Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
galaxys80
veterán
válasz Oldfighter #95945 üzenetére
Igen. Valaki itt írta korábban, hogy a Straight mód megegyezik a Pure Direct módal.
Igazából én azt vettem észre, hogy ha be van kapcsolva bármelyik hangjavító mód, akkor kevésbé tiszta és kivehető az énekhang vagy 1-1 hangszer hangja.
Ha benyomom a straight (vagy Pure direct) módot, akkor valahogy tisztább és élvezhetőbb a zene.
Azért fura ez, mert korábban mindig, mindenféle hangjavítót módot bekapcsoltam, EQ-t használtam. Mostanában pedig nem nagyon viselem el. Biztos változik a hallásom.
A mélynyomót pedig zenei stílushoz mérten állítom. Elektronikus zenénél kicsit adok, azért rá, klasszikusnál 0 veszem.A Straight (PD) mód és a sima stereo között te hallasz bármilyen különbséget?
hogy érdemes kikapcsolni minden hangjavító módot, vagy mehet a sima Pure Direct.
Ezt most nem értem. A Pure Direct nem pont a hangjavító módokat kapcsolja ki?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A Dynamic EQ számomra hallgathatatlan, használhatatlan, akár koncert, akár akciófilm a műsor. A normális ekvalizálással és szobaakusztikai korrekcióval semmi bajom , szinte minden esetben alkalmazom.
Sztereó zenéhez pedig semmiféle Audyssey nem kell, csakis az eredeti, természetes, érintetlen hang szólhat. Akik a házimozi erősítő mellett kétcsatornásat is használnak, azok sem ekúznak, nincs rá szükség, csak elrontja a hangot.(#95952) galaxys80
"hogy érdemes kikapcsolni minden hangjavító módot, vagy mehet a sima Pure Direct.
Ezt most nem értem. A Pure Direct nem pont a hangjavító módokat kapcsolja ki?"
A kettő nem mond ellent egymásnak, próbáld értelmezni![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz dani_golf #95923 üzenetére
Gondolj bele, ha egy 10 kilós, csúcsban 130 wattos, 20 centis membránnal felszerelt szubláda kiszedne a fotelből, akkor mit művelne egy ötször akkora tömegű, hússzor akkora teljesítményű, tripla membránfelületű mélynyomó mit tenne veled? Katapultálna a sztratoszférába?
Egyrészt fingilingi az a mélyláda, másrészt túlzottak az elvárásaid.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Dynamic EQ nálam megnyomta, terjengőssé tette a mélyeket ... aztán ennyi. Ez minden csak nem "akusztikus hangjavítás". Inkább kiemelés. kb. Dynamic Volume ellentéte... az meg kiheréli.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
Amikor a Netdeponál meghallgattam a rendszert, ott Pure Directben mentek a sztereó hanganyagok. Ott sem egy ideálisak a hallgatói körülmények, de ott nem tudtam belekötni ( nem is akartam ) az előadásmódba. De itthon nem tudom elfogadni a lecsupaszított hangmódot. Olyan mintha egy Sokol rádiót hallgatnék a lakás távolabbi végéből. Nagyon érződik, hogy minden egy "fal" mögé kerül, mélyen bent a hangsugárzóban. Szar a szobám akusztikája, ennyi. Az Audyssey és a D.EQ ezt kiegyenlíti és életet visz a zenébe.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
nagyúr
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #95957 üzenetére
Ha úgy tűnik, hogy életet visz a zenébe, akkor ott más baj is van, nem csak akusztikai anomália.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
npeter
csendes tag
Sziasztok!
Ma rendeltem netdeporól egy Pioneer VXS 424-es erösítőt, de sajnos nem volt nekik raktáron. Ezért ajánlottak helyette egy Harman Kardon AVR 151-est.
A kérdésem, hogy érdemes lenne e ezt a pioneer helyett vennem, szinte csak film nézésre használnám. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Oldfighter #95961 üzenetére
Ízlések és pofonok. Én inkább a valódi dinamikát keresném.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #95961 üzenetére
A rendszer valamelyik, vagy több elemének valamilyen hibája,rossz beállítása, a hangdobozok elhelyezése, a kábelezés, a szinergia és végül az ízlésed, vagy hallásod.
Ezek szerint számodra egy EQ nélküli, high end sztereó rendszer sem lenne megfelelő?(#95963) Tamoo
Megette a fene, ha azt így utólag, művi úton kell hozzáadni. De ha még jó hangot tudna előállítani a Dynamic EQ. Szerintem nem tud.(#95962) npeter
Maradj a Pioneer-nál![ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz MasterMark #95922 üzenetére
Ilyet ott én nem találtam.
-
galaxys80
veterán
Igazad van. Rosszul értelmeztem. Csak nem értem, miért jobb egyesével kikapcsolgatni a hangjavítókat, mint egy gombnyomással kikapcsolni.
Arra még mindig nem tudott senki választ adni, hogy a Straight (vagy nevezzük bármi másnak) mód és a sima 2 csatornás sztereó mód között van-e valamilyen különbség. Tehát a sztereó mód belenyúl-e valamelyest a zenei hangzásba?
Te esetleg? -
zozy84
senior tag
válasz MasterMark #95946 üzenetére
1.: Az miért jobb vagy miben más? Egyiket sem ismerem.
2.: olyan nálam nincs vagy nem találom.Már átállítottam a "Beállítási szintet" "haladóra". Így több mindent lehet állítani de így sem látom.
-
zozy84
senior tag
Észrevétel.
Addig nyomkodtam mindent mindenen, hogy az erősítő már nem írja ki, hogy milyen hangformátum megy rajta és nem is nagyon tudok ilyenekre váltani mint eddig mint pl a DTSeo 6.
DE. Mióta "Direct"-re raktam azóta sokkal jobb lett a térhangzás, dolgoznak a hátsók. -
BBéci
legenda
válasz galaxys80 #95966 üzenetére
Nem volt a kezeim között olyan erősítő, amilyet most használsz, ezért csak tippelek.
Sok erősítőn paraméterezni lehet a sztereót, tehát lehetnek olyan beállítások, amik belenyúlnak a hangzásba. A straight feltehetően megegyezik más erőstők bypass, vagy pure direct állásával, amikor semmiféle machináció nem történik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
CHaooSS
őstag
Hali
Na van egy kis változás, úgy néz ki február fele lesz még pénz és így lehetőségem lenne egy komolyabb szettet összeállítani. Most ideiglenesen lesz majd a JBL-től a studio 2.
70-30% film-zene.
Nagyjából a keret olyan 500e lenne az 5.0 szettre.
Subokat már hallgattam és abból eddig a T12 a nyerő.
Ki milyen szettet ajánlana és milyen subot illetve milyen erősítőt ajánlana mellé.Köszi.
[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
zozy84
senior tag
válasz MasterMark #95973 üzenetére
meg vaaaan. Végre. Mindet kipipáltam.
Rá kellett mennem a Haladó Beállítási szintre. Utána jött fel a "Hang közvetlen átengedésének engedélyezése", pipa.
utána: "Közvetlen-hangtovábbítás (passthrough) eszköze: itt választottam a WASAPI:HDMI-TXSR608-4(NVIDIA High Definition Audio)
Alatta meg kipipáltam az összes Dolby meg DTS lehetőséget.Viszont a "Kimenet konfiguráció" mi legyen? : Leginkább Egyező , Optimalizált , Rögzített? (a rögzített tuti nem mert akkor a fentebb említett opciók eltűnnek.)
DE AZ ERŐSÍTŐ TOVÁBBRA SEM ÍR KI SEMMIT és még mindig a Direct szól a legjobban. Viszont már vannak más választható opciók mint pl a Dolby EX.
-
zozy84
senior tag
válasz MasterMark #95973 üzenetére
A mai reggelt meg egy Resettel kezdtem. Egy ideig semilyen hang sem volt. Utána meg Norbi 72 -re hallgatva nem használtam a mikrofonos bemérést, ha nem csak mérőszallaggal lemértem, hogy milyen messze vannak a hangfalak.
A dB-ek meg a 2 front 0, a center +1 vagy +2, a 2 háttér meg +1en vannak. -
-
zozy84
senior tag
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Vennék egy hangfalat, mely adatlapja szerint 6ohm-os.
A mai erositok Elvileg 8ohm-os kimenettel rendelkeznek.
1. Jelenthet ez valamilyen problemat?
2. Ha a hangfalban a hangszoro valamelyiket cserélni kell es csak 8ohm-os kapható, akkor milyen lesz a hangfal? Mi fog változni? Fog egyaltalan valami?szoftver szakmabeli && Beverly250
-
-
longwild
aktív tag
Koszonom mindenkinek!
Paleszbol csak házit, mert a boti butitszoftver szakmabeli && Beverly250
-
vendingo
veterán
Lehet mégis csak lecserélném a genius hf6000 5.1-es rendszerem valami komolyabbra.
Ha veszek alap 5.1 hangfalakat + hozzá alap házimozierősítőt, akkor az elvileg már jobban fog teljesíteni, mint a jelenlegi szettem?
Erre, vagy ilyesmire gondolok. Illetve ha jobb, akkor mennyire? Ég és föld, vagy csak egy kicsivel jobb a hangminősége?Másik kérdés. Van nekem itthon egy elég jó Canton 5.0 hangfalszettem. "Régi, de ebben még van anyag."
Lehet első körben vennem kellene valami erősítőt 100k körül aztán használni a canton hangfalakkal, később meg upgrade?Illetve csak a PC lenne rákötve az erősítőre, amiben egy Asus Xonar DX hangkártya van. Ezt hogyan lehet rákötni erősítőre? A legtöbb erősítőt amit néztem nem láttam rá megoldást, valahogy nem áll össze a kép.
Ha komplett szettet szeretnék venni Erősítő +hangfalak, akkor mit ajánlanátok 100-140 között?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
ProdyG
őstag
Egy barátomnak segítek 5.1-es rendszert összeállítani, ez erősítő már adott: Onkyo 8xx HM erősítő.
Melyik a jobb hozzá?- JBL ES80-as szett
- Monitor Audio MR szett.kb egy árban vannak... tapasztalat? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest