Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
SCH04
csendes tag
Szeretnék kérdezni!
Már nem vagyok mai gyerek, a technika elment mellettem. Ezért, lehet egyszerű a kérdés.
Egy Denon x-1500-ast kaptam a gyerekektől. Hangfalakra még nem telik-
Régi Sony-master hangfalakkal próbálkozom. értelem szerűen bekötöttem a 6-ot. A jelmérőt, ahogy le van írva a kanapéra. Lecsekkol mindent, de csak a két front szól.
Kérdezném, lehetne ezen javítani, vagy ennyi? Csak zenét hallgatnék, néha tv. -
törölt tag
Ez a normális állapot: ha sztereó jelet kap, csak 2 front szól.
Indíts el rajta filmet: beindul a többi si -feltéve ha megvan az 5/7.1 hangsáv rajta.
Ha azt akarod hogy többi is szóljon, nyomd meg a távirányitón az alsó négy gombok egyikét, megszólal a többi s, de üzemmódtól függően megváltozik a hangszin is. -
Quetz
őstag
válasz espi38 #52749 üzenetére
Minden olyan cucc, amin hatalmas számok vannak, a gigantikus jelzők a nevében és még olcsó is, az nálam kapásból gyanús:
- 1000w check
- hypersound check
- 70k huf checkDe ha kicsit utána nézel, akkor kinábol megrendelheted harmadáron:
Model Number:ASW-20012
Brand Name:Hyper Sound
Origin:China (mainland)Quantity (Pieces):
200 to 499:$87.50
500 and more:$83.00
Small Orders:Accepted
Sample Price (USD):$95.45 Request Sample -
BBéci
legenda
"Lecsekkol mindent, de csak a két front szól."
Ez így nem egyértelmű. A mérőjelek mindegyikből szólnak?
A menüben a speaker setup pontban beállítottad, hogy hány hangdobozt csatlakoztattál?
Miért hatot? Az egyik a szubláda? Ha igen, annak aktívnak kell lennie, vagyis saját beépített erősítővel kell rendelkeznie.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbiakból mi a legjobb összeállítás film, sorozat nézéshez?
Laptop
Tv: LG 60UM7100PLB
Erősítő: Pioneer VSX-D510
Hi-Fi: Panasonic SA-CH34, 2db Panasonic SB-CH34 hangszóróval
Mélynyomó: Canton As 10, 5db Canton MX feliratú hangszóróval
További hanszórók:
-2db Sony SS-H771
-1db Videoton DB 2002 A (ez nem biztos, hogy még működik)
-2db Ziphona RFT B 7186
-2db Thomson CS84
-2db hangszóró márka-típusjelzés nélkül (az egyiknek , ahogy az egyik képen látható nincs meg az elején lévő rácsos réteg (ennek a rétegnek mi a neve?)) eleje, eleje, hátulja, teteje, oldala
-2db hangszóró márka-típusjelzés nélkül (az egyik nem biztos, hogy működik) eleje, hátulja, teteje, oldalaHány darab és milyen kábelt vegyek az összekötésükhöz?
-
BBéci
legenda
válasz afi0903 #52757 üzenetére
Kizárólag ez: Canton As 10, 5db Canton MX feliratú hangszóróval.
Ugyanis a házimozi egyik alapszabálya szerint az összes hangdoboznak egy gyártótól kell származnia (kivétel a szubláda), annak is egy bizonyos családjából!
Netán valami lomtalanításból származnak a felsoroltak?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
afi0903
aktív tag
Rendben.
Tehát az összeszerelése: a hangszórókat (front, center, surround, R, L, +, - jelzéseket figyelembe véve) hangszóró kábellel bekötöm az erősítőbe, az erősítő sub woofer preout nevű (és nem a DVD 5.1 ch inputon belül található sub woofer) bemenetét összekötöm egy Y RCA kábellel a mély nyomó line in L és R - jével, a Tv-t összekötöm optika kábellel az erősítő (CD) 1 OPT feliratú bemenetével.
A mély nyomót stand by-ra állítom, a volume-ot 60%-ra, a crossovert 80Hz-re.
Így kell összeszerelni és beállítani?
Így be tudok lépni az erősítő menüjébe?
Így AC3, DTS-t le tudok játszani, de DTS-HD-t, Atmos-t, TrueHD-t nem, igaz? -
BBéci
legenda
válasz afi0903 #52761 üzenetére
Igen, igen, igen.
Sem az erősítőd, sem a Canton szett nem alkalmas a DTS-HD, Atmos, TrueHD előnyeinek kiaknázására, ezért azokkal ne foglalkozz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Rp526
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg sztereó (Onkyo 9050 + HS 280) szettem van és nemsokára házimozi építésbe kezdek. A sztereó erősítőmet nagy vszínűséggel meg fogom tartani. Ehhez használnám majd az 5.1 frontjait.
A kategória vhol a DALI Oberon, Klipsch r-820f, MA Bronze.. (még ezután megyek majd hallgatni őket) és a hangfalakhoz vmi 1-2 éves Denon vagy Onkyo-t tervezek használtan 150e körül. Tehát ez a szint.. 700 Ft körüli 2,5 rézzel összekötve.
A kérdésem pedig, hogy szerintetek ezen a szinten és még kezdő hallással fogja rontani egy kapcsoló a szettet (nem szertnék ennyit kiadni.. ha egyértelmű)?
Szinte csak ezt találom: DYNAVOX AMP-S
Illetve ezt: YT
A másik kérdés, hogy egy ilyen a videóban is látható kapcsoló.. bármivel is gyengébb mint a Dynavox, mert azért ez kihozható 30e alatt is.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Rp526
aktív tag
Hú.. akk ezt vhogy úgy képzeljem el, hogy a frontokat csak a sztereóra kötöm rá, a sztereó erősítő valamelyik csatlakozóját pedig összekötöm az AV erősítő front pre outjával? Ebben az esetben ha sztereót kapcsolom be értelemszerűen megy minden ahogy eddig.. És ha házimozizni akarok akkor mindkettőnek mennie kell gondolom. Ilyenkor kikerüli a sztereó hangszín és hangerő szabályzóit?
Ha esetleg van fejben egy cikk, ami jó.. akkor azt megköszönöm
De persze indul a guglizás is -
Rp526
aktív tag
Úgy tűnik ez pont erről szól ez a whathifi cikk.
-
afi0903
aktív tag
Így mennyire jó a hangszórók elhelyezése?
A center hangszóró kb 190cm-re szembe, egy magasságba középpontal.
A mélyláda a center alatt. Ezt legalább milyen messze tegyem az ágy szélétől, hogy az ne akadályozza?
Front hangszórók, 45°-ba mindkét irányba, 190cm-re, egy magasságba középpontal.
Két surround 120cm-re, egy magasságba középpontal. Az teljesen mindegy, hogy 90 és 110° között hol helyezkedik el?
Van még két álványom, amivel 20cm-rel magasabban lennének a középpontól vagy a front vagy a surround hangszórók. Melyik lenne a jobb döntés? -
espi38
őstag
Sziasztok!
Találtam ezt a ládát ami szerintem még még fizethető árban lenne, csak kérdés hogy minőségre és a megadott adatai valósak e? [link]
Ha esetleg valakinek van tapasztalata és véleménye erről a mélyládáról kérem ossza meg velem, köszönöm szépen -
zsoika
addikt
válasz ctrlaltdel13 #52776 üzenetére
Ha megnézel egy régebbi széria TSW 120 -as áramfelvételét....200W . Érdekes módon a 120W a 200W 60%-a.
Magyarul az új TSW210 pont a régi TSW120 al egyenlő csak most a vill. teljesítményt tüntették fel.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A fiamnak adtam a PIONEER BDP-X300 Blu-ray lejátszómat, plusz egy Lg 55 C8 Tv-t. Ezek nálam összekötve tökéletesen működtek. Tegnap nála üzemeltük be, és azt vettem észre, hogy a hang mintha lassítva szólna (szinte „nyújtva”). A képnél is mintha kissé „darabosabb” lenne a lejátszás. Mi lehet a gond? Én a HDMI kábelre gondolok, de azt mondja, az 2.1-es, azzal nem lehet hiba. (állítólag 8K-ra is jó) Ha tippetek van, nagyon szépen megköszönöm. A Blu ray topicban feltettem ezt a kérdést, de sajnos nem jött válasz..... -
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #52776 üzenetére
(#52777) zsoika
A W (watt) a teljesítmény mértékegysége, nem az áramé.(#52771) afi0903
A hangdobozok elhelyezéséről legalább 1000 hozzászólásban írtunk.
Ezt olvasd el: [link]![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz afi0903 #52783 üzenetére
Ezt szoktam ajánlani és magam is alkalmazom: [link]
Annyi módosítással, hogy a szubládát a számára akusztikailag optimális helyre teszem, nem szembe, középre.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm, én ezt használom, MM-ben vettem. Konzultáltunk, fiamnak van másik kábele is, azzal fogjuk kipróbálni, de valószínüleg csak jövő héten, mert akkor leszek szabin, a rendszer pedig úgy van beépítve, hogy segítségem nélkül a szekrénysorból nem tudja egyedül kiszedni.
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Összeállítottam magamnak egy szettet.
Hagyományos panel nappaliba lenne kb 20nm. Inkább film nézés kevés Spotify-ra használnám.
Sajnos jelen pillanatban álló hangfalak nem férnek el.
De előfordulhat közeljövőben költözés és akkor vennék azokat is és ezek kerülnének hátra.
Sokkal több keretem nem lenne erre. Ez így használható vagy tudtok ajánlani hasdonló árban? -
tibbike01
őstag
válasz fledtamas #52787 üzenetére
300 ezerből sokkal jobb szettet össze tudsz rakni, ha használt (1-2éves) készülékek, hangfalak között keresgélsz. Leginkább itt keresgélj. De jófogáson és fb-n is ki lehet fogni jókat.
Pl erősítő + hangfal+kábelCsak az erősítő újonnan 250 ezer ft
[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Van ötletetek hogy lehet pc-ről 5.1-es hangzást küldeni a lejátszón keresztül?
Ha bluetooth-on próbálom lemarad a hang a képtől
[link]Köszi!
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
demarad
tag
Sziasztok
Megadta magát a Jbl 250p-m erősítője, a harmadik szerelő se tudott bele életet lehelni.
Nagyon szeretem a hangzását valaki tudna tanácsot /ötletet adni mivel tudnám meghajtani. Van egy Denon házimozi erősítőm de az 5.0. A gyári alkatrész egy új doboz ára az nem opció -
Quetz
őstag
válasz demarad #52791 üzenetére
Itt találsz plate ampeket, viszont azokban nem lesz benne az a DSP kód, ami a JBL-ben volt. A legjobb amit tehetsz, hogy veszel egyet használtan és átszereled a végfokot.
-
tibbike01
őstag
válasz fledtamas #52789 üzenetére
5.1-et szeretnél vagy csak sztereót? Ahogy a szavaidból kiveszem inkább egy jóféle sztereó rendszer felé indulnék el, vagy maximum 2.1 a filmekhez.
A linkelt Maranthoz pl ez a MA Bronze passzolna. De ha mégis állóban gondolkodsz, akkor ezt is érdemes lehet megnézni/meghallgatni.[ Szerkesztve ]
-
fledtamas
tag
válasz tibbike01 #52795 üzenetére
Két front, center és mélynyomót szeretnék. Hívjuk 3.1-nek, nem tudom ez a kífejezés így létezik vagy sem. Álló hangfalakat nem tudom hova rakni jelen pillanatban.
De ahogy az ember egyre jobban belemélyül a témába annál több pénzt fog elkölteni.
Én úgy gondolom egy alsó kategóriás szett megfelelő lenne, lehet egy jobb fajta soundbar is elég. Nem tudom olvasgatok, nézelődök aztán meglátjuk.
Köszönöm a segítő szándékot. -
tibbike01
őstag
válasz fledtamas #52797 üzenetére
3.1-nél a center fogja vinni a hangok 70%át, a sok-sok beszédet. Hidd el egy jóféle sztereóval sokkal jobban jársz, még mélynyomó nélkül is. Soundbar helyett pedig sokkal inkább egy Microlab Solo 6C vagy akár ez az Edifier. A soundbarnak nagyon fárasztó, nyomasztó hangja lesz, ha nem a 300ezres kategóriából választasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest