Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz z123456z #79549 üzenetére
Ágyat (meg szőnyeget) is szeretnék porszívózni, arra meg kellene a sok szívóerő.
Bár az atkaporszívók elvileg azt kevesebb erőből is kiszívják, de azt nehezen hiszem el.[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ribarszki
őstag
válasz w.miki #79551 üzenetére
Semmi értelme a szívóerőt kutatnod. Papíron az egyik Xiaomi gépünk erősebb mint a Dyson V8, valóságban messze elmarad tőle. Más kérdés, hogy kemény felületre a Xiaomi szívóereje Eco módban! is untig elég.
Szőnyegen meg a jó minőségű motoros szőnyegfej végzi a munka 90%-át nem a szívóerő. Az elektromotor által meghajtott kefe sörtéi kiporolják a szőnyeg szálait, ami port viszonylag egyszerű felszívni. Valóban nem árt a nagyobb szívóerő szőnyegen, de a V15-öt 2 év alatt nem raktam turbo módba. Mondjuk az auto mód kiválóan működik.
A mini motors fej, matracra szintén így működik. Kiporolja a matracot.[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz ribarszki #79554 üzenetére
Azért a V15 elég húzós árban. Aprón láttam egyet féláron, de az is túlmutat a kereten.
"Olcsón" van még a Shunzao Z11 Max 26000Pa 150AW.
Atkaporszívónak van értelme?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
ribarszki
őstag
válasz w.miki #79555 üzenetére
Azt a Shunzaot már én is néztem, szimpatikus adatok alapján. Kérdés, hogy ez a kombi plüss és szőnyegfej hogyan működik a gyakorlatban. Illetve azt a rizikót számításba kell venni, hogy ha valami tönkremegy rajta, azt kínkeserves lesz megjavíttatni, alkatrészt szerezni hozzá. (Összehasonlításként a Dyson V8 gépen 7 éves lesz,1x volt akksicsere, amit itthon 1perc volt megcsinálni. S úgy működik mint a svájcióra. Ez van a konyhában, előtérben így naponta 8-10 alkalommal is használjuk.)
Én külön atkaporszívót nem vennék, mert a géphez adott mini motoros matracfej rengeteg atkaürüléket kiszed a matracból. Ugyan az a működési elv. Kiporolja a matracot.[ Szerkesztve ]
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy AEG IKB64301XB beépíthető indukciós kerámia főzőlapunk [link] , melyet hogyha használunk, akkor körülötte a konyhapult melegszik egy 5cmben, és az alatta lévő fiókban az evőeszközök is átmelegednek, szinte forrók használat után.
Normális ez? -
BB9000
senior tag
válasz szotyika77 #79557 üzenetére
A Használati Útmutató 27. oldalán írja:
"Ha a készüléket egy fiók fölé szereli fel, a főzőlap ventilátora főzés közben felmelegítheti a fiókban elhelyezett és tárolt eszközöket."
Ugyanezen leírás alapján a helyes beépítéskor legalább 60 mm helyet kell hagyni a főzőlap és a fiók közt. Ha ez megvan, akkor nincs baj. Az általad leírt jelenség alapján a hűtés nem a legjobb. Ezen a legegyszerűbben úgy tudsz javítani, hogy a közvetlenül a főzőlap alatt lévő fiókot kicsit kihúzva tartod. 5 mm elég a levegőáramlás megindulásához. Ezt úgy is elérheted, hogy két gumi ütközőt (vagy radírt) szerelsz a fiók oldalaihoz, amik nem engedik teljesen becsukódni. Vannak profibb és szebb megoldások is, de ez elég könnyen kivitelezhető és hatásos.
A Használati Útmutató letölthető innen.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz szotyika77 #79557 üzenetére
Szerintem nem normális.
Az előírt szellőzés biztosítva van? Nálam ki kellett vágni a főzőlap alatt lévő sütő alatti lap hátsó részéből egy jókora darabot.#79562BB9000
Azért kell a nyílás, hogy az említett ventilátor tudjon levegőt szívni. Általában elöl fújja ki.
Nem szép látvány, jó lenne valamiképp jobbítani rajta![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Adott egy ház, ami átesett egy teljes elektromos hálózat felújításon.
A villanybojler számára külön fi-relé van. Konnektoros villanybojlert vettem, egy Electrolux EWH 80 Fmx DL EEC-t.
Olyan gondom van vele, hogy kb. heti 1 alkalommal lekapcsol a fi-relé. Nem tudom eddig semmihez kötni, random jelentkezett eddig a probléma. Ilyenkor azonnal vissza tudom kapcsolni és újra megy napokig. Kipróbáltam a másik áramkörön, azon is jelentkezett a hiba, pár nap után az a fi-relé is lekapcsolt. Most visszadugtam az eredetibe. Szerintetek garanciáztatni kell vagy mi okozhatja?
Egy helyi víz-gáz berendezés boltban (nem innen vásároltam) azt az információt kaptam, hogy fordítsam meg a konnektorban a tápkábelt, mert lehet, hogy fázis érzékeny? Ha ez lehetséges, akkor nem jelölni kellene a használati utasításban, hogy hogyan kell csatlakoztatni?A másik kérdésem, hogy gázkonvektor csere előtt állok, egy parapetes FÉG van most, (ami vagy 40 éves, hangosan kattog, kinlódás begyújtani.) 5Kw-os Hunort néztem ki. Két modell van belőle, hdu-5 és sdu-5. Ezek között mi a különbség? Erről mi a véleményetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Gömbike
senior tag
Simán megélsz ezek közül bármelyikkel
Mi a Pure Q9-et vettük, vettünk hozzá ágy és kárpittisztító fejet, csak megelégedéssel tudok beszélni a cuccról.
A lányom Dyson V 12 absolut birtokosa ( hosszúszőrű cica ), a Dysontól láttuk a kárpittisztító fejet( brutál a Dyson szívóerő), így vettünk az Eluxhoz mi is.
A kemény padlóhoz a plüssfejű készülékkel szerelt változatot vedd, nekünk van mindkettő fej, mert nem voltunk elég figyelmesek és utólag kellett megvenni a plüss fejet. Nálunk minden greslap, keménypadló és néhány futószőnyeg van. Jobb a plüssfej.
Az ágy takarítása valami csoda ezzel a kárpittisztító fejjel, van egy cica és utána minden por és atkamentes a takarítás befejeztével. Hátrány a cica tartásnak, hogy minden este rendbe kell szedni az ágyneműt, mert a cicus kint alszik, mi meg bent.
szerk:
Ha a Dyson mellett dönt a család, csakis a rothadó nyugatról, mert ott épp egy százassal olcsóbb, mint orbanisztánban.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
lorcsi
veterán
Mosogatogeppel kapcsolatban van kerdesem
a napokban fog megjonni
eddig csak tsblettakrol hsllottam, de ma a bb topikban kollega bedobta ezt a hirdetest :
[link]a gél is tud hatekonyan mosni ?
ezt hogy adagolom ?( pontosság)
nem folyik ki a tartobol ? (még a program elott)eladó: vadi új soundcore motion+
-
MODERÁTOR
válasz lorcsi #79566 üzenetére
Ilyet használunk néha, érzésre töltöm bele, de elvileg van a kapszulatartón feliratozás. Ha közvetlen előtte töltöd bele és rácsukod az ajtót majd elindítod akkor nem fog kifolyni, de szivároghat. Hatékonyságban nem láttam különbséget.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Sinkapeter
tag
válasz Sanyi19 #79564 üzenetére
Mi két éve cseréltettük le a régi FÉG konvektorokat Hunorra. Eddig semmi probléma nincs vele. Hiába öntvény, a háromból az egyik kattog melegedéskor-lehűléskor, bár messze nem annyira, mint a lemez, viszont az őrlángnak nincs az a sustorgó hangja, mint a réginél, a főégő begyújtása sem olyan hangos. Az SDU mintha csak a külsejében térne el a HDU-tól, esetleg azt nézd meg, hogy annak könnyen le lehet-e szedni a burkolatát, mert ennek a szezon előtti pucolása macerás. A FÉG-ről csak leakasztottam a burkolatot és leporszívóztam meg letörölgettem, ezt pedig nem lehet.
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Lg mosógépnél (F4J7VY1W) készülök csapágyat, szimeringet cserélni.
Szimering keresés közben találtam árban 2800 forinttól 5900 forintig.
Ajánlott az olcsóbb utángyártott szimering is?
Vagy jelentős a minőségi különbség?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
Ringman
nagyúr
válasz Ringman #79470 üzenetére
erről a mosogatógépről mi a véleményetek?
Electrolux ESF9516LOX MaxiFlex 700 Szabadonálló mosogatógép, 60 cmmost az eluxnál 5 év garancia van erre, vagy csak ha közvetlenül az electroluxtól rendeled meg?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
z123456z
őstag
LG üsz. még tudta fokozni az eddigieket: kb egy hete, hogy visszakaptam az előző hűtő árát, ma pedig felhívtak érdeklődni, hogy minden rendben van e. Nem hiszem, hogy LG-n kívűl sok márka nyújtja ezt a színvonalat, de csakis szuperlatívuszokban lehet róla beszélni.
Amúgy a hűtő is jó, ki kellett ismerni. A fagyasztó mindig stabil volt, a húsfiók 0⁰-1⁰ között, az uborkába szúrt maghőmérő stabil 2.5⁰-3⁰, míg a hűtőtér 1⁰- akár 5-6⁰-ig is elmegy, pakolászástól és nyitogatástól függően. Ja, és 3⁰-ra van állítva. Úgyhogy felesleges volt a pánik. És baromi csendes, csendesebb, mint az előző, ugyanilyen kompresszorral szerelt volt.[ Szerkesztve ]
-
csgabee
tag
Sziasztok,
Mennyire ajánlott vétel a Xiaomi Deerma DX700 porszívó?
Feleségem szeretne hasonló stílusú gépet.
Vagy esetleg mit ajánlanátok nem horror áron?[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
Sziasztok!
Vettünk a Lidlbe egy Silvertcrest-es kézi gőzölős vasalót, ami kattogó hangot ad ki, ha húzom a ravaszt. Ezen felül működik rendesen, de szerintetek ez normális?
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Rokonom szeretne új hűtőt vásárolni, mivel a régi haldoklik (nem hűt rendesen, kérdeztem hogy szerelő esetleg?) és kicsi is. Nagyobb méretben gondolkodik. Side by side-okban mi ajánlott vétel és mire érdemes figyelni? Küldött 2 darabot ami tetszik neki, ezekről mi a véleményetek? link és link Esetleg valami ajánlott darab? -
kinzo
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy dilemmában vagyok.
Van egy idősebb samsung porszívónk egyé okok miatt,de legfőképpen hangos menesztenénk édesanyámhoz.
3 napja csak a porszívókat lesem... ma lehet azokkal is fogok álmodni...
Elektrolux, bosch, philips, sencor, elég sokat megnéztem, talán az összes Euronics weben találhatót, aminél volt adat a szívóerőre és a hangra.
Szóval minél csendesebbet, halkabbat és "alacsonyabb" fenntartási költségűt ( javítás, porzsák ) keresnék, CSAK porzsákos kivitelben, a limit ne érje el a 100ezret.
Esetleg valakinek 100e HUF alatt van releváns, hosszabb távú tapasztalata, véleménye valami tipussal kapcsolatban?
Nyilván rá tudok bökni az első 73 vagy 87 ezres porszívóra ami szembe jön velem és csnedes is, de érdekelnének tapasztalatok is.
Nagyon köszönöm.kinzo
-
kristof123
őstag
Sziasztok,
Új hűtőt (alulfagyasztós) szeretnék vásárolni és ebben szeretném a segítségeteket kérni. A keret ~250k és maximim 60 cm széles, 185 cm magas lehet.
Tudnátok ajánlani márkát vagy konkrét típusokat?Válaszokat előre is köszöm!
Üdv,
K. -
MODERÁTOR
Miele C1 ha olcsóbb kell és C2 ha drágább. Attól függ milyen a takarítandó felület. Ha sok a keménypadló akkor C2 mert ahhoz gyárilag jár a padlókefe ami iszonyat király cucc.
C1 powerline 66k [link]
C2 parquet Xl 85k [link] ehhez ráadásul a nagy méretű parketta fej van amivel még gyorsabb a takarítás
Sencor, bosch, philips felejtős, Elux silent esetleg szóba jöhetEladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
válasz kristof123 #79582 üzenetére
Tudom már unalmas, de ha hűtő és van rá keret akkor Liebherr.
pl ez tud mindent ami neked kell [link] az 5 év gari se elhanyagolható (marketworldön olcsóbb ugyan, de ott nekem gyanús, hogy csak 2 év gari van rá mivel <250k)[ Szerkesztve ]
-
Sanyi19
őstag
-
mokus1
addikt
En is hűtőt keresek. Beepitett jöhet szóba maximum a 193,5cm magassag jöhet szóba, viszont az alsó fagyasztó ajtó 70cmnel van. Na most amiket találok az általában 64cm. Létezik egyáltalán ilyen?
-
tomy86
addikt
Ebben az árkategóriában nem feltétlenül ajánlanám a Liebherrt. Kb. 4 éve vettem egy CUEL3331-est. Nagyon hangos volt, cserélték is pár héten belül. Egy idő után az is egyre hangosabb lett. Ismét hívtam a szervizt (sajnos időközben új cég vette át a szervizelést). Kiküldött szerelő semmit nem csinált, azon kívül, hogy győzködött, hogy nem is hangos és ezek ilyenek. Ilyen szerviz mellett én a márkát is elengedtem.
Nagyjából a 350 ezres kategória fölött merném csak ajánlani. Azok már jobbak.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz tomy86 #79587 üzenetére
2015-ben vettünk egy LH cup3221-est valami nagyon röhejes áron (<100k) a mai napig hibátlan. Tény, hogy nem a leghalkabb és nincs tele mindenféle fancy fícsörökkel. Nem gondolnám, hogy egy 200k-s beko vagy gorenje jobb választás lenne. Az utód már viszont az általad is írt kategóriába esik, remélem rosszabb nem lesz mint a mostani. Szerintem bármilyen márkából ki lehet fogni kevésbé jól sikerült darabot.
-
tomy86
addikt
Nem arról van szó, hogy kifogtam egy hibás darabot, mert a csere is ugyanolyan. Tény, hogy "csak" a hangjával van bajom, de ne tegyünk már úgy mintha minden jó lenne, amin Liebherr cimke van. Hátul, a kompresszornál teljesen nyitott, gondolom ezért hangos.
De nekem mindegy, én csak leírtam a tapasztalatom az olcsóbb kategóriában. -
Nagya21
addikt
-
DonThomasino
veterán
Elöltöltős mosógépek esetében mikor megadják a mélységet,
abba bele van mérve a kerek ajtó is, vagy csak a gép teteje ?
Valaki megmérne nekem egy elöltöltős ajtót mennyi pluszt jelent?
(Electrolux vagy Samsung előnyben)[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
mokus1
addikt
Sütőknél az mit takar hogy a kezelési mód elektronikus? Van két ugyanolyan whirlpool sütő az egyiknél azt írják hogy mechanikus elektromos a másik csak elektromos.
Illetve amelyik elektronikus annak az a plusz feauteje hogy elektronikus hőmérséklet szabályzás? Mi ez? -
Gömbike
senior tag
válasz DonThomasino #79593 üzenetére
Ezt ha megnyitod, lesznek Aeg-Elux gèpek. Mindegyiknek ott van majd a bemutató videó, csak kattints rá.
A pontos méreteket is elmondja az eladó.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Witcher topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Formula-1
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest