Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz dingo-htc se #96850 üzenetére
Meghallgatni nem tudod?
Egyébként mindenkinek jól szól amije van, amíg nem hallott valami jobbat.
Switch Tax
-
whatnot
őstag
válasz MasterMark #96851 üzenetére
Ezzel kb. be is lehetne zárni a topicot
-
CHaooSS
őstag
pc és erősítő ( Denon 4308 + Chorus 826W ) közé milyen HDMI kábelt ajánlanátok?
Köszi.
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
Snajden
csendes tag
Üdv.
Tudom nem ide tartozik de nem igazán találtam olyan topikot amihez jobban oda tudtam volna rakni ezt a témát..
Szóval hangfalat szeretnék venni mivel az előző feladta. Eddig MODE COM MC-SHF80U ez a kiválasztott egyik ismerősöm ajánlotta és esetleges vélemény érdekelne vagy hasonló árkategóriába van-e olyan ami jobb? Előre köszönöm a válaszokat. -
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #96854 üzenetére
Erre adott ellentétes példát is.
-
dingo-htc se
tag
válasz MasterMark #96851 üzenetére
ebben van biztos nagy igazság,de nem tudom kipróbálni sajnos.csak gondoltam vki hátha ismeri és tud mondani vmit.
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #96856 üzenetére
Érdekelne ennek az oldalnak is a véleménye, hogy miért, minek a hatására váltott valaki HTPC-ről médialejátszóra.
- mozi bolondéria -
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #96858 üzenetére
Én ugyan nem vagyok mérvadó, mert csak teszteltem.
Nem tudtam normálisan 2 hangkimenetet egy időben aktiválni. Openelec-nél ment a dolog (nem volt 100-as), de ott sem a hang, sem a kép nem tetszett.
Még azért próbálkozom, mert a kölök megvette a pana 4k vázat. Kíváncsi vagyok h. melyik mit kezd vele.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz dingo-htc se #96850 üzenetére
Az Eltax Hollywoodnál szinte bármi jobban szól, akár a szóban forgó Yamaha is. Hallgasd meg valamelyik boltban, ahol árulják.
(#96855) Snajden
Van topikja az olyan hangdobozoknak, keresd meg![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz Mezga Aladár #96859 üzenetére
mert a kölök megvette a pana 4k vázat
Öö,mit is?
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #96854 üzenetére
Sok mindent megértek, de egyelőre az a véleményem, hogy HTPC nem, nem és nem! Ha csak azzal tudnék filmeket lejátszani, akkor inkább beszereznék optikai adathordozókat, akár DVD-t, vagy kizárólag tévéadásokat néznék. Ez halálosan komoly!
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz Mezga Aladár #96863 üzenetére
Húha,komoly.
-
törölt tag
Egyébként csak egy távirányító kell mindhez, legyen MP, BD player vagy HTPC, azt sem tudod mit irányítasz, csak működik gyorsan és jól. Egyiket sem kötelező neked telepíteni a rendszerbe. Vannak olyan tulajok akiknek fingjuk nincs mit irányítanak, csak egy 10" tablet van a kezükben ...
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #96868 üzenetére
Ha tablettel kellene irányítani, akkor sem házimoziznék. Nem szeretem levenni a tekintetemet a filmről, ezért csakis a hardveres gombokat tudom elfogadni.
A Dune Base 3.0, vagy a most tesztelésen nálam lévő Arcam UDP411 kiválóan működnek, semmi nem indokolja, hogy számítógépet tegyek a hifiállványomra.[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Szevasztok. Kábelek tesztelés szempontjából, hogyan érdemes csinálni? Kiválasztok egy dalt és azt tesztelem minden kábellal? Meghallgatom a dalt, kábel csere, meghallgatom újra és ismét kábel csere? Mi a legjobb folyamat? Vagy kiválasztok 2-3 dalt, meghallgatom őket és utána kábel csere, ismét meghallgatom és újra kábel csere?
-
törölt tag
Meg sem fordult a fejemben. nem is erről beszélünk. Én is utáltam míg un fizikai gomb volt a képernyőn. Ma már nem kell levennie senkinek a tekintetét, tapipad funkció ugyanúgy működik. Jobbra húzol, jobbra lépsz a menüben, film közben ugyanezzel az érintéssel előre lépsz és így tovább az összes funkcióval. Tehát még pislognod sem kell, akár folyamatosan is beletekerhetsz ha jobbra húzol, nem pedig jobbra tapizol. Vannak nálunk okosabbak, akik kiváló eszközöket, funkciókat találnak ki.
-
Csabroncka
addikt
válasz MasterMark #96873 üzenetére
Ha a feleségem csúnyán néz rám rögtön halkítok az AVR-en!
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #96871 üzenetére
Honnan tudjam, hogy a kijelző melyik rézén kell tapizni, ha nem nézek rá?
Egyébként sincs tabletem és nem is tervezem a beszerzését.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van egy kijelölt rész, azon belül bárhol. Pl dupla tapi jelenti a back funkciót. Vagy húzol egyet bárhol a képernyőn jobbra, előre ugrasz a filmben 30 másodpercet. Hosszan jobbra (kissé nyomva tartva ) pedig előre tekersz. Kint a menüben ue egyet jobbra, többet jobbra stb, a dupla tapi pedig vissza/menü vissza.
Értelemszerűn felhúzol, felfele lépsz, vagy filmek alatt a gyárilag beállított nagyobb léptetést aktiválja.
-
BBéci
legenda
válasz #75912448 #96877 üzenetére
Biztosan jó azok számára, akik szeretnek tablettel a kezükben filmet nézni. Engem töksötét szobában, már a fénye is az őrületbe kergetne.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Megérkezett a sub-om. Egy új Polk PSW 110.
Van valami tanácsotok amiket kapásból ne tegyek, mert tönkre vághatom?
Olvasgattam mostanában sok mindent, de azért még hiányos a tudásom biztosan.
Azt tudom hogy "asszimilálódnia" ( ) kell, meg nem szabad 75%-nál magasabbra csavarni a hangerőt.
Van még valami óvintézkedés?
Pio SC LX 72 az erősítő, Acoustic Research S30 dobozok, SC1 Center
Ez a Norbi72 márkájú kábel
-az erősítőbe ide megy,
-a sub-ba pedig ide? (LFE IN)
-mire kell állítanom a low pass-t? (Patice cikke után sem teljesen világos )
-kb mennyi idő kell egy akklimatizálódáshoz ha egész nap kint volt kocsiban? 1,5 óra elég nemde?
-erősítő beállítása:
1., Front, Center, Surrounds=small (Ezt akkor is ha csak front+centerem van?)
2., ez az a small amit kérdez? (Csak mert Patice cikke szerint ugye az a jó ha kicsire vannak állítva a dobozok, de engem az zavar meg hogy ha kicsire állítom, akkor a menü polcsugárzókat mutat (remélem jól mondom a polcsugárzót))
Vagy teljesen máshol kell keresnem ezt a kicsi/nagy dolgot?
A frekvenciákkal nem vagyok teljesen tisztában. Mondjuk azzal sem hogy az erősítő menüjében hol állítom be. Vagy frekvenciát csak a sub-nak kell beállítani?
Large
Small
-az option #2 a manualban (8.oldal) nem érdekes számomra ugye?
-illetve az option #3 sem ha jól sejtem.
-ezek a kis gumitalpak laminált parkettánál nem kellenek igaz?
-a bejáratás annyi hogy minimális hangerőn minél többet használom, majd mikor érzem hogy változik a hangja, akkor mehet feljebb? Kb 100-150 óra?
-a phase kapcsoló milyen állásban legyen?
-a standby kapcsoló a középső állásban van auto-n?
-kezdetben csak max 50%-ra tegyem a hangerőt? Az nem gáz ha halkabb?
-a Pioneer MCACC mérést érdemes megcsinálnom így sub-bal együtt is?
-Mi van ha túl sok a mély, és mondjuk éjszaka akarok egy filmet nézni, de very minimális rengést sem szeretnék? Lehet ezt távirányítóval állítani? Vagy csak ki/be kapcsolni, vagy csak manuálisan a sub hátulján?
(Hiába böngészem a Pio manual-ját, szerintem annyira alacsony az angol tudásom, hogy nem találom, elnézést.És bocs a hosszú kommentért.
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Hoppá, egy Atmos-os moziszoba.
[link]A hátsok nekem egy picit mintha sűrűn lennének.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #96880 üzenetére
Tévedés,azt a kábelt nem én gyártottam!
Bekötés jó.
Low pass maximumra.
Mindent Small-ra,80 hz-re.
LFE 120 hz-re
Subhangerő szvsz elég 60 %-ra.
Phase kapcsolót 0-ra.
Stand by auto,középen.
Éjszaka ha sok a mély,kikapcsolod a subot,vagy kézzel,vagy a pio menüjében. -
Dorian
félisten
válasz allein #96870 üzenetére
Olyan zenét válassz, amit ismersz, sokszor hallottad, ha élőben az még jobb. Jó, ha vannak benne mindenféle hangszerek és ének.
Elsőre 2x 3x meg kell hallgatni és utána cserélni kábelt, különben mindig a 2. kábellel lesz jobb, több részletet vélsz hallani, stb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Norbi 72
veterán
válasz MasterMark #96888 üzenetére
Igazatok van,azt benéztem,egy sorral feljebb kell kötni.
-
gyurczy
őstag
Az applikáció kb bármilyen érintőkijelzős telefonon megy, nem kell külön tabletet venni erre a célra. Nem gondolnám, hogy nagyobb fénye lenne, mint egy gombvilágítással ellátott távirányítónak, a képernyő meg ugyan úgy kikapcsol bizonyos idő után, mint a távirányító világítása, ráadásul mindkettő le is lehet tenni.
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #96880 üzenetére
Szvsz a szub alá raknék egy kisebb szőnyeget, ugyanis borzasztó, ahogyan a "parkettán" tud szólni egy szub. Nálam ég és föld lett a különbség a parketta után a padlószőnyegen.
- mozi bolondéria -
-
z123456789
addikt
válasz Norbi 72 #96885 üzenetére
(#96885) Norbi 72
Elnézést, én is benéztem, a másikra gondoltam, de mikor painteltem, már lecsúszott az egér.
Amit linkeltem képet ott kell az X.Over : 80 HZ beállítást kieszközölnöm? Akkor ez így jó is ahogy a képen van igaz?
LFE-t fogalmam sincs hol találom.
CSABRONCKAAAAA!!! PLS HELP!A többi tiszta sor.
(#96887) DM-Fan
(#96888) MasterMark
Jogos! Arra gondoltam én is.(#96891) devil-k
Akkor ez majd a kísérletezgetési fázisban kiderül. Most egyelőre fel szeretném kelteni a szomszédokat. -
Norbi 72
veterán
válasz z123456789 #96892 üzenetére
Szerintem az lesz,bár nálam külön is lehet állítani a frontot,centert,stb.LFE beállításnak is ott kéne lenni,nem tudod lejjebb görgetni a menüt?
-
npeter
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy PolkAudio PSW110-es mélyládát. A kérdésem, hogy a hátulján a phase kapcsolót hova állítsam 0-ra vagy180-ra?
Továbbá van egy felette egy Low pass nevü tekerő gomb 60-180-ig beosztva azt hova kell állítai.
A láda egy Pioneer vsx424-es erösítőre van rá kötve.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
Elvileg ez így jó, LFE-t a mély hangsáv tartalmazza azt nem kell külön állítanod - a mélynyomó LFE seggébe dugd és lehet át is kell állítani rá magát a subot!
Kalibrációt ne felejtsd el, és utána nézd végig mire jutott a sub vágási frekvenciájával
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz gyurczy #96890 üzenetére
Mindenkit megkérek, ne győzködjetek a HTPC előnyeiről! Leírtam, mi az álláspontom.
(#96894) npeter
Alapszabály, hogy kérdésfeltevés előtt kötelező a visszaolvasás! Még nem késő![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
LFE az automatice a subwofer pre out-on fog kimenni.80 Hz-re tedd egyelőre de azt nem it kell hanem a hangfalak menüjében lejjebb lépkedve.. crossover néven találod. A Subra nyom yes-t és ismételd meg a mérést. Éjszakai üzemben az erősitőn van Night mode, oda állitsd majd éjszakai mozinál..
-
törölt tag
-
spiky03
veterán
válasz #09634560 #96897 üzenetére
Ha jól látom akkor neki is Pio erősítője van, abban viszont nem lehet külön a hangfalaknál is vágást állítani, csak azon az egy helyen ami a képen van. Nálam is 80 Hz-en van ha jól emlékszem.
Nekem is ilyen a 920-as.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest