Új hozzászólás Aktív témák

  • Nemir Ombe

    addikt

    válasz liszi70 #6476 üzenetére

    "...a jó hangminőség egyáltalán nem szubjektív megítélés kérdése..... Van viszonyítási alap, méghozzá az élőzene és a hangszerek természetes hangja."

    "Ezzel részben egyetértek, persze árnyalja a képet a sohasem tökéletes hangreprodukálás torzításainak egyéni megítélése. Szóval ki-melyik rendszer "torzításait" tudja jobban tolerálni."

    Ez már azért a szőrszálhasogatás kategória! :D A valóságnál nincs természetesebb, az biztos, de erről valóban nem a belépő topikban kellene eszmét cserélni. ;)

    (Nem mellesleg csak hátha valakit érdekel egy tanmese, történet vagy akármi a "szubjektivitásról"): egy "ismerősnek" segítek éppen 5.x összeállításában, a meghallgatások során volt HECO Music Style 500, HECO Victa, Dali Lektor, még egy pár más valami és egy Sonus Faber Toy szett. Mindegyik szett (vagy legalábbis a legtöbb) egy Onkyo TX-RZ800-ról (400.000) és egy Cambridge Audio CRX 200-ról (750.000) történt. (igaz ez nem a belépő kategória, de nem ez lesz a lényeg a sztoriban) naszóval, a CA hangja jóval természetesebb, az "edzett" füleknek az tetszett jobban, míg a leendő tulajnak az Onkyo, mivel ott "látványosabb" volt a hang, a pisztolylövések inkább ágyúlövések, a földre eső kávésbögre egy felhőkarcoló összeomlására emlékeztetett és így tovább .... a dobozok is cserélgetve lettek, így sorra került a Sonus is (ami lényegesen kilógott a sorból, mivel a többi 200-350e-es kategória a Sonus pedig 900+e-es kategória (listaáron), na és itt is jött, hogy az előzőek jobbak voltak, mert több volt a mélyük, több volt a magasuk (bár itt megjegyezte, hogy itt viszont a beszédhang érthetőbb, de hát az nem annyira lényeges ....), szóval, hogy legyen tanulság is: ha valaki a belépő erőszakos/kemény/karcos/ludnesszes/mű/felturbózott/stb hanghoz van szokva vagy azt jobban kedveli, azt nem fog "drágább" minőségi szettet venni, akkor sem, ha lehetősége van/lesz rá, mivel neki "nem az a hang tetszik".

    Legvégül pedig volt még egy érv, hogy a "Sonus kinézete sem tetszik" és "kicsi is" a "Heco MS sokkal nagyobb, szebb és jobban mutat majd a szobában". Szóval mindezt csak azért írtam le, hogy nem mindenkinek kell a jobb/kifinomultabb hangzás, vannak más szempontok/elvárások is egy házimozi rendszerrel kapcsolatban, mint a "természetes hang".(még a végén megjegyzem, hogy a fent írt árak nagy különbsége annyira nem játszott szerepet, mivel a HECO szett 300e volt így is, úgy is a Sonus szett pedig 900+e helyett 530e, tudom ez sem kis különbség, de aki érti az tudja ;) )

    Hmm ....

Új hozzászólás Aktív témák