Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz imibogyo #55694 üzenetére

    Egy hajóban evezünk: már én is törpöltem hasonlón. :D Autóvásárlásba egyelőre nem akartam beleugrani, de már én is lapozgattam ilyen szemmel a használt autó piacot. A projekt (egyik) hátulütőjének azt tartom, hogy büdös. Kertes házas övezetben kifejezetten irritál az, amikor benzines fűnyíróval nyírják a füvet, hát még ha komolyabb munka miatt huzamosabb ideig pöfékelik körbe az utcát. Szóval lelki szemeim előtt most egy villamos meghajtású megoldás lebeg, sajnálva azt, hogy így viszont főként pórázon fog lógni a gép, de mivel úgysem szándékom kirándulni menni vele, udvarnyi méretű fűnyírásra, ház előtti hókotrásra így is alkalmas lehet.

    Viszont (amióta LPG üzemű a Suzukim) az LPG-ről vagy PB-palackról működő munkagép ötlete is felmerült bennem (természetesen ez is eredetileg egy autóból átalakítva), aminek előnye, hogy gyakorlatilag szagtalan és nem kell pórázon tartani, viszont az első átalakítás (benzinről vegyes üzeműre) igen komoly költségeket jelenthet. További előnye, hogy áramszünet esetén aggregátort is tudna hajtani, természetesen továbbra is orrfacsaró szaghatás nélkül.

    Illetve ha már fűnyírás: az autó (ha abból készítek házi traktort) kereke széles, ahogy a félmilla körül kapható fűnyíró traktoroké is, így letapossák a nyírandó füvet, ami nem jó. Szóval most egy két bicikliből összerakott, alacsonyabb építésű "bringóhintó" szerű képződményen agyalok, ami akár kétszemélyes is lehet (lehet vele kirándulni), pedállal is tekerhető, de rácsatolható villanymotorral (esetleg rotációs kapa vagy motoros fűkasza motorjával) hajtható rajta egy viszonylag széles fűvágó kés (kések), vagy hómaró. Mivel könnyebb szerkezetű, a keskeny kereke ellenére sem süllyed el a kertben, a pedállal hajtást pedig lendkerékkel lehetne könnyebbé tenni.

Új hozzászólás Aktív témák