Hirdetés
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Nintendo Switch
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz MasterMark #174748 üzenetére
Igen ezt tudom, ezt írtam is fentebnn, hogy ez oke.
De nálam az m2ts file-ra is ezt írta ki, ami egy Atmos demo volt. Ott is DD+ írt ki az Anthem.Nah de majd megnézem egy gyári Atmosos BD lemezzel is, hogy ott mit mutat.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
törölt tag
válasz MasterMark #174752 üzenetére
Tamoo
Köszönet, most már jó!
Rossz helyre kötöttem! -
spiky03
veterán
válasz MasterMark #174755 üzenetére
Rendes BD lemeznél ahol van Atmos hang ott True-HDt írt ki.
Megnyugodtam.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
rappit4
őstag
válasz gab1ka #174744 üzenetére
Köszi szépen a választ, igazából mindenre használom, neten böngészés és munka (hangutómunka, film keverés, ez Asio-val megy csak és itt is voltak problémák). Közben arra jöttem rá, hogy ha windowsban nem atmosra hanem 5.1-re teszem akkor multi in-t látok ami már egy fokkal jobb. Az erősítőn kikapcsoltam a hdmi control funkciót, meg a tv-n is próbáltam ezt kinyomni így most eddig egy fokkal jobb és konzekvensebben működik.
-
achilleuss
tag
válasz rappit4 #174757 üzenetére
Na, sikerült venni egy Teac DV-H 500 dvd lejátszót, ezt már régóta terveztem, 30e-ért, csak az a gond, hogy távirányítójuk nincs hozzá, de már nem hagytam ott. Nincs valakinek egy eladó Teac Rc-766 eredeti távirányítója?/egy lengyel oldalról lehet rendelni, ami tudja azokat a funkciókat, de elég gagyi kinézettel. / A Toshiba HD-XE1 HD-DVD lejátszóról lemaradtam, 35-ért lett volna. Youtube-on hallgattam a hangjukat, a hangkarakterük, a precizitásuk stb szerint a Teac 500-as sokkal jobban tetszett, mint a Toshiba XE1. Azért kíváncsi lettem volna hogyan játssza a filmeket, jókat írtak róla.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
törölt tag
Boldog Karácsonyt!
-
spiky03
veterán
Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
ctrlaltdel13
őstag
Mindenkinek kellemes ünnepeket, és nagyon jó darts meccseket kivánok 😉
-
python1
veterán
Boldog Békés Karácsonyt Mindenkinek! Szivecskés szmájli 2x.
-
Khaosz55
addikt
Boldog karácsonyt mindenkinek !
-
Tamoo
MODERÁTOR
Boldog karácsonyt!
Én ma is kénytelen voltam mérni, mert visszaálltam dual szubra, na meg bekerült a nappaliba a karácsonyfa is.
A változatosság kedvéért most külön EQ-t kaptak és utána időzítettem őket. A 82Hz-nél lévő beszakadás maradt, ha 5-10cm-eket elkezdtem volna játszani ide-oda, ebben az egy pozícióban valószínűleg meg tudtam volna szüntetni egy mérés erejéig, de az már igencsak fingreszelés kategória.
-
Saughassy
aktív tag
válasz ctrlaltdel13 #174769 üzenetére
Szerintem a karácsonyfáról is Umikek lógnak. :)
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #174774 üzenetére
Több subot könnyebb vele kezelni. 5.2 még könnyű PC-vel (csak egy copy filter), de a 7.2 már szívás.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #174774 üzenetére
Két szubot csak úgy tudtam kezelni PC-vel, hogy beáldoztam egy surround back csatornát. Ami amúgy részemről simán vállalható kompromisszum (a miniDSP HD árához nézve), de szerintem megtartom, mert nem lehetetlen, hogy még hátra/oldalra is kerülni fog később sub.
Szerintem nem buta. Nagyon szépen teszi a dolgát még az olcsóbbik miniDSP is.
[ Szerkesztve ]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Tamoo #174776 üzenetére
Vissza térve az Ultik helyére.
Nálam is be került most mindkettő hátra a kanapé mögé.
Mérve majd 28.-án lesz, de fülre így is nagyon jónak tűnik.
Van difi hangerőre is, hogy nem 4,5 méterre vannak, hanem méteren belül.
Furryba a tigris mikor megindult igazi Pytonos volt az élmény.Kiváncsi vagyok mit mutatnak mérve majd.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ctrlaltdel13 #174777 üzenetére
Én amikor fülre elkezdtem egyszer tologatni, a legrosszabb hely tűnt a legjobbnak.
Megfog egy kiemelés vagy egy jónak tűnő effekt tesztjelenetnél, de közben meg lehet hullámvasút az egész tele beszakadással.
Csak úgy általánosságban írom, hogy mennyire bukta amikor füllel próbálnak sokan helyet keresni.Nekem az Ulti a kanapé mellett 38Hz-től lefelé beszakadt teljesen.
-
Khaosz55
addikt
válasz ctrlaltdel13 #174777 üzenetére
Igen Fury-ban a tigris nálam is döbbenet volt amikor az ultikat beraktam a kanapé mögé. Sajnos akkor még nem volt mikrofonom, hogy kimérjem milyen lesz hátul a freki menet. Majd rászánom magam és megmérem mi a helyzet hátul csak hátra kéne pakolnom.
-
Quetz
őstag
Egy moziszoba fejlődése: https://youtu.be/0iBWG94S1LA
Az már csak külön fintora a sorsnak, hogy egy tanár a tulaj -
MasterMark
titán
válasz Tamoo #174776 üzenetére
& VoidXs: Múltkor ugye arról volt szó, hogy a real-time számolási kapacitása az ilyen célhardvereknek nem elég ahhoz hogy jó legyen a korrekció. Most akkor a minidsp valami csoda cucc hogy mégis?
HDMI 2.0 óta 32 darab audio csatornát támogat, azt nem lehet használni?
Switch Tax
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz MasterMark #174783 üzenetére
Nálam mondjuk futtat kb 8-8 PEQ filtert a két szubra + LPF HPF. Ez is szépen rendbeteszi a mélytartományt, nem kell hozzá atomerőmű. Nekem fülre ez is jó meg a PC-s is jó ha mélynyomókról van szó. Nem akarom ezzel kapcsolatban megmondani a tutit senkinek. (PC-n nem ilyen PEQ fut egyébként hanem 100-150 filter is készül csatornánként. )
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Először is Mindenkinek boldog karácsonyt szeretnék kívánni!
Biampban szeretnék segítséget kérni. Most lehetőségem adódott kipróbálni, de mielőtt bármit rosszul csinálnék kérdeznék!:) Az erősítő egy cxr200 a hangfalak Monitor Audio silverek. A kérdésem hogy a cxr 200-nál a hátulján van a két frontnak a kimenet, külön arrébb a biampnak. Azt tudom, hogy az erősítő menüben aktiválni kell a biampot. A kábeleket viszont nem tudom hogy kell helyesen csatlakoztatni, a régi dupla front kimenet lesz a baloldali frontnak a 4db csatlakozója, a masik(biamp feliratú) pedig a jobb fronté? Hangfal oldalon a 4 csatlakozoból az alsó kettő a mély-kozépé, a felső kettő pedig a közép és magasé? Bocsánat ha valami hülyeséget írtam vagy kérdeztem!
Köszönöm!
-
VoidXs
nagyúr
Hangerőre és késleltetésre megfelelő, EQ-ra nem javasolt, de subon minimális a fázistolása.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
Egy minidsp csatornánkénti 10 filteres kapacitása elég ahhoz, hogy rendbe tedd a 20-100Hz tartományt. A HDMI nem jó, mert az a processzor és a lejátszó közt helyezkedik el, neked viszont arra van szükséged egy multi-sub rendszerben, hogy a subokat külön külön tudd vezérelni késleltetés/gain/EQ szinten. Ezt pedig csak a processzor után tudod megvalósítani.
-
mandju
senior tag
válasz Quetz #174788 üzenetére
vagy egy pl egy trinnov/storm audio kaliberű procival...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
VoidXs
nagyúr
válasz mandju #174791 üzenetére
Azért ott is vannak limitációk, itt írtam róla.
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #174793 üzenetére
Mind, ami REW importra képes, ugyanaz a formátum.
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #174795 üzenetére
Ami biztos tudja, az az XMC széria.
-
m3ss
veterán
van egy denon x4000 erositom, ami teljesen jo minden teren, de vetito miatt lehet cserelnem kellene 4k kepes erositore. ha hang teren nem akarok visszalepest, mennyire lesz ez zsebbenyulos? milyen tipusok johetnek szoba es kb mennyibe kerulnek hasznaltan?
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
-
achilleuss
tag
Csak kíváncsiskodok, hogy a Teac nem gyártott médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest