Új hozzászólás Aktív témák

  • fero02

    veterán

    válasz Fész86 #1871 üzenetére

    Live kártyát max 3e-ért bárhol lehet venni (használtan). Az Audigy 1 sem sokkal drágább, a 2 viszont kicsit több. De ha jobban megnézed az aprókat, akkor láthatod, h nem nagyon cserélik le a user-ek- Vajon miért? Talán azért mert jó? Ezt döntsd el Te. Persze mindig van 1-2 olyan emberke, akinek a legújabb kell (mármint hangkártya), mert az új az ugye mindig sokkkal többet tud, mint a régi.

    Ami az elmentett EQ dolgot illeti: én azt vallom, h vannak hangmérnökök, akik sokkal jobban tudják, mit h kell beállítani a keverőpulton, h jól szóljon az a bizonyos zene. Persze ez csak a zenére igaz. A mai modern ''zenék'' nálam ebbe a kategóriába nem esnek bele.

    Hsz csere. Mint pl az előtted szóló kollégát is olvashtattad (feltéve ha elolvastad, h mit írt) a csere az nem úgy megy, mint ahogy sokan gondolják. Az, h a 2 sugárzó átmérője megegyezik az nem azt jelenti, h mind2 hsz az adot dobozban jól fog szólni. Itt persze megint bejön a régi jóöreg kérdés: kinek mi számít jónak.

    A hangfal tervezése komoly munka, sok számítás és tudás kell hozzá. Természetesen ez sem biztosíték arra, h 100% munkát végez az ember. Nagyon sokoldalú dolog a hangfalépítés.


    Ha nem vagy annyira jártas a dologban, de érdekel a téma, akkor olvasgasd pl a hsz2000 fórumát. Én viszonylag régóta foglalkozom ezzel a hangfalépítősdivel, alkottam már rengeteg maradandó hangfalat, tudok amennyit tudok, de amikor elkezdtem olvasgatni (napok óta azt csinálom) és még ma is olvastam olyan dolgokat, amiket eddig nem tudtam, vagy nem úgy tudtam. Tehát netre fel és olvasni!

    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák