Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz artiny #7298 üzenetére

    A mostani szubodnak nem kell erősítő, mert bele van építve a dobozba. Egyből köthetnéd a számítógépre, úgy is szólni fog. Próbáld ki, hogy tényleg szól-e! Talán a fekete egyik oldala a sub kimenet, de mehet a sztereóra is.

    Amit venni szándékozol, annak a szubja is aktívnak tűnik (tehát van benne erősítő), de ennek utána kell járnod.
    Viszont a többi hangfala valószínű passzív, azaz erősítőt igényel.

    A DVD lejátszókban nincs erősítő, csak az olyanokban, amik házimozi hangfalakkal kaphatóak.
    Tehát neked vagy ilyen kell (de az nem 3 ezer forint hibás ROM-al sem), vagy egy normális erősítő. Mindkét esetben (ha az új subod tényleg aktív) a 'subwoofer jack' kimenetet kell használni és -annyi fele osztani ahány subod van- nem a normál hangfal kimenetet. Ez csíptetős - vagy banán csatlakozós, ahol RCA-val jön ki, azokat kerüld el!

    Akkor nézzük, mi van a subon kívül:
    Erre majd rá tudsz kötni tehát a subokon kívül öt passzív hangfalat (hacsak nem valami -jó drága- 6.1 vagy 7.1-est veszel).
    Tehát vagy a leendő öt hangfaladat kötöd erre rá (a mostanira nem fogod tudni, mert az csak 2 csatornás), vagy a jelenlegi ribbonos Philipseket + még 3 darab akármilyen passzívat.
    (Egyébként nem a ribbontól lesz valami jó vagy rossz.)

    Hogy ennek az egésznek van-e értelme, főleg zenére: szerintem marhaság.
    Ha feltétlenül szükséges a sub, akkor egy darabot, az sem fog így teljesen illeszkedni (finom voltam), kettő meg aztán pláne.
    Zenére sztereó rendszer a jó, lehet 5 csatornán is hallgatni, de az nagyobb odafigyelést igényel választás, elhelyezés és beállítás terén.
    Azaz a helyedben (ha nincs sok pénzem, előbb) eladnám a mostanit, aztán vennék egy jó sztereó párt, ami lemegy kellően mélyre (és nem műmélyeket ad -ami elvérzik, ha valami hangszert kéne megszólaltatni), aztán hozzá egy sztereó erősítőt, használtan nem nagy kiadás.

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák