Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #69100 üzenetére
Egy üres doboz?
Szerintem most tedd fel a kérdéseket, hogy holnapi legyen ideje mindenkinek megválaszolni.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
axwel18
senior tag
Power-R hangfalkábelt valaki használt már ?
-
Dorian
félisten
Én holnap a Lánchíd belsejében leszek
axwel18:
Nálam épp van egy kipróba példány. Elsőre nem tetszett, aztán azóta még nem próbáltam. Eléggé kiemel a fúvósok tartományában, kicsit a vonósoknál is. Ez a színezés elsőre nagyon tetszetős, de amikor visszakötöttem az Exc-t helyreállt az egyensúly. Mélyközepekben viszont kicsit visszafogottabb, ez vékonyítja ezt a tartományt, mély megint ok. De még újrapróba azóta nem volt, ez az első blikk.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
Gratulálok hozzá.. Gép előtt leszek délelőtt ugyhogy akár fogalmazhatod is a kérdéseid.
Szerintem a sokadik feles után fényképezted. akkor láthatsz kb, így csak azt kell eldöntsük:örömödben ittad a feleseket vagy aszonnyal való harci csetepaté miatt.. -
z123456789
addikt
...illetve belecsöppentem egy Pointe meghallgatásba, ami a Púderben volt. Valaki nem volt ott közületek?
(#69101) devil-k
Annyira leszívott a Pesti forgalom, nincs erőm most nekiállni, kipakolni. Nem bírom én ezt, falusi vagyok.(#69103) Dorian
? Ezt nem értem.(#69104) Sanci38
Köszönöm, asszem lefekvés után ezen fog kattogni az agyam tuti.
Sima halszem volt a ludas. Szerencsére a párom is örült nekik. (Még nem tudja, hogy a komód menni fog. )[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz z123456789 #69105 üzenetére
Bajnokpityu és Patice ott volt.
Dorian mérnök.
Én is falusi vagyok.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
De, 13:30 14:30 között.
Kaptam egy jóféle research előfokot egy hétre. Bibibi
eladó topping dac
-
Patice
nagyúr
De. Kb. 3-tól fél 7-ig...
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
z123456789
addikt
válasz #09634560 #69107 üzenetére
(#69107) Sanci38
"Dorian mérnök." Ja, így már értem.(#69108) bajnokpityu
Grat! Akkor te tuti protekciós vagy.
(#69109) Patice
Olyan 6 körül érkeztünk oda barátnőmmel. Kb 10 percet voltunk csak, mert nem akartam hogy nagyon áthűljön a kocsiban az erősítő és a hangfal.
Akitől vettem az excalibur kábeleket, ő mondta hogy menjünk le, hallgassam meg rendszert.
Nektek hogy tetszett?[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #69109 üzenetére
Sikerült elkerülni egymást. Sajnos beteg is vagyok, meg rohanni is kellett dolgozni.
ilyen
Kondik vannak az elöfokban. Majd kiló darabja Cirka 10X annyi a cucc, mint a sajátom..Z 123456: Teknikailag nem tökéletes, de simán kéne az a hang. Szerethető, élvezetes volt, és fogalmam sincs mibe került, hang alapján sokba
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Patice
nagyúr
válasz z123456789 #69110 üzenetére
Akkor ott ültem előtted fehér fölsőben egy széken, kb. középen.
Éppen egy elborult blues zene szolt bakelitről, ha jól emlékszem és asszony mondta rá, hogy neki tetszett,,,,
-
Oldfighter
senior tag
válasz z123456789 #69096 üzenetére
Gratula.
Az ott a háttérben csak nem egy szabados BKV útvonalhálózat a falon?Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #69112 üzenetére
Kiló majdnem darabja? Ez komoly? Az ára is, amit a honlapon írnak?
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #69117 üzenetére
És megérte a hang miatt?
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #69117 üzenetére
Maradj már, a kocsiban is ilyet használunk zavarszűrésre.....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz Patice #69118 üzenetére
Tulajnál szerint igen.
Egyébként nekem is ez a tapasztalatom, hogy kellenek a jó minőségű anyagok a jó hanghoz.Viszont a gyári csőtől rossz ötlet volt eltérni. Vett bele két új csövet, de nem nyert. Hifisebb, és kuszább is lett attól. Úgyhogy gyári csövekkel kértem el.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
z123456789
addikt
válasz Patice #69113 üzenetére
A fene! Szivesen váltottam volna pár szót egy "ismerőssel", meg legalább neked meg tudtam volna élőben is köszönni az eddigi segítségeket.
Ez a zene volt az. De!
De nem te voltál aki megkérdezte tőle hogy "neked tényleg tetszik ez a zene" igaz? Mert ha jól emlékszem aki ezt kérdezte, fekete pólóban volt.
Jó lett volna előre tudni. Mindegy, már ez is élmény volt nekem. -
z123456789
addikt
válasz Oldfighter #69114 üzenetére
Köszönöm!
De az. Szeretem az absztrakt művészetetl.
-
NTX
tag
válasz xtremetuning #67528 üzenetére
Szeretném megkérdezni, hogy az általad használt Bladelius Embla és Ask páros, mennyivel jobb, mint egy Bladelius Thor III Novitas a saját Dacjáról hajtva, ha azt is ismered?
-
hétalvó
addikt
válasz gyurczy #69122 üzenetére
ha lepunk, akkor lepjunk nagyot. csak a magas elso soros ellenallasa lesz erre cserelve 1x... nem ma. egyebkent zold mundorf lesz mindenhol.
berylliumra megy, utol kell erni az alap utopiakat valahogy[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
xtremetuning
addikt
Az ask sokkal frissebb fejlesztés, ez hallható is rajta. Jobban követi a mostani 'trendeket'. Ha a teljesítmény elég, akkor nagyon jó választás.
Az emblában pedig....nem elhanyagolható a tény a kétfajta dac, amik közül választani tudsz....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Csabroncka
addikt
válasz z123456789 #69123 üzenetére
A kepen lathato hangfalak tipusa?
Szerintem a pio gyartja a legrusnyabb gepeket, es a hangjuk is elviselhetetlen ezert valasztottam en is, leld sok oromodet bennuk!
"in medias res"
-
NTX
tag
válasz xtremetuning #69126 üzenetére
Köszönöm az információkat! A teljesítménye az Ask-nak 4 ohmos érzéketlen hangfalakhoz is elég lehet, papíron kicsit több, mint a Thor, ez hangzásban mennyire észrevehető? Az Emblán az A vagy a B szűrőt használod?
-
Warter
addikt
válasz Csabroncka #69127 üzenetére
Szerintem szinte minden gyártónak vannak rusnya modelljei. A Marantzból is az egyik pl úgy néz ki, mint egy fishtank, vagy a Denon egyik másik modellje is felér egy ipari torzóval.
-
Johnny1982
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek Denon AVR-X2000-hez jól passzol ez?: Magnat Vector 205 hangfal szett 5.0 Vector 205 + 201 + 211
tetszik benne a relativ nagy frekvenciatartomyány és az érzékenység. A frontot Bi-Amp-ban használnám.
Ezen gondolkodok 20-25 nm-es szobába zenére is. Mélynyomó az már van. (Mourdant short aviano7)
Érdekelne a hozzáértők véleménye. Köszönöm. -
z123456789
addikt
válasz Csabroncka #69127 üzenetére
Köszi!
Acoustic Researc Status S30. Nem egy erős cucc, de most erre volt keret.
Igen elég "rusnya" valóban az erősítő. (Imádom )(#69129) Warter
Csabroncka csak viccelt. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz z123456789 #69133 üzenetére
Az az S30 nagyobb mint az én RS5-öm. Én is 15m2-en használom.
-
Warter
addikt
válasz Csabroncka #69131 üzenetére
Én meg őszinte.
-
törölt tag
válasz Johnny1982 #69130 üzenetére
Sajna a magnat eléggé túloz az adatok megadását illetően, így azt tanácsolom hallgasd meg ott ahol kapható és mellé néhány versenytársát is. AZt vedd meg ami legjobban tetszik.Denon 2000 mindenütt van már.
-
Csabroncka
addikt
válasz z123456789 #69133 üzenetére
Hallgatozasom alapjan nekem a dalik es a B&W-k jottek be, kicsit tolakodo a piok melye es nekem kompenzalja ezt a dalik csillogasa.
Amint latom hasznaltan vetted, egy alapos gyari resettel indits! Ezekhez mar az uj tipusu taviranyito van, ezeknel is hangosan klettyenik a fenyes szinu kurzor gomb? Nekem meg a regi tipusu van aminel az osszes gumi de a korabbi 920-hoz ez a tipus volt es nagyon zavart.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
z123456789
addikt
(#69134) Tamoo
Úgy gondolom én is hogy ebbe a helyiségbe elég lesz. A feljebb lépést minőségben gondolom a továbbiakban, mert mint mondtam nem vagyok a hangerő megszállotja, és a szomszédok is szinte mind idősek körülöttem. (Nem, nem süketek. )(#69135) Warter
Szeretnék is segítséget kérni, mert bár kaptam használatit, és fordító a barátunk, sajnos lassan el kell mennem itthonról. Mivel az időt elcsesztem a "melyik elosztóba mit dugjak, melyik konnektorból mi jöjjön" játékkal, ezért most nem állnék neki nyelvet tanulni. Ellenben szeretnék belehallgatni egy-két dologba mielőtt itt hagyom. Logikusnak tűnik minden, de azért szeretném megkérdezni hogy jó helyre gondoltam-e dugdosni a kábeleket. Illetve van-e valami aranyszabály, hogy mit hogyan/milyen sorrendben helyezzek áram alá.
1. Hangfalkábel
2. HDMI ami a TV-be megy
3. HDMI ami a MEDE8ER-ből jön (a BD IN-be is mehet, vagy azt hagyjam meg későbbiekre, amikor is tervezem egy dedikált BD lejátszót vásárlsát?)
4. LAN (Ezen fogom tudni venni a netes rádiót?
5. A nosztalgikus Technics RT 1010 RCA-ja(#69137) Csabroncka
Először ez szólaljon meg, és utána úgy is jön majd a kérdés, hogy mivel tudok előrébb lépni.
A resetnél még nem tartok, először legyen össze dugdozva rendesen. (füstölésmentesen)[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz Johnny1982 #69130 üzenetére
Nekem Magnatom van,Sanci leírta véleményét,én újonnan Quantum 677 alá nem adnám,azok elég jók,netdepóban meg lehet hallgatni,Vectorra rá kell kérdezni.
(#69138) z123456789 Az öreg Technics a cd-r/tape be és kimenetre.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz z123456789 #69138 üzenetére
HDMI eseten (mivel amugy is programozhato, hogy melyiket milyen bementhez tarsitod) csak akkor van ertelme a feliratoknak, ha hdmi controll kepes az eszkoz. Egyebkent oda dugod ahova akarod csak a tv-be az out menjen, a periferiak meg az in-be roviden. (persze a tobbi jo teljesen)
Azt hiszem o meg nem ARC kepes, tehat szukseged lesz egy optikai t. kabelre amit a TV optikai out-bol viszed az erositobe (TV opt in), igy vissza tudsz vinni 6 csatornat es 5.1 -ben nezheted a forma-1 etne ket forintos optikai kabelt vegyel
"in medias res"
-
NTX
tag
válasz xtremetuning #69132 üzenetére
Kb 25-30 nm. Nem is a hangerő tekintetében kérdezem, hanem, hogy mennyire stabil, alacsony ohm értéken. Esténként is szoktam halkan zenét hallgatni, olyan végfokot keresek ami kis hangerőnél is stabilan szól 87db-s hangfalakkal.
-
törölt tag
válasz z123456789 #69138 üzenetére
AMi aranyszabály a gyári reseten kivül:HDMI-t csak kikapcsolt készülékekbe szaba dugni bár áram alá amugy is a legvégén kell helyezni.
1. Hangfalkábel ez evidens ezt érdemes legelőször nehogy belekeveredj
2. HDMI ami a TV-be megy -igen
3. HDMI ami a MEDE8ER-ből jön (a BD IN-be is mehet, vagy azt hagyjam meg későbbiekre, amikor is tervezem egy dedikált BD lejátszót vásárlását?)Mindegy mit hova dugszés át is lehet nevezni bár az utolsót célszerü utoljára hagyni.
4. LAN (Ezen fogom tudni venni a netes rádiót? igen és szoftvert is innen frissithetsz
5. A nosztalgikus Technics RT 1010 RCA-ja ez nem biztos hogy jól jelölted,.mert amit bejelöltél az bemenet Multi CH in, tehát neked a CDr-tape in-be kell dugni.Surr back felett van.[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz Csabroncka #69141 üzenetére
Köszönöm a segítséget. TV műsorokat soha nem nézek, szóval ez a funkció egyelőre tabu marad. De kösz ezt is.
Este visszatérek (tuti )
További szép napot mindenkinek! -
-
z123456789
addikt
válasz #09634560 #69143 üzenetére
Köszi. EZt a gyári resetet hogyan tudom megcsinálni?
Aztán most jönnek a gondok. Elindítottam egy The.Dark.Knight.Rises.BD25.DTSHD-t , a zene lélegzetelállító már most, hogy még semmit sem állítottam be, viszont a beszédet nem hallani.
Figyelnem kell arra hogy mit kölcsönzök ki, vagy ez beállítás kérdése?[ Szerkesztve ]
-
NTX
tag
válasz xtremetuning #69146 üzenetére
Te milyen összekötő kábelt használsz? Én Nordost Heimdall vagy Freyre gondoltam. Igazából azt nem tudom, hogy az integráltról mennyire érdemes váltani, vagyis megéri-e az árkülönbözetet.
-
törölt tag
válasz z123456789 #69147 üzenetére
Menü legvégén szokott lenni.
Néézd meg a center hangfalcsatlakozásokat, utána a center hangerejét.Ja akor azért. állitsd sztereóra a hangformátumot a távirányitónvagyis nyomd meg a sztereó gombot..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest