Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
Semmi baj nincs a VGAddal.
A "vezérlőpult - hang" alatt 1 kattintással állitod át alapértelmezett kimenetnek bármelyik eszközt, tehát igazából nincs semmi probléma a rendszereddel.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
AtHoS
nagyúr
Sajnos erről nem vagyok meggyőződve
Itt lehet 8.1 alatt az alapértelmezett lejátszó eszközt beállítani:
Amint látod írja, hogy AMD DP Output a választható és nem kínál ilyenkor AMD HDMI Output-ot
Egyébként lejátszó programon belül van állítva a megfelelő kimenet (mpc-hc), de ez lényegtelen a probléma szempontjából
Ha bekapcsolom az erősítőt, akkor a CCC bedob egy ablakot a bal felső sarokba:
és eközben az eszközök között ugyanúgy az AMD DP Output marad választhatóként, amivel nem lenne gond, de így nem kerül sajnos az erősítőre a hang, hanem a monitorba kerül a DP kábelen, amit egyébként nem is használok hangkimenetként.
Szóval egyetlen eszközként jelenik csak meg a HD6950, mint audio eszköz. Bekapcsolt erősítővel indítva a gépet (álá restart PC) a választható eszközök között AMD HDMI Output-ként jelenik meg a HD6950.
Sajnos menet közbeni állíthatóságról google barátunk sem tudott megfelelő infóval szolgálni, sem pedig a VGA vezérlőpultjában nincs hangra vonatkozó beállítás.
read-only mode on the forum
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #66798 üzenetére
A Grandeban az nem szub. Az ott egy : "Multiferrite 11" (27cm) “W” midbass".
És eszembe sem jutna összehasonlítani 4db 12"-os szubbal, ami telibe a füledet kapja el.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
KisTücsök
addikt
válasz xtremetuning #66753 üzenetére
Ez mennyivel jobb, mint a Proson Y kábele? Kéne majd vennem egyet, nem tudtam, hogy az AQ-nak is van ilyenje.
-
xtremetuning
addikt
válasz KisTücsök #66806 üzenetére
Nemrég érkezett, eddig nem is volt. Sosem hasonlítottam össze. De ordenáré nagy különbségeket ne várj tőle.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyit merjek elkérni egy Jamo SW 708 sub erősítőért? /csak magába az erősítő/
köszi
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
12hopp
csendes tag
-
KisTücsök
addikt
válasz xtremetuning #66807 üzenetére
Kár, hogy a Kácsánál Proson nincs. Akkor mindkettőt ellehetne hozni, és választani.
Na, majd meglátjuk.
-
zolaas
senior tag
Nekem ehhez még 1 ötletem lenne:
-Tiltsd le a Dp portot, ha nem használod.
-Jobb klikk azon az ablakon és pipáld ki a letiltott és a leválasztott eszközök megjelenítése opciót. Majd ha az erősítőn akarsz hangot mielőtt bekapcsolod azt tedd alapértelmezetté. Vagy miután bekapcsolod.Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
f8enter
aktív tag
Beszívtam a Stadium szettel. Túl kicsi a szoba, és nem szól jól + nem tudom elrakni rendesen a surroundokat. Költözik az egész mozi cucc egy nagyobb helyiségbe (2,3x4,5 --> 4,5x4,5). Nem is gondoltam, volna, hogy a hangzásjavító beruházásom ennyi problémát generál...
Persze az új helyen nincs utp, kell mennyezeti tartó a projinak, az egyik hangfalat mindig pakolni kell a használom/nem használom helyre, stb...Talán ha összeáll, az majd kárpótol.
[ Szerkesztve ]
-
Spuri2000
senior tag
20m2 milyen 5.1 szettet ajánlotok?
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #66794 üzenetére
És Csabroncka:
Akkor jól sejtettem,hogy nem a legjobb megoldás..
-
Sefter
veterán
-
drakola
újonc
Jóestét!
Bedöglött a dvd lejátszóm.Úgy döntöttünk az asszonnyal,hogy nem veszük dvd lejátszót hanem egy 5.1 dvd-és házimozi rendszert.És ezeket a tipusokat néztem ki és kb 40e ft a keret. Lg 32lk450 tv-énk van. Melyik lenne a legjobb választás?
[link] -
Spuri2000
senior tag
válasz liszi70 #66818 üzenetére
Direkt nem akartam összeget írni, mert általában mindig az összeghatár közvetlen közelébe vagy fölé lövik be a rendszert a kedves fórumozók. Ebből az okból kifolyólag gondoltam azt, hogy talán a helység mérete alapján jobban meg lehetne közelíteni a rendszert. Az az elképzelés vezérel, hogy talán vannak olyan rendszerek, amelyek ár/érték arányban kimagasodnak a többiek közül! Az 5.1-ből kifolyólag pedig nem nehéz kitalálni, hogy házimozihoz szeretném használni. Nem a milliomosok táborát erősítem, így "sajnos" nem tudok/akarok súlyos pénzeket erre a "hobbira" fordítani. Egy tisztességes rendszert keresek, amit átlagfelhasználóként évekig használhatok becsülettel.
-
Oldfighter
senior tag
-
KisTücsök
addikt
Vagyis 2-300k mindennel együtt.
-
Spuri2000
senior tag
válasz zolaas #66833 üzenetére
Nem, nem bögréset keresek! Erősítő ás talán mélynyomó nélkül kb. 200 körül gondoltam. Azért érdeklődök ennyire a szoba mérete alapján, mert olvastam olyat hogy valaki megvette a rendszert és otthon derült ki nem jó, mert nem úgy érvényesül/nem szól jól, mint ahogy gondolta volna.
-
törölt tag
válasz Spuri2000 #66834 üzenetére
Mégis, zeneileg is jó legyen vagy mozira inkább? Mert pl. Onkyo mozis karakterrel bir, más hangfalak valók hozzá,Denon-Marantz részletezőbb de egyenletesebb karakter, más hangfalszett való ahhoz is. Igazság szerint meg kellene hallgatnod.. utána dönthetsz, melyik irány tetszik, kinézel a használtak közül párat, mi véleményezzük, hagfalszettet ajánlunk hozzá ha van elérhető.
-
pigster
senior tag
Tényleg lehetséges, hogy a TEAC AG-D500 és az Onkyo nr515 teljesen ugyanaz?
-
törölt tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz zolaas #66815 üzenetére
Amire jutottam:
Letiltottam az AMD DP Output hangkimenetet.
Kikapcsolt erősítővel újraindítottam a gépet. Lejátszóeszközök között így is AMD DP Output-ként jelent meg a 6950 hangkimenete (persze letiltott állapottal). Az erősítő bekapcsolásakor ugyanúgy jött a szép figyelmeztető ablak és nem is kerül hang át rá.A most bekapcsolt erősítő mellett újraindítottam a gépet. Így AMD HDMI Output-ként jelent meg a 6950 és megy is szépen a hang az erősítőre (de ugyanez van akkor is, ha nem tiltom le a DP kimenetet)
A gond ott van, hogy egyszerre csak egy kimenetet tud kezelni a kártya és nincs a kimenetek között "hot swap". Mindenképpen újraindítás szükséges, hogy váltson HDMI-re
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
Pepe07
csendes tag
válasz #09634560 #66835 üzenetére
Halihó!
Polkaudio Monitorokhoz, (javarészt elektronikus) zenére, és filmre, két erősítő között gondolkozok:
Denon AVR-1912
Onkyo TX-NR609A Denonnak jobb lehet a sztereó visszaadása, de a viszonylag kis hangfalakhoz talán jobban illik a onkyo melegebb hangja. A hangfalak mélye kevés, középtartománya gyönyörű, a magas kissé éles. Ugyanakkor a Denonnál fejlettebb a hangkiegyenlítő eljárás.
A hangfalszett egyébként nem biztos, hogy hosszabb távon meg lesz tartva, Dali belépő szettjei esélyesek egy-két éven belül. Az erősítő igen.
Persze ez függ attól, mit muzsikálnak az új erősítővel.Érvek, ellenérvek?
[ Szerkesztve ]
-
zolaas
senior tag
Hm. És esetleg az, hogy a Dp portot teljesen eltávolítod? ( Lehet olyat?), de az se jó, mert csak akkor aktív a hdmi, ha be van kapcsolva az erősítő...és ha utánna kapcsolod be hiába teszed át, újra kell indítani...nincs ötletem. Esetleg a videokártyás topikban próbálkozz.
Bár amikor nekem ATI kártyám volt, és használtam a HDMI kimenetet simán váltott kikapcsolás nélkül is.
Pepe07: a te igényedhez valószínűleg az Onkyo-hoz, ha tudod hallgasd meg.
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #66837 üzenetére
Akkor tessék, az idei év eddigi legnagyobb égése szerintem :
és 3000 euróval olcsóbban :
no comment...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz xtremetuning #66842 üzenetére
Dá szép....
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
zolaas
senior tag
válasz Spuri2000 #66834 üzenetére
Erősítő és sub nélkül 200k? Abból azért lehet csemegézni, milyen erősítő lenne rákötve? Vagy erősítővel, sub nélkül 200k a keret? HDMI kell, nem kell?
Xt: Hát ez elég gáz lesz kimagyarázni, bár belül még eltérhet...
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
bajnokpityu
félisten
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #66845 üzenetére
Detto.....
A tavalyi év cikije számomra pedig az volt, amikor kiderült, hogy mi lakik a McIntosh MX121 és MX151 proci belsejében....
-
xtremetuning
addikt
válasz xtremetuning #66842 üzenetére
De hogy teljes legyen az ördögi kör :
fogadok, ez lesz a legdrágább a trióból...
-
pigster
senior tag
Wharfedale Vardus Vr-300 hangfalról van vkinek tapasztalata; mert olyat olvastam, hogy nagyobb hangerőnél "zörög" az egész?
-
hétalvó
addikt
válasz xtremetuning #66846 üzenetére
mibol mi lett mi?
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest