Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    Voltam tegnap a Stream Audioban körülnézni, tanácsot kérni, meghallgatni néhány erősítőt és hangsugárzót.
    Laikusként azt gondoltam, hogy nem fogom észrevenni a különbséget az egyes rendszerek között, de mégis. Ennek egyrészt örülök, másrészt nem.

    Igazából két erősítőt próbáltunk ki. Egy CA 551R-t és egy CA 851A-t, csak hogy érezzem a különbséget a sztereó és a házimozi hangzás között. Hangsugárzókból 3 állót és egy monitor dobozt hallgattunk meg.

    Hangzásban a CA851A és az ELAC FS 247 tetszett a legjobban. Nem tudom szakszerűen körülírni, hogy pontosan miért volt jobb, mint a többi de határozottan kellemesnek éreztem. Próbáltunk még egy Monitor Audio RX6-ost, talán egy RX1-est (vagy 2-est), és kérésemre egy ELAC FS 57.2-t. Utóbbi sajnos csalódás volt, pedig nagyon bíztam benne, hogy nem fogok nagy különbséget hallani az MA-hoz képest.

    Nagyon érdekes volt tapasztalni, hogy a komolyabb erősítő mennyivel többet kihozott az ELAC FS 247-ből. Nem is gondoltam volna, hogy ekkora különbségek vannak.

    Végül arra jutottunk, hogy bár a sztereó tetszett a legjobban, de igényeimnek inkább egy házimozi erősítő és a hozzá való hangfalak felelnének meg a legjobban. Ha ezt veszem figyelembe, akkor a MA RX6 tetszett a legjobban. Többféle stílust is meghallgattam rajta és számomra nagyon meggyőző volt a hangja.

    Szóval, első körben most ott tartok, hogy MA RX6 + center, hozzá RXFX háttérsugárzók. Mélyládára ötletem nincs, erősítőre a CA-551R-t kaptam ajánlásnak.

    Nyilván ez az első benyomás, szeretnék még meghallgatni más, hasonló kaliberű rendszereket is. A fenti hangfal összeállítás mennyire jó szerintetek? A háttérsugárzókon gondolkodom nagyon. A BXFX és RXFX között mi a különbség? Illetve az RXW12-es mélyláda helyett gondolkodhatok másban? Megrémiszt az ára...

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák