Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz JohannZimu #96302 üzenetére
biztos nem gyártanak maguknak, inkább átcimkéznek.
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #96304 üzenetére
Még az sem. A hazai forgalmazó adta a vetítők mellé, valami OEM gyártó terméke. Nem került mindegyikre SIM2 matrica, a nálam lévőn sincs. De a minősége rendben van, felveszi a versenyt a 250-300000 forintosokkal.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Digital
addikt
Feltenném újra a kérdést, egyre időszerűbb a vásárlás.
Panasonic TX-P42G20, Popcorn A-410, Denon 2309, Polk RTi A7 mellé milyen Audioquest hdmi kábelt vásároljak?
Később 50-55" nagyságú tv, és Denon 3***,4*** erősítő a fejlesztés iránya.Pearl, Forest, Cinnamon?
Felmerült egy hosszabb kábel darabolása, de ezt nem szeretném. Inkább szerelt, gyári kábelt vennék.
Apropó TV! Világ életemben Pana plazmáim voltak, de ugye leálltak a gyártással. Mi közelíti meg a legjobban ezt a képminőséget? Láttam 55"-on Samu 6400-as lcd-t, de nagyon nem jött be a képe![ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
devil-k
nagyúr
Szerintem felesleges a 1070-hez ilyen vászon. Ha a 83"-as került ennyi, akkor gondolhatod mennyi lenne a 110"-es mondjuk. Ha fentebb akar lépni a kolléga, akkor van értelme, egyébként nincs szerintem. Ugyanez vonatkozik a drágább HDMI-re is az ő esetében.
Digital
"Mi közelíti meg a legjobban ezt a képminőséget? Láttam 55"-on Samu 6400-as lcd-t, de nagyon nem jött be a képe!"
Nem egy Samsung középkategóriás LCD az biztos. Nagy visszalépés lenne az neked képben. OLED. Vagy vetíts inkább.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
z123456789
addikt
válasz bajnokpityu #96281 üzenetére
(#96281) bajnokpityu
Ne már! Ez ennyire tuti? -
Panthera
őstag
válasz devil-k #96309 üzenetére
Szerintem is inkább vetítő...
Korábban amiket megnéztem vetítőn, most egy közepes (?) samu modellen (UE40F6400AW) teszteltem és eléggé lehangoló volt a látvány. Igaz, a filmek nem HD-k voltak, de a vetítőn sokkal jobban néztek ki, pedig volt egy "kis" méretkülönbség.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz Panthera #96315 üzenetére
Semelyik kategóriában nem ad LCD TV mozihatást, legfeljebb a mérete miatt egy 70 colos.
(#96316) dunkel
A gyári lámpákat nem szokták 200 eurónál olcsóbban vesztegetni, de nem ritka ennek a duplája sem. Utángyártottat és buherált megoldásokat nem mindenki szeret használni például a színhűségük miatt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Digital #96319 üzenetére
Nem tudok olyat elképzelni, hogy ne lenne hely vetítő és vászon számára. Magyarázd el kérlek!
Vidd haza mindhárom említett kábelt, teszteld a kép- és hangminőségüket, utána válassz!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabesz26
senior tag
Nálad a GS20 + AVR400 az ami igencsak "vállalható" köszi itt is a lehetőséget
Én kíváncsi leszek majd azért, hogy nálam a 8TC-vel milyen lesz a rendszer .Nem ajánlottam én Sancinak a Coincident-et, csak a mit árul Patice kérdésre válaszoltam, meg hogy az is rövid lenne.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Panthera #96315 üzenetére
Pontosan így van. Aki elkezd egyszer vetíteni, az nem fog többet TV-n filmet nézni.
(#96316) dunkel
Ezt most nem értem, hogy mire írod? Arra, hogy vetítőn nem érdemes TV-zni? Igen, ezt most is fenntartom. Azt tegyük hozzá, hogy nem csak a lámpa felett telik el az idő.
(#96320) BBéci
Egyetértek.
(#96319) Digital
Annyira kicsi lenne a szoba? Ma már olyan lehetőségek vannak a vetítő-vászon elrejtésére, amire nem is gondolnál. Eszem ágában sincs, hogy rábeszéljelek valamire, nem azért írom.
(#96322) Norbi 72
Ha nem lát különbséget egy gyengébb HDMI és e között, akkor ne vetesd meg vele a Cinnamon-t. A másik, hogy egy 1900 üzemórás TV-t ÉN NEM vennék meg ennyiért.
(#96325) dunkel
Ámen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
whatnot
őstag
Most nézem az ATC-s akciós árakat.
Pl. CAV Fi-70 szett 100e.
A VSX-AX3hoz szerintetek? -
dunkel
őstag
Az ide látogató fórumosok között elfogadott, hogy használt erősítőt, hangfalat stb. veszünk.
Ugyanezen gondolatmenet mellett kijelenthető, hogy a vetítő takarítása és az új lámpa Batyótól érkezik a gépbe 10-ből 8 fórumtársnál, ami nem a gyári lámpa árán megy.Utángyártottat és buherált megoldásokat nem mindenki szeret használni például a színhűségük miatt.
Ezért nem az eBay-ről rendeljük a lámpát.(#96323) devil-k
Fenntarthatod a véleményed, én meg fenntartom a sajátomat, hogy hadd döntse el mindenki magának milyen kijelzőn akarja nézni a kiválasztott műsort.[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
A vászon még talán elférne, bár csak a tv mögött.
A Projektort ha felszerelném hülyén nézne ki a szobában, túlzsúfolt lenne minden. Már így is határeset!
Úgy gondolom kipróbálok első körben egy Forest-et, ha több kell akkor az megy a T-s box-ba, és veszek Cinnamon-t!
Arra lettem volna kíváncsi hogy az adott rendszer (illetve a fejlesztéseket figyelembe véve) profitálna-e a Cinnamon-ból, vagy elég a Forest."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
nagyúr
válasz Digital #96319 üzenetére
"Marad a kérdés, milyen hdmi-t vegyek?"
Ha nagyon sok pénzed van, akkor minél drágábbat, hadd szárnyaljon a gazdaság. Ha nincs sok pénzed, akkor az a legjobb, amit BBéci mond. Vigyél el többet is, olcsót-drágát, és ha nem hallasz, látsz különbséget egy segítővel úgy kipróbálva, hogy nem tudod melyik van benn, akkor a legolcsóbb igényes és erős kivitelűt válaszd. Szerintem.
-
devil-k
nagyúr
válasz Digital #96327 üzenetére
Hasonló félelmeim voltak egyébként, mint neked, hogy uralni fogja a teret a vetítő és a vászon. Pedig itt csak egy 16 nm2-es szobában van. Viszont pont ellenkezőleg, feldobta a teret, ráadásul úgy, hogy a vetítő azért jócskán le van eresztve a plafonról. Szerintem egy 60-65"-s TV jobban el tudja rontani az összhatást. Azt nem tudod elrejteni.
Ráadásul a Sony HW55 elég nagy moziszörny a BenQ-hoz képest, ami jóval kisebb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
válasz Digital #96327 üzenetére
Nálam a könyvespolcon van a vetítő helye, első pillantásra észre sem lehet venni. Nagyon sokan a plafonra szerelt konzolról lógatják le, az sem igényel extra helyet. A vászon szintén a plafonra rögzítendő és leereszkedhet a TV elé is, nem hiszem, hogy bármi akadálya lenne.
Senki nem fogja vállalni a felelősséget a kábel választásban, mert minden attól függ, Te látsz, hallasz-e különbséget.(#96325) dunkel
Az utángyártott, buherált lámpa és a használt erősítő nem egy kategória. Előbbinek akár köze sem lesz az eredetihez, egyetlen előnye az olcsósága.[ Szerkesztve ]
-
Digital
addikt
Megmondom őszintén picit idegenkedem is a vetítéstől, de tudom az lenne az igazi mozi élmény! A 42"-t már szűknek találom.
Vetítőből sajnos csak a legalja kategóriához volt szerencsém, igazi minőségi cuccot még nem láttam. Lehet addig jó nekem..."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Panthera
őstag
válasz devil-k #96323 üzenetére
Ezeket csak az értheti meg, aki már vetített otthon. Amikor egy-egy ismerősnek elmondom a véleményemet erről meg a képméretekről (hogy a "túl nagy" nem létező fogalom), akkor furán is szoktak nézni. Jó ilyeneket olvasni, mert így tudom, hogy nem csak én esek "túlzásokba".
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Panthera #96335 üzenetére
Itt is mindig ez volt a kérdés azoktól, akik megtudták, hogy vetítek. "Nem túl nagy abba a szobába? Lehet normálisan látni a vásznat?".
Nem mondok ilyenkor semmit, meginvitálom magamhoz a hitetlen ismerőst/barátot. Amikor elindítom a vetítést, 5 másodperc múlva vadul vigyorog, mint a vadalma. A siker borítékolható. A túlzásoknak a fizika és a pénztárca szabhat határt csak.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Norbi 72
veterán
válasz Digital #96333 üzenetére
Ha pesten jársz,szóljál,egy 1070-est meg tudok mutatni...
Más: Lenne kedve valakinek jövőhéten hallgatózni az Octogonaudio új bemutatótermében?
Én személy szerint az RTi A7-esekre vagyok kíváncsi,ha jól látom a képen Yamaha és Denon vassal hajtják Dolby Atmos rendszerben. -
Panthera
őstag
válasz devil-k #96336 üzenetére
És eszébe se jut az embernek pl. a fekete szintet nézni, mint egy lcd-nél, mert a látványra fog figyelni
A szivárnyozást azt meg kell szokni, de ez nekem akkor szokott csak feltűnni, ha túl gyorsan pásztázok a szememmel. Feliratos filmet azt nem néztem, annál lehet hogy jobban kijön a fehér szín miatt.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
-
nagyúr
válasz Digital #96337 üzenetére
szerintem vigyél valami olcsóbb kábelt is haza kipróbálni, hogy ahhoz képest mit tudnak a drágák. nem hinném, hogy ilyen hosszon akkor lenne a kábel sávszélesség-letörése, hogy az kihatna az átvitelre, de majd meglátod.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Digital
addikt
válasz Vikthor #96339 üzenetére
Nekem nagyon tetszenek, és érzem hogy egy jobb kábellel még többre lennének képesek!
cain69: Most gagyi kábeleket használok, tudom milyen hibákat nem szeretnék látni minőségibb daraboktól!
[ Szerkesztve ]
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
nagyúr
válasz Digital #96345 üzenetére
másfél méteren még nem nagyon kellene hibáznia hdmi kábelnek. de mondom, próbálj ki drágábbat is, csak éppen vakteszten.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Norbi 72
veterán
válasz Panthera #96349 üzenetére
Persze,írd meg mikor jó.
Spikynek is: Most beszéltem a bolttal,a nagy moziszoba februárra lesz kész,de az Atmos bemutatóra lehet menni,előtte egy nappal kell időpontot kérni.Ott 2 személyes kanapé van,vagy 2 körben megyünk be,vagy szőnyegen ülés/guggolás,stb..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest