Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz huskydog17 #15120 üzenetére

    Kipróbáltam a notimon az 5470-es Radeonnal. A videó gond nélkül megy (MPCHC 1.5.0.2827-es verzió), de néhány érdekességre figyelmes lettem. Először is a lejátszó alapértelmezetten mindig a CPU-s MPEG-2 dekódolót aktiválja. Ha ez elől kiveszem a pipát a belső filtereknél, csak akkor használja a DXVA változatát. A lejátszás közben ugyan kiírja, hogy DXVA, de amit nem értek, hogy a CPU terhelés semmivel nem csökkent, ugyanannyi maradt, mint a CPU-s verziónál. Nagyon remélem, hogy az asztalinál nem így lesz, mert az AthlonXP nem bírná el finoman fogalmazva. :)
    A másik dolog, hogy a CPU-s dekódoló alkalmazásakor automatikusan aktivál egy deinterlace eljárást, viszont DXVA módban nem, így ez utóbbinál bekapcsoltam a blend-et a shaderek közül. Képminőségre ugyanolyannak tűnik mindkét mód, bár az is igaz, hogy egy 15,6 colos notin nem igazán lehet leszűrni ezt egy FullHD videónál. :D

    A Splash Pro sajnos csúnyán elhasalt itt, mert hiába van bekapcsolva az automatikus deinterlacing, egyszerűen mintha nem használná, ugyanis bűn ronda a kép, nagyon csíkos.

    PuMbA: egy kérdésem még volna: mivel MPEG-2 kodekről van szó, így elvileg a nagyon régi videokártyák is képesek itt a gyorsításra. Jól látom vagy HD anyagnál már más a helyzet?

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák