Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winnie The P
őstag
Hali!
Álló porszívóból az Electrolux ajánlott típus?Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
ribarszki
őstag
válasz mouzrr #80748 üzenetére
Mielekben van, és még néhány gépben. Ezért azok sokkal alaposabban szárítanak. A gépek jelentős része maradéknővel szárít, illetve ahogy írod ajtót nyit. A sima 6-os Boschban sincs ventillátor. Vagy marad a Zeolith, ami megint lutri, hogy mikor szarik be.
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz Winnie The P #80751 üzenetére
Nem.. Hogy mi az ajánlott, attól függ mennyi rá a keret, milyen kemény padló/szőnyeg arány van.
-
kolosszus87
senior tag
-
ribarszki
őstag
válasz bandi0000 #80757 üzenetére
Ha van benne feltűntetik. Légkeveréses szárítás, Mielenel ennek TurboThermic szárítás a neve. De nagy eséllyel sima maradékhővel szárít a gépek 95%-a. Nem is tudom, hogy a Mielen kívül melyik szárít még ventillátorral. Talán a Zeolithos gépekben van, de őszintén nem tudom..
Szerk. belegondolva csak a Mielekben van ilyen aktív szárítás. A tesztekben ahol a szárítási hatékonyságot is nézik, magasan a Zeolithos Bosch/Siemens/neff és a Miele gépek vannak elöl azonos pontszámmal. Majd jó nagy szakadékkal követi az összes többi gép, ami maradékot használ.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Winnie The P #80751 üzenetére
ribarszki fórumtárs a porszívók szakértője, nagyon sokan hálásak vagyunk neki a segítségért, amit a speciális szakmai tudásából megosztott nekünk.
Így vett a lányom a cicájához megfelelő gépet, s így vettünk mi is a lakásba gépet.
Ezt vettük, de külön vásároltunk hozzá plüss fejet, mert keménypadlóra az való. De lehet kapni eleve plüss fejjel, az nem MB, hanem PB a névben.
Nem vennèk mást, nekünk elég, de ez alá sem mennék. Saját magamnak veszem, teljesen jó gép.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Winnie The P
őstag
válasz ribarszki #80755 üzenetére
Nagyon max. 100.000 Ft. Többnyire szőnyegpadló van, terasz hidegburkolat. Egy szoba ami még hidegburkolat, állat nincs.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
balojazz
aktív tag
válasz ribarszki #80747 üzenetére
Kicsit utánaolvastam ennek az E31-es hibának, és nagyon sok oka lehet, pl egér átrág egy csövet vagy vezetéket, de van vagy 5-10 hibaok, amire bukkantam. Ha kifejezetten a zeolittal van baj, a Bosch ugyan valóban az egész, méregdrága egység cseréjét javasolja, de általában vagy csak a 30 dolláros ventilátort kell cserélni, vagy egyszerű o-gyűrűs tömítetlenség az ok (5 dollár alatt). Én abban bízom, hogy vagy gari alatt lesz hibás a gép, vagy mivel mi évi kb csak 100-120 alkalommal indítjuk, a csekély terheléssel sokáig bírja. És még akkor is benne van a pakliban, hogy megcsinálom magam rendelt alkatrésszel.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
vargalex
félisten
válasz XboxGamePass #80746 üzenetére
Akkor biztosan cseréltek valamilyen hw eszközt benne, mert az enyém nem talál frissítést. Ráadásul a verziót is így mutatja: V150029092122(150029092122).
Szerk.: Bocsánat, most vettem észre, hogy benéztem a típust. Az enyém MDDF-20DEN7-QA3-WIFI. Így valójában a tiéd hangjáról sem tudok nyilatkozni...
Alex
-
bandi0000
nagyúr
válasz ribarszki #80758 üzenetére
Köszi, ha jól értelmezem, vagy bepróbálkozok a Zeolith cuccal, vagy pedig sima Bosc/Neff gépet veszek, ami úgy szárít, ahogy
Na majd elgondolkodok, most ugye 5 év gari van a Neff gépekre, így lehet nem rossz, 5 évig kibírja, utána már valszeg így is úgy is kuka
Xbox One: bandymnc
-
bandi0000
nagyúr
válasz Grande Ale #80765 üzenetére
Hát nem olcsó 325k körül van
Lenne ennyiért/olcsóbban ajánlottabb gép?
-
bandi0000
nagyúr
válasz Grande Ale #80767 üzenetére
Nem feltétlen, lényeg, hogy ne szabadonálló legyen
-
-
Fr3eWar
őstag
válasz Grande Ale #80769 üzenetére
A belépő legolcsóbb full integrált 5050 ára is annyi mint a 5000-é - 356k
[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Grande Ale #80769 üzenetére
Miért lenne annyival jobb mint a bosch? Az az igazság, hogy már a 320-nál is húzom a fogam, de az 5 év gari miatt elnézem, ezekre meg gondolom 3 van csak
-
Grande Ale
őstag
válasz bandi0000 #80771 üzenetére
Hét éve megy nálunk egy Miele, van hogy naponta háromszor. Azért mertem ajánlani, ha már drága gépet veszel úgyis... Előtte írtad a dillemáidat, hogy zeolit, stb. Ezért jobb, mint a Bosch. Itt nincs dillema. Három év gari, szerintem lehetne öt is, ilyen akció is van fent, ha jól láttam. Szerintem amúgy elég a három is, nem sok esélyt latok, hogy szükség lesz rá, a tapasztalatombol kiindulva.
Nem vagyok hittérítő, nem is akarlak meggyőzni, mutattam egy alternatívát, ami szerintem jobb. Mondom szerintem, mielőtt itt valaki nekemesik.Ennyi erővel vehetsz egy Whirlpoolt is, veszel rá plusz garit, ha ez a fontos. Töredék áron megvan, de lehet, hogy ott a garit ki is fogod használni, annak meg azért nem fogsz örülni annyira...
[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz XboxGamePass #80726 üzenetére
Jogos felvetés! A hatékony páramentesítéshez jól kell méretezni a párátlanító gépet/gépeket. A kis teljesítményű géppel az a baj, hogy 0-24 ben mennie kell és nem képes az elvárt szintre csökkenteni a páratartalmat. Itt már írtam erről a napokban. Javaslom neked is elolvasni.
-
Sinesol
veterán
válasz bandi0000 #80764 üzenetére
Simán kibir az 10 évet is, a Zeolith-tol pedig nem kell félni, nem általános a meghibásodása, igazából én még nem is hallottam senkitől, hogy gond lett volna vele, miközben száritásban teljesen más szint. Ne felejtsd el, hogy egy magas minőségű prémium gépet veszel, nem egy Whirlpool-t, itt azért nem kell túlságosan tartani a hibákól.
A Miele alja azért nyilván kevesebbet tud, ott nem lesz timelight, wifi.ert, miközben egy drágább Neff azért eléggé fel van extrázva.[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
Na akkor újra.
Álló akkus porszívót keresek (második gépnek). Az első egy Parkside PNST1500. A lakás fele-fele arányban padlószönyeg illetve hideg burkolattal van ellátva. Állat nincs.
Kiszemelt márka Electrolux. Max összeg 100.000 Ft.
Köszönöm.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
ribarszki
őstag
válasz Winnie The P #80776 üzenetére
Electrolux helyett: [link]
-
ribarszki
őstag
válasz Sinesol #80778 üzenetére
A felsőkategóriás Neff és Bosch u.a. a szivattyút, fűtőszálat tartalmazza mint a belépő 2-es széria... Kialakításban, fém belsőben, extra funkciókban, világításban tud többet. A legalapabb részei gépnek tök egyformák a 2-es és 8-as Boschban..
Ilyet kijelenti, hogy 10 évet elmegy nagyon nagy bátorság..
Az, hogy a Zeolith-tal nem lesz baj.. mert nem hallottad. Én sem mondtam, hogy tuti lesz, de amennyi fórumbejegyzés van erről, én inkább kihagytam.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
válasz ribarszki #80780 üzenetére
Csak abból indulok ki, hogy 3-5 évig, gyakran egy Whirlpool kategória is sokszor elmegy, az emlitett márkák pedig jóval jobb általános minőségűek. Bosch, Siemens (ami kb a Neff elődje volt nálunk) gépek esetén gyakran lehet hallani, hogy 8-10-12 éve mennek itt-ott, szomszéd Bosch mosogatógépe pl. most 11 évesen adta meg magát, havernál a Siemens 12 éve megy, kollégánál a Bosch 6 éve megy gond nélkül. Neff-nél amugy szerviztapasztalat a Bosch szervizesek elmondása alapján szinte alig van, igaz még talán 5 éve sincs, hogy megjelent, de azért ez is sokat elmond, hogy alig döglenek a gépeik, ritkák a tervezési/tipushibák, ha nincs nagy user error, akkor nagyon tartósak.
[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
sziasztok,
dreame v11-esünket szeretnénk egy komolyabbra lecserélni, ha létezik ilyen... 3 éve szolgál és már igen viharvert szegény, de még mindig tudja a dolgát, van esetleg most valami jó cucc a piacon amit érdemes figyelgetni? Kínai rendelés szóbajöhet, ez is úgy lett véve anno.
-
ribarszki
őstag
válasz sagesz93 #80783 üzenetére
Nehéz lesz.. A Dreame 11 egy jó, erős gép. Multiciklon, cserélhető akku, jó szívóerő... mi kell több?
A viharvert mit jelent? Ha szűrőket és akkut cserélsz benne, akkor lesz egy új géped szinte. Sokkal jobb gépet nem fogsz kapni. Esetleg 1-2 feature-ben jobbak, de takarítási minőségben nem hiszem.
Ami tényleges előrelépés, az a Dyson v15 lenne, de gondolom nem ez a cél. -
ribarszki
őstag
válasz Winnie The P #80776 üzenetére
Ha csak keménypadló lenne, illetve minimális szőnyeg, akkor a Dreme v11-et mondtam volna. De a több padlószőnyeget az a fej nem fogja szeretni. A T20 pedig a kemény padlón lesz kicsit bénább. De talán ez a jobb kompromisszum.
-
mzso
veterán
A beépíthető indukciós főzőlapokat lehet használni beépítés nélkül? (ideiglenesen)
Jelenleg nincs hová beépíteni, de a régi tűzhely már nagyon halódik. -
sagesz93
addikt
válasz ribarszki #80784 üzenetére
Viharvert alatt olyan dolgokat értek, hogy pár védőkupak lejött már róla, kilátszódik 1-2 helyen a vezeték, illetve a porszívóba bedugható csatlakozó "lyuk" ki van kicsit szopósodva, lötyögnek már benne a tartozékok, nyilván a hozzá adott fejek sem az igaziak már, a keféi a fejeknek már nem állnak olyan szépen mint újkorában, de szerintem felesleges hozzá újakat venni, inkább vennénk egy új porszívót. Akkor lehet veszünk még egy ilyet ahogy látom 188 eur volt legutoljára kuponnal banggoodon, mi anno 60ezer forintért vettük 2020-ban a 11.11 akcióban aliexpressről, ez totál megérte a pénzt tényleg, csoda egy masina, csak azt hittem 3 év után már itt is van valami komolyabb fejlődés.
-
BBéci
legenda
válasz gordonfreemN #80740 üzenetére
Teáskannára akarlak rábeszélni, aminek magától értetődően van fedője és semmi műanyag nincs benne. Szerintem egyszerre nem célszerű sokat, másfél litert elkészíteni, csak annyit, amennyit még melegen elfogyasztasz.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ribarszki
őstag
válasz sagesz93 #80790 üzenetére
Értem. Ez esetben indokolt a csere. Nézd, nagy újítás? Esetleg kicsit több a szívóerő (amit úgysem használsz, mert nyilván nem maxon járatod) Talán valamivel tovább bírja az akku..
Előrelépés az lehet, hogy ha van szőnyegetek, akkor beszerzel egy dedikált szőnyegfejet. Ha jól tudom a V11-hez plüss/fluffy fej jár. Az kiváló kemény padlón.
(Előrelépés az lehetne például ha a portartály vízszintesen állna mint a Dysonokon és nem függőlegesen, közben megmaradna a mulitciklon rendszer. De egyelőre ilyen a kínaiak nem csinálnak. De lehet le van védve, nem tudom..) -
adrian14
tag
Sziasztok!
Szeretnénk venni hőszivattyús szárítógépet, de akkor mosógéppel együtt vennénk. Feleségem barátnőjének egy Electrolux EW8H-ja van, amit nagyon dícsér. Viszont kicsit össze vissza beszél. Ezek lennének a főbb kérdéseim:
- A szárítógép teljesen megszárítja a ruhákat és utána nem kell teregetni? (Ő azt mondta, hogy néha nyirkosak utána)
- Kell valami speckó dolgot nézni a ruhákon, hogy ne menjen össze? (Mert nekik a családban összement pár.)
Lehet hülye kérdések, de eddig nem volt közvetlen tapasztalatom egy szárítógéppel sem. -
balojazz
aktív tag
válasz adrian14 #80793 üzenetére
Kitapasztalod, melyik programon szárít teljesen, és ott használod. Először az alap eco programot használd, majd ha nem vagy elégedett, válts feljebb, onnantól ott használd. Mert hogy pont a teregetés elkerülése a cél. A rövid próbaidőszakban előfordulhat 1-2, tapintásra nedves ruhadarab, utána már nem. A finomabb, gyapjúsabb anyyagok összemehetnek, de azok a sima mosás-teregetés kombóban is összemennek.
-
balojazz
aktív tag
válasz ribarszki #80780 üzenetére
Ez lehet sima észlelési torzítás is. Nyilván nem fogsz találni olyan topicot, aminek a címe "hibátlan zeolitosok klubja". Ezeket a témákat meghibásodások miatt indítják. Ha betéved 200 zeolit-hibás ember, a visszakérdezésekkel, viszontválaszokkal, többszörös válaszokkal, offtopicokkal simán összejön egy párezres hozzászóláscsomag. És akkor még feltételeztem, hogy a júzer elsőre rájött, hogy ott a hiba, pedig dehogy jön rá. Ha meg feladja, és kihívja a szerelőt, az kiszáll 30 ezerért, kicserél egy 80 filléres alkatrészt további 20 kilóért, azt meg nem fogja megírni, mert szégyelli, illetve mivel megoldódott, a téma nem érdekl tovább, és azért nem írja meg. Így aztán csak a problémákkal meg a balf@szkodással találkozol.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz adrian14 #80793 üzenetére
"- Kell valami speckó dolgot nézni a ruhákon, hogy ne menjen össze?"
Igen, az úgynevezett belevarrt textil kreszt-t kell nézni, de nem csak szárításkor, mosás előtt is, ez 40 éve magától értetődő.
Nagyon sok ruhadarab címkéjén tiltják a gépben szárítást, ezt ugyanúgy érdemes figyelembe venni, mint a mosási hőfokot, ha el akarjuk kerülni az anyag zsugorodását, károsodását.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bandi0000
nagyúr
Köszönöm mindenkinek,
Hát szerintem a Neff gépet fogom megvenni a zeolithos szárítással, most 5 év gari van rá, addig biztos jó lesz, 5 év után meg általában minden eszköz cserés már sajnos...
Még egy kérdés ezzel kapcsolatban, van bármifajta különbség a programok terén az olcsóbb gépekkel szemben, tehát, hogy 1 teljes mosás mondjuk 2-szer annyi időt venne igénybe vagy hasonló?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik