Új hozzászólás Aktív témák

  • xxlongikaxx

    aktív tag

    válasz Mikisys #23029 üzenetére

    "mert azon fog elbukni minden, nem az erősítőn."

    Ez nem igaz, mindig a lanc leggyengebb elemen bukik el a dolog, ez lehet a hangfal, de az erostio is. Nekem ezzel konkret tapasztalatom van. Volt egy harman hangfal szettem, egy HK 156 al hajtva. Elment a hangja. Megepitettem a frontokat, jobb lett a hangja. Lecsereltem az erositot egy Denon 2312 re, a hangja kb 10x olyan jo lett. A kedvenc albumomat alacsony minosegu mp3 rol, levaltottam Spotifiyre a hang ismet jobb sokkal, aztan FLACra csereltem, ez is segitett de mar olyan kiugrot. Ha kesz a lemezjatszom akkor majd tudod nyilatkozni arrol is:)

    Hozza kell tenni hogy mozin csak a jobb frontok is rengeteget hoztak hangban.

    Elmentem szalonokba zenet hallgatni, es a egy jobb yamaha erosito egy 350khuf os Klipsch front nem szolt olyan jol mint az en frontom, es a tere sem volt annyira jo, pedig a klipschek allitolag terben eleg jok,pedig nem vagyok elfogult vele, mert hallom a hianyossagait. Ezert en tuti hogy epiteni fogok ezutan is, mert sokkal kevesebb penzbol lehet sokkal jobbat epiteni ha az ember rendesen neki all szamolgatni es merni. Igaz melos es soha nem lehet befejezni. En most tartok a masodik hangvalto szettnel, de meg lehetne mit javitani. Most eppen azon gondolkodom hogy a frontokban cserelek mely kozepeket, es a mostaniakbol megepitem a centert es a sorroundot. Tudom nem idealis de en arra torekedem hogy a frontjaim jobbak legyenek sorround es a center, mert nekem a sztereo is fontos.

    Szoba akusztikaban igazad van, en koltozes utan vagyok es rengeteg a kulonbseg, ebben a szobaban meg nem mertem meg a frontok atvitelet, de a regi helyen 200-300 Hz korul akkora beszakadas volt a szoba akusztika miatt mint a haz.

Új hozzászólás Aktív témák