Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    válasz Lacielvtárs #10164 üzenetére

    + (#10166) junkpod + (#10167) liszi70

    Azóta picit vergődős lett, mérek, tesztelek, mérek, tesztelek, közben imádkozom, hogy a szomszédok ne jöjjenek át. :)
    A térérzet mindenképpen jobb lett, mint előtte, amikor manuálisan állítgattam az erősítőt. Sőt, az első bemérésig szinte nem is volt térérzet, akkora a különbség.
    Egymás utáni méréseknél még nem volt 2 egyforma távolsági mérés, 10-20 centikről van szó, így nem hiszem, hogy a mikrofon elhelyezésének pár centis különbsége ekkora difit okozna.
    A dB értékek sem voltak ugyanazok, mindig változtak, ma az utolsó 2 mérésnél egyeztek csak meg.
    Úgy tűnik, mindig kicsit több basszust tol rá a rendszer, mint amit kellene, még úgy is, hogy nagyon kicsivel fentebb toltam a hangerőt a subon. Ami kár, mert így az akciók hangosak, míg a beszéd és a zene nem mindig, bár tisztán érthető/hallható.
    Már úgy vagyok, hogy a kettővel ezelőtti mérésnél több volt a magas hang, vagy a hárommal ezelőtti mérésnél jobb volt a térérzet. :) Viszont több egymás utáni mérésnél már nem mindig tudom megkülönböztetni, hogy mi változott.
    2 napig most egy fajta beállítás volt, de tegnap találtam egy jobbat. Viszont ott meg más filmnél volt nem hallható a halk hang nem is olyan kis hangerőn. A mai mérések meg egyértelműen rontottak, sok a basszus.
    Utólag állítgatni nem szerencsés az értékeket, olyankor néha valami hiányzik, vagy egyértelműen tolódik a hangzás az egyik hsz felé.
    Nem írtam fel a mérési eredményeket, lehet azokból ki tudnék hozni valami használhatót, vagy lenne viszonyítási alap.
    Összességében mégis sokkal elégedettebb vagyok, mint előtte, és próbálkozom majd tovább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák