.5 colos notiwinyó.
Sebessége 4200RPM, IBM, kemény 20 GB.A probléma az, hogy a gép amiben van valami extrém lassú, állandóan kerreg benne a winyó (tualatin 1200 mit 256 SDR), de olyan szinten, hogy nagyon. Oké, gondolom kevés a ram a Zikszpének és a lapozófájlt használja.
Ráeresztettem HDTune-t. Hát az eredmény az lett, hogy az elején 20MB/s-mal olvas max, a végére ez lemegy 15-re. Nade közben vagy 30szor leugrál 5-6MB/s-ra a sebesség, az elérési idő is elég vacaknak tűnik. Ez normális dolog, hogy ilyen?
szerk: ja és a winyóvezérlő egy VIA Apollo Pro 133 chipset déli hídjában rejtőzik. Úgy hallottam, mintha azoknak lenne valami általános bajuk - konkrétan szarok.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
liksoft
nagyúr
válasz lezso6 #10158 üzenetére
Szia!
Leginkább őslénynek is mondható winyód van, nagy valószínűséggel sz@rr@ töredezett és átmeneti állományokkal (temp) telenyomott adminisztrációval. Ha a drive-on tárolt adatokat nem tartod karban, 2-3 hónap alatt harmadára csökkenhet a gép teljesítménye.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
luw2win
őstag
Hali!
Vettem egy WD 1TB-os vinyót egy Samu 32GB-os SSD, és egy ATA-s 160gigás samu vinyó mellé jönne.
Össze is dugtam ,egyik adattárolomba nincs jumper, de az 1TB-os vinyót nem ismeri fel a rendszer.
Windows XP SP2-t használok jelenlegA kérdés: hova tegyem a jumpert az 1TB-os vinyóba
Köszönöm
Üdv: Máté.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
mexel
veterán
Egy gyors kérdés talán tudja valaki a választ: Van egy wd 320-as 2,5"-os vinyóm egy usb-s külső rackben. Ez táp nélküli, elvileg az usb-n keresztül kapja a tápot. Az a baj, ha a gépem első usb aljzatába dugom ( mindegy hogy 1 vagy az Y kábel mind a két végét) akkor nem megy a vinyó, csak kattog. Ha a gép hátulján, az alaplapi USB kivezetésbe dugom akkor megy a vinyó. Ez a másik itthoni gépen is így van.
Mi lehet a gond? Esetleg az, hogy az első usb kivezetés nem usb2-es talán, vagy inkább ezeken a kivezetéseken nincs elég áram a vinyó meghajtásához? (A külső rack a legolcsóbbak közül való noname kütyü.)
Szükséges a külső racknek az USB2.0? -
liksoft
nagyúr
válasz luw2win #10160 üzenetére
Ha fizikailag nem látja, akkor a SATA1 vagy 2 környékén nézz körül. Ha viszont nem jelenik meg logikai meghajtóként, akkor particionálni, formattálni kellene. (Saját gép / jobb klikk / kezelés / lemezkezelés.)
-
Imco
őstag
Már volt itt is téma ha nem tévedek! Első usb-n nincs annyi táp, pontosabban nem olyan stabil mint a hátsokon. Ha ujabb a lap akkor szinte biztos a 2.0. Gyártó weblap elárulja. Az usb 2 a 480Mbit/sec sebesség miatt fontos mert a 12 Mbit/sec USB 1.1 van vele szemben. Táp szempontjából indifferens. Ha fontos az első kivezetés akkor keress valami stabil külső tápot neki, ha megoldható. Szerintem...
Üdv! Imco
-
liksoft
nagyúr
-
mexel
veterán
Köszönöm. Akkor nem a rack-el van a gond valószínűleg, egy olcsó 2000-ft-os rack. Éppen azért vettem ilyen hordozható 2,5"-os kütyüt, hogy ne kelljen a tápot is cipelni ha másik gépre viszem a motyót. Eddig sajnos sehol sem olvastam hogy a hordozható külső tápos motyó mégsem teljesen mobil
Kösz az infókat, akkor azt hiszem inkább eladom. Kipróbálok még egy gyári WD passport-ot, talán az jobb mint az ilyen "építet" megoldás. -
liksoft
nagyúr
600-800mA áramfelvételű winyó és 500mA terhelhetőségű USB esetén mit akarsz? Nem a kerettel van a gond, hanem, hogy nem RÖVID Y kábellel árusítják. A tápellátáshoz dupla USB-re van szükség.
Érdemes lenne kimérni az Y kábeled, hogy valóban mindkét USB csatlakozásból képes-e felvenni áramot. Találkoztam olyan Y kamukábellel, melynél az "egyenes" csak adatforgalomra volt jó, és tápot csak a "második" csatiból kapott .
Szerk: Remélem 5400-as a winyó! 7200-as áramfelvétele jóval magasabb, alkalmatlan USB-s tápellátásra!
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz liksoft #10167 üzenetére
5400-es vinyó. A kábel kb 40-50cm-es, a hátsó usb-ből elég csak az egyik (vastagabb) szálat bedugni az Y részből úgy is megy a vinyó. Elöl hiába dugom be mindkettőt az is kevés. A kábelnek mind a 3 csatlakozója ugyanolyan:
Keresnem kellene valahol rövid kábelt próbára.
-
mexel
veterán
válasz Sk8erPeter #10169 üzenetére
Nem a spórolás a lényeg, csak tesztelem egyelőre. Az a baj, eddig úgy tudtam, hogy a 2,5"-os külső vinyóknak elég 1 usb, és most szembesültem azzal, hogy mégsem tudom úgy használni mint egy pendrive-ot. Azt sem tudom, hogyan fog viselkedni egy médialejátszóval amin csak 1 usb van. Sajnos nem mindig férek hozzá a hátsó usb-khez így macerás lesz a használata.
-
luw2win
őstag
válasz liksoft #10167 üzenetére
Be volt sz@rva az egész rendszerem már régóta, a lemezkezelő nem működött jól
Kicsit lomha is volt már, amikor anyu,apu,gyerek használja a gépet...
Újratettem és minden megy pöccre.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az mp3-lejátszóknak és hasonlóknak nem olyan kritikusan fontos a tápellátás stabilitása, mint egy vinyó esetén. Tök más a kettő.
Azt kéne csinálnod, hogy állandóan bedugva hagyod a két USB-kábelt, és kivezeted a ház teteje környékére, így amikor be akarod dugni, akkor nem kell mindig a gép háta mögé mászni. Egy USB-kábel elég olcsó! Most ennél jobb megoldás nem jutott eszembe.Sk8erPeter
-
mexel
veterán
Szomorú vagyok. Akkor viszont nyugodtank vehetek 3,5-ös külső tárat is.
-
válasz liksoft #10159 üzenetére
Én is erre gondoltam, de ez elvileg nem lehetséges, mert az a sebességmérő low-level, ergo kurvára nem érdekli mit olvas, lineárisan megy. Vagy mégse?
Majd megpróbálkozom újrarakni a gépet egy deepformattal, lehet hogy segít. Egyébként nem én használom.Make Asia Great Again!
-
liksoft
nagyúr
Idézet:
"Úgy látom, Te is imádod a gyártók által határ alá méretezett berendezéseket."
A lényeget kiemeltem. Vagyis nem Te tehetsz róla, hanem a gyártók a profit és az elvárások miatt kiadják még azt is, ami határértéken talán működik. Illetve működik, de sok gonddal, így az adatbiztonságát én nem feszegetném. Nem a Te hibád!
-
liksoft
nagyúr
válasz lezso6 #10178 üzenetére
Korszerű OS alatt hogyan gondolod, hogy egy program "low-level"? Az OS-en keresztül dolgozik, ha az valamiért elveszi a lemezt vagy a procidőt, a program nem tud ezellen tenni semmit. Csak úgy jelenik meg, hogy lassabb az átvitel "beesik".
Tisztességes tesztet tessék DOS alatt futtatni, ahol valóban a tesztprogram uralja az egész gépet, és nem kell osztoznia a hw-en senkivel sem.
-
Vogel
csendes tag
Hali!
winyo: Samsung 500Gb sata
alaplap: A8N-SLI
Táp enermax 535WMa reggel ilyen üzi fogadott: Boot failure, insert disk... nem talál bootot. Megnéztem bios-ban és nem látja a vinyót. Ház szétszed, csatikat megnéz, átkötök pár tápkábelt, kifúj egy kevéske port hátha kontaktos, de semmi, ugyan az a szöveg. HDsentinel tegnap 100%os kondíciót mutatott és a gép stabil volt. Mi történhetett?
-
Zeratul
addikt
Nidec motor iszonyat szar, kevés a csapágyazásban a kenőanyag, párosulva kiegyensúlyozatlan tányérral rövid időn belül megöli a csapágyazást majd a motor beáll mint a szeg. Nidec motoros samshitet ha az ember meg motor forgástegelye mentén hirtelen megbillented hogy a tányér a tehetetlenség miatt megforogjon, fémes surlódódó hangot ad ki magából.
-
liksoft
nagyúr
válasz Zeratul #10186 üzenetére
És? Lehet. Vásárláskor honnan tudod? Utólagosan honnan tudod? Ha van információd, azt mondd el, de ez így érdekes.
Menet közben meg a drive-okat ne "rázogasd", mert azt egyetlen gyártó egyetlen terméke sem szereti. De ha adatvesztést szeretnél, ám tedd.
-
Zeratul
addikt
válasz liksoft #10187 üzenetére
Vásárláskor nem nagyon tudod, de ha made in Eu akkor jó eséllyel az lengyel samu, a távol keletieken általában rajta van a gyártó ország neve, bár az nem jelenti hogy lengyel motor nem kerül beléjük. Természetesen kikapcsolt állapotban kell a csapágytesztet csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz liksoft #10187 üzenetére
Kiszerelt vinyó mozgatására gondolhatott, de nekem gyanús, hogy a súrlódó hang más lehet, nem a csapágy.
Szerk: csak 2 perccel hamarabb kellett volna elküldenem a hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Zeratul
addikt
válasz Kernel #10189 üzenetére
A szimering is adhat hangot, de az műanyag nyüszítés, nem fémes surlódó hang. Van most nálam egy energiatakarékos hitaki, meg egy szígatya aminek semmilyen hangja sincs, de van egy ősi deathstar hitaki is ami szintén teljesen hangtalan.
Nem rázni kell hanem forgástengely mentén hirtelen elfordítani csuklóból.
-
e00dgy
aktív tag
Sziasztok!
Remélem lesz valaki aki tud majd segíteni. A következő történt. Van 1 rendszervinyó , és 1 tárolásra. Újratelepítettem a Windows Vista Ultimate x64 et. A tároló vinyó 1 Terás, első használatomkor GPT-be lett kovertálva. Most valaiért felkínálta, hogy kovertáljam Dinamikus lemezzé. Megtörtént, és láss csodát, a partíciók eltűntek, adat nincs, nem lát semmi visszaállítható partíciót sem norton partition manager, sem még egy pár amiket próbáltam. Tud valaki megoldást a bajra ?
Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
agg
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek picit! Seagate Barracuda 250 adattárolásra használt vinyóm egyik pillanatról a másikra lelassult....mind írás, mind olvasás tekintetében! semmi gyanús hangot nem hallok....egyszerűen csak 3600kbyte/s -kel ír és olvas...
Köszi! -
e00dgy
aktív tag
válasz Zeratul #10193 üzenetére
Igen. De eddig még nem nagyon vettem észre, hogy eltűnt volna bármi is. Mondjuk 1 teránál, meg ennél a számomra ismeretlen GPT .... ben még nem használtam vinyót.
Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
Zeratul
addikt
-
Vogel
csendes tag
Korábban írtam (#10181) hogy mi a helyzet. Vinyó hibátlan, másik gépbe áthelyezve tökéletesen működik. Az enyémbe áttéve egy másik sata vinyot ugyanugy nem látja. Szóval alaplap lesz. Korábban megállt a chipset venti, kb 1,5 éve. Lehet hogy az az alatt lévő vezérlők megsülése vezetett a hibához?
-
liksoft
nagyúr
válasz Zeratul #10190 üzenetére
A Hitachi parkoló villás típus, így a fejek kikapcsolt állapotban nem érintkeznek a lemezzel. A Samsung, és Seagate viszont parkoló pályás. Így nyugalmi állapotban a fejek a lemez parkoló sávjában (legbelső pozíció, a tengelyhez legközelebb) a lemezen nyugszanak. Mozgatás hatására a fejek a felületen csúsznak, és a kar tulajdonságai alapján (leszorító erő, rugó és mágneslemez szöge egymáshoz, fej geometriája, mérete, stb...) különböző hangot adnak. Te EZT hallod. Semmi köze a motorhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Segítség, elromlott a merevlemezem!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest