Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0_gAboR
őstag
válasz Csabroncka #27297 üzenetére
Mit jelent az hogy belepo kategoria hang szempontjabol?
Rakotom a hangszoroimat es elhanyom magam a hangjatol, mig ha 821-re kotom akkor orgazmusom lesz?En CAV DP-288 hangszoroparhoz keresek hasonlo arkategoriaban erositot.
-
ginola
addikt
A Pio LX52 mely Denon, Marantz, Onkyo erősítőkkel lehet hangminőségben partiban?
-
jones965
Modder
Srácok a segítségetek kellene!
Van egy ilyen blu-ray készülékem, amit gyakorlatig alig használok. Érdekelne, hogy jelenleg milyen áron lehetne piacra dobni.
-
jones965
Modder
válasz Ed Parker #27304 üzenetére
Köszi szépen, az eredeti árához képest szépen leértékelődött.
Ennyiért megmarad.(#27305) SimonYana : megvan már vagy 4 éve, de tényleg ritkán használom, pedig filmem is van jó pár.
A kényelem elvitt a média player irányába.
Jelenleg egy DUNE HD smart D1 szolgálja az igényünket NAS-on keresztül.[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
-
ginola
addikt
válasz attamero81 #27308 üzenetére
Lx-en több a bemenet
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Erősítőnél 60-70 ezer forintos kategóriába érdemes beruházni (Pioneer VSX-520-et nézegettem eddig, de itt pár hsz-szel feljebb nem ajánlották), vagy inkább spóroljak még?
Adott egy átlagos panel szoba, egyelőre két régi Orion Boleró hangfallal (ha lesz pénzem lecserélem valami jobb rendszerre, de lehet, hogy ez csak egy-másfél év múlva lesz).
Szeretném rákötni a médialejátszót, a konzolt (ezért fontos a 2-3 HDMI bemenet) és a laptopot RCA-val. Szóval teljesen általános felhasználásra kellene, bár tudom, hogy mindenre nem létezik tökéletes készülék.
Nem feltétlenül szeretnék sokat költeni, de tudom, hogy ez sok kompromisszummal jár.Előre is köszi!
-
Csabroncka
addikt
válasz ginola #27312 üzenetére
A BDP 430 és LX 54 között is alig van különbség, ez korábban is így volt téma! Abban viszont nem kételkedem, hogy a + felárért jóval minőségibb elektronikát raknak az LX-be!
Eleve a 220 csatlakozás is más, másrészt jobban végignézve a paneleket egyértelműen más az elektronika, egyébként szerintem az olvasók is más típusúak, amellett, hogy bizonyos komponensek valóban egyformák..vagy annak tűnnek.
Vigyázni kell ezekkel a dolgokkal, a Japánok sem hülyék ettől függetlenül a 450 már így is tökéletesen kiszolgál egy minőségi rendszert!
"in medias res"
-
n0_gAboR
őstag
válasz stickermajom #27313 üzenetére
+1 a kerdesre. En is ugyanilyen arkategoriaban keresek erositot sztereo hangfalhoz.
A hifi erositok helyett en is 5.1-eset valasztanek a hdmi csatlakozok es az airplay/bluetooth audio csatlakozas miatt (sokszor fetrengek laptoppal, nem akarom mindig huzni a tyukbelet)
[ Szerkesztve ]
-
volvox
csendes tag
válasz n0_gAboR #27315 üzenetére
Az biztosan megkönnyíti a választást, ha az alábbi bluetooth adaptert alkalmazod. Nekem ez van, és meg vagyok vele elégedve. Így nekem a keresgélésnél nem szempont a bluetooth, és még tovább is vihető a következő géphez.
-
Tamoo
MODERÁTOR
"Zenei mély" ebben az árkategóriában nincs. Sztereó zenehallgatáshoz egyébként sem kell szub, főleg álló frontok mellett.
(#27313) stickermajom: Nincs semmi baj a Pio 520-al az árkategóriájában. Csak itt már sokan átlépték azt a szintet, de attól neked még akár tökéletes is lehet... Na persze nem az Orion-okhoz. Legjobb ha meghallgatod valahol és eldöntöd, hogy neked megfelel-e!
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz n0_gAboR #27301 üzenetére
Egy ilyen mértékű változáshoz más kategória kell!
Nekem 520-am volt, ami sztereóra gyakorlatilag alkalmatlan. Alig van mély a hang fátyolos, ugyan azokkal a hifi hangfalakkal a vsx 920 csodát művelt!Nem véletlen mondom ezt, a saját tapasztalat beszél belőlem, és hidd el nem azt hiányoltam, hogy az 520-on nem lehetett a bemeneteket elnevezni, vagy éppen nem volt internet rádió, de amikor a 35 éves JVC R-S5L műemlékem bedarálta hangilag kicsit bosszankodtam!
"in medias res"
-
semetka
őstag
Mindenki azt ajánlja, hogy a hangszórókat fülmagasságban helyezzük el, de sajnos a hátsókat nem tudom úgy elhelyezni. Vagy mellettem vannak fülmagasságban vagy a hátam mögött , de akkor a falra fel kell raknom és kb 2méteres magasságban lennének. A tartó 20 fokban dönthető. Szerintetek érdemes annyira felrakni?
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
JohannZimu
senior tag
[Ez inkább illik a rendszeredbe, irányár, külön eladó a sub is. Ha már gépszíj...]
Én nem hallottam még, de azt írják, hogy zenére is megállja a helyét.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
Köszi a választ!
A puding próbája az evés, igen. A közeljövőben tartok egy fülpróbát is ilyen téren.
Az 520 árához képest mennyit kéne még rászánnom, hogy egy elfogadható erősítőt vegyek? VSX-922-t láttam 135 körül. (Egy kommentben említve van a 920) Ár/érték arányban ez jelentene akkora ugrást? Van egyáltalán értelme egy ilyen kis méretű szobába egy magasabb kategóriájú erősítőt helyezni?
-
JohannZimu
senior tag
válasz semetka #27328 üzenetére
A monitorok nálam is magasabban vannak, kb. 160cm magasan. Ez előny, ha többen ülnek egymás mellett, így kevésbé takarják ki egymást a hallgatók. Az sem probléma, ha kissé hátrébb vannak, mint az ülőpozíció. A 2 méter lehet picit magas, ha lehetséges meghallgatással próbáld ki melyik a jobb elhelyezés.
[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
Egy már adott házimozi erősítő két hangfal kimenetére (a szatellitekről van szó) csatlakoztatható vezeték nélküli jeltovábbítót keresek, a hozzá való vevőegységgel a két hangfalhoz (a hangfalak: 6 Ohm-osak, névl.: 50 W, max: 150W teljesítményűek).
Valaki ismer ilyen eszközt?
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
harcikoca
senior tag
tt egy 5.1-em, de a gépben nincs 5.1 kártya.. Létezik ilyesfajta átalakító kábel?
AMD+Ati powee'R
-
Csabroncka
addikt
válasz harcikoca #27333 üzenetére
Erre már egyszer válaszoltak, felesleges 100x feltenni, akinek pedig M2N-E alaplapja van ne kérdezzen ilyeneket mert gáz!
/Bocs érte, nem bántásnak szánom, de ez olyan, mintha én rövidlátóként megkérdezném, hogy a 3d-s mozihoz kell e normál szemüvegem a 3D-s mellé!/
"in medias res"
-
janos666
nagyúr
Kicsit gondolkodtam, hogy miként lehetne berendezni ezt a 4.2*4.1*2.75m-es szobát úgy, hogy a hangzás is viszonylag jó lehessen.
Ez egy földszinti szoba, az ablak az utcára néz, a vele szemközti ajtó a lépcsőházi folyosóra, a másik ajtó a szabadba nyílik.
Az beltéri ajtó homokfúvott üvegablakos. Az utcai ablak egyetlen nagy üvegtábla (pontosabban két rétegben) és a harmadik ajtó 60%-a is üveg, de vékonyabb és kisebb darabokból.A kültéri ajtót talán be kéne falazni, hogy télen se legyen hűvös, bár a falazás az épp most télen nem fog menni. Az ablak elé talán kéne egy vaskos sötétítő függöny, ami fogja egy kicsit a hangot is (a szemközti szomszéd és a rezonancia miatt is). A szobaajtó üvegét nem tudom érdemes lenne-e szintén "feldíszíteni" egy foltnyi függönnyel.
Na de mi lenne a gazdaságos megoldás a vakolt téglafalakra?
Vajon elég jó lenne, ha kitapétáznám őket (a plafont is) valami olcsó, pár milliméter vastag hanglágy műszivaccsal? (Első körben arra gondoltam, amit parketták alá árulnak lépéshang szigetelésre.)
Próbált már valaki ilyesmit? Mennyire jobb az a semmitől és mennyivel gyengébb egy tisztességes, de teljes körbetapétázáshoz viszonyt igen csak drága, vaskosabb "tojástartós" anyaghoz képest?Most nagyon visszhangos a szoba és gondolom egyszerűbb lenne így belakni, mint könyvespolcokat telepíteni és könyveket is szerezni hozzá. Ez régen egy raktárhelyiség volt, ami most szinte teljesen üres, ezért gondoltam áthozni ide a szobámat, ha már a kisebbik alkalmatlannak bizonyult a normális hangkeltésre.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
JohannZimu
senior tag
válasz Csabroncka #27334 üzenetére
Lehet, így nem érti...
-
janos666
nagyúr
válasz Patice #27337 üzenetére
Nevezzük "egérmozizósnak", mert jelenleg csak 42"-os a TV-m, és ha még a szobát is áttapétázom szivaccsal, akkor nem most váltok vissza 50"-ra.
De erre lenne dedikálva, nem látna el nappali és más hasonló szerepet, csak ezt.Bútor: egy három személyes kanapé, vagy inkább két-három különálló fotel, egy kisebb kávézóasztal féle és egy másik, amin a TV állhat, illetve a center és az erősítő nyugodhat, mellette lenne még egy PC egy nagy passzív fémradiátorral. De kb. ennyi. Semmi ruhásszekrény, könyvespolc, fali festmény. Csak a levegő, és aki bejön.
Hangszórók tekintetében most a Dali cuccokkal szemezek. Egyelőre csak egy pár Zenzor 1-esem van, várom hogy hirdet-e majd valaki olcsón Zensor 5-öst. De még az is lehet, hogy a végén 4db Concept 6 lesz itt, mert stabilabb az álló hangfal, mint az állványos, illetve jobban is szólnak (és amúgy sincs rendes állványom, amivel árban is majdnem ott lennék, csak a kisebbik szobába először 4db polcsugárzót vizionáltam a meglévő polcokra, mielőtt kivitelezhetetlennek bizonyult az ötlet).
A centert viszont el akarom hagyni, ha tényleg 4cC6 lesz. Ilyen kialakításban nem látom túl sok értelmét. Ez sem túl nagy szoba, hogy messzire lehessen pakolni a frontokat a centertől és nem is kell tehermentesíteni azokat frontokat. Vagyis talán előbb lenne Concept 8 a front a C6 surrond mellé, mint 4xC6 és center is.
A sub még sehol, majd ha már van minimum 4 hangfal és min 50"-os TV.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Dorian
félisten
válasz janos666 #27341 üzenetére
A center nem elhagyható, talán a legfontosabb mozis hangdoboz. Hátulra ne állót vegyél, mert a surroundokat kb. fül + 60cm magasra kell helyezni. Szobaakusztika kezelése pl. megfelelő tulajdonságú, megfelelően elhelyezett kőzetgyapot vagy szivacs panelekkel lehetséges.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
semetka
őstag
Rossz helyre.
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
n0_gAboR
őstag
válasz Csabroncka #27319 üzenetére
Es ha feladom az olyan igenyeimet hogy digitalis bemenet, hdmi, stb, akkor hangzas szempontjabol jobban jarnek mondjuk egy ilyen sztereo erositovel, mint egy Pioneer VSX-520-al?
Pioneer AK-10-K/S: [link]
Hangfalaknak meg mindig ezt valasztanam hozza (a 4x20cm-es melyek, es az ar miatt): CAV DP 288 [link]
-
janos666
nagyúr
válasz Dorian #27342 üzenetére
Akkor Zensor 5 vagy Concept 6 megy előre, azzal egyező szériás centerrel (előbb frontokat veszek), surround-nak pedig marad a Zensor 1, majd összeütök alá valami használható állványt.
Amúgy miért olyan fontos a center?
Ránézésre a két front is képes ugyan azt a térérzést adni, mint a front+center, csak nehezebb elhelyezni, mert vagy a TV alá vagy fölé kerül, nem fejmagasságba, illetve "polcra", nem magában áll, vagy állványon... Szóval vert helyzetből indul, mégis erre akarjuk bízni a legtöbb hangot, ami mehetne egyenlő arányokban a frontokra, amik jobban állnak letalpalással és méretlehetőségekkel is.Én is szivacsra gondoltam, csak az a kérdésem, hogy milyen szivacs az, ami már egész jó eredményt ad, de még elég olcsó, hogy kitapétázhassak vele egy ekkora szobát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #27299 üzenetére
Árazós topikban segithetnek, de 20-25-ért elkelnek az olcsó erősitők is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest