Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackV

    senior tag

    válasz Inhouse #80393 üzenetére

    "Se fürdés közben, se utána nem fogom kinyitni az ablakokat, hogy kereszthuzatot csináljak, nem esne jól."
    De én nem ezt mondtam. Az általam felvázolt megoldás egyáltalán nem okoz "cúgos", huzatos érzést, észrevételnül cseréli a levegőt. De elhiszem, hogy egy böszmeteg párafaló fürdéskor célnka megfelel, mivel ő lesz a kitüntetett kondenzációs felület, a párának nem igazán van lehetősége máshol kicsapódni.

    "Ez főleg akkor nem érne amúgy semmit, ha kint párásabb a levegő, mint bent. Márpedig ez ezekben az időszakokban sűrűn előfordul."
    Ez tévedés. Pont, hogy fűtési időszakban ér a szellőztetés pára ellen és pont, hogy nyáron nem igazán. Ehhez a relatív és abszolút páratartalom fogalmát kell megérteni. (A ~15 fok alatti levegő abszolút páratartalma már elég alacsony, mivel a hideg levegő páratartó képessége a hőfok csökkenésével drasztikusan esik. Így ha télen "beengeded" még akár a 99%-os relatív páratartalmú levegőt, az a lakásban felmelegedve rengeteget veszít a relatív páratartalmából. Viszont nyáron tényleg szívás a szellőztetős módszer, akkor valóban klíma vagy valami párafaló inkább a megoldás.) Nyári szellőztetéssel nem ritkán további párásodást lehet előidézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák