Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Khaosz55

    addikt

    válasz Tamoo #174482 üzenetére

    Igen véletlen rajta maradt a VAR simítás mert a FL,FR,C,SR,SL-hez használtam, ha leveszem nem változik subnál kb semmi.
    Rosszul fogalmaztam az összefüggéssekkel kapcsolatban. Gyakorlatilag nem megértettem hanem az elején elhanyagoltam. Mindent beállítottam 48-as vágásra és 20-120hz-ig. Kimértem és után korrekcióztam, de egy idő után zsákutcába futottam nem tudtam jobb eredmény elérni. Nem hagytam annyiba, akkor kezdtem el játszani subbokként az alsó illetve a felső vágási frekvencián és meredekségen. Pl Ultinál fellül 36-os svs-nél 40-es meredekség adta a legjobb eredményt. Számomra az XTZ volt a legbajosabb. 75hz-en meg kellett vágni ha feljebb engedtem, akkor 70hz körül beerősödött a beszakadás. Érdekes volt ha XTZ-nél 18hz-ről 17-re állítottam akkor 20-30 hz között vesztettem a SPL-ből. Allul végül mindegyiknél 18hz 48db-s vágás jött be.
    Szóval azt akarom mondni minden sub-on külön kikísérleteztem, hogy együtt EQ nélkül mi a legjobb delay, frekvencia és vágási meredekség amivel a legjobb eredmény érem el. A házam nem kezelt akusztikailag, max annyi hogy könnyűszerkezetes és 15cm üveggyapot van a falba a padláson meg 35cm.
    Nekem 5 subom van, a mini dsp-n 4 kimenet. 2db SVS NSD Sub sorba van kötve. Szóval elsőnek a SVS-t külön a 2 dsp kimeneten kimértem és kikísérleteztem, hogy az erősítő hátlapján mennyivel kell eltolni a fázist, hogy jó eredményt kapjak. Amikor megvolt összekötöttem és ellenmértem.
    Volt olyan késleltetési beállításom ahol 20-50hz-ig nagyon jó volt minden aztán felette 3 nagy beszakadás. Azt is elengedtem.

    Dupla mozis kanapém van, középen mértem, de majd megmérem mi helyzet ott ahol pont ülök mi a különbség.

    A lecsengési ábrát hogyan kell értelmezni és milyen érték számít elfogadhatónak? Gondolom a szobaakusztika és csillapítás számít itt legjobban, túl sokat nem tudok rajta módosítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák