Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz GxxANC #3364 üzenetére

    Nem is annyira olcsó hangszórók értékelhetetlen mélytartománnyal középen rezononáns 10dB-es kiemelésekkel, esztétikailag értelmezhetetlen gumiszéllel, vékony, alig terhelhető lemezkosárral. Ettől rosszabbat keresve sem lehetne találni.. Vagyis igen, ha nagyon keresed kifoghatod ugyanezeket a problémákat 3-szoros áron is.
    Vannak persze jó ARN-ek
    Csak egyet mutass légysziv. Csak egyet.
    A 32 litert pedig azért ajánlottam, hogy a doboz elég magas legyen. Itt értelmetlen a dobozzal szórakozni, hogy lefogjuk a membránt,
    Az a baj, hogy továbbra sem érted a lényeget, a 32 literes doboz egyrészt fölösleges, mert nem használod ki, másrészt értelmetlen is, mert csak tovább rontja a hangszóró dinamikus viselkedését. Ettől bármilyen zárt jobb. Az fc 20 liter körüli dobozban valahol 50Hz fölött van, tehát száztól használható lenne másodrendű szűrővel. Persze nem kell rám hallgatni, mindenki gyárthat saját eméleteket, csak nem értem minek... a jelenleg létezők megértése helyett. B-reflex dobozban jóval magasabban lesz a rezonancia pont valahol 60Hz fölött és az impedancia csúcs is nagyobb lesz, ezzel ahogy már egyszer írtam, csak önmagad ellen dolgozol. Azért kell, hogy magasabb legyen? Kitalálták már az állványt, nem? Esetleg azt a megoldást is ilyen esetekre, hogy a doboz külső méretét nem változtaják ellenben belül annyit vesznek el a térfigatból, mennyit csak szükséges.

    Na látod, ezért veszünk TVM-et. Arról még ha nem is pontos, de elfogadható datlapokat kapunk.
    Ezt pedig még mindig nem értem. Elmagyaráznád nekem miért is veszel akkor TVM-et, mikor legtöbb hangszórójuk a használhatatlan kategóriát súrolja, ráadásul még az adatlapoknak sincs túl sok köze a valóságoz?

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák