Új hozzászólás Aktív témák

  • Vitka

    csendes tag

    válasz rvn_10 #4762 üzenetére

    Ha három pines a kis venti, akkor nem tudod szabályozni, csak ha 4 pines, akkor PWM, szóval speed fan vagy valami. Vagy kerítesz valahonnan egy kis potmétert, amire rá tudod kötni, vagy veszel egy molex-->3pin átalakítót, kicsit visszább olvasol, vagy a téma elejére és ott írták, hogy hogy tudsz neki 5 voltot adni.
    Vagy végül egy személyes ötlet: sajnos nem tudom melyik a táp a 3 pines kábelen, de itt biztos tudja valaki. Megkérsz egy villamosmérnök vagy villanyszerelő ismerőst, aki tud ellenállásokkal számolni, hogy segítsen. Kiszámoltatod vele, hogy a 12 voltot mekkora ellenállásokkal mekkorára tudod osztani. Józan paraszti ésszel azt mondom, hogy ha a venti 12 volton 5000et pörög, akkor 6 volton 2500at és így tovább. Nemtom, hogy egy 4 centis ventinek mikortól nincs nagyon hangja, de próbálgathatod is. Kerítesz valahonnan olyan ellenállásokat, amiket kiszámoltatok és kipróbálod velük. Ellenállást akármelyik elektromos boltban vagy tévészerelőnél találsz, filléres dolog, nekem egy tévészerelő a kezembe nyomott egy marékkal.

    Na ok ez így kicsit hosszú lett és bonyolultabban hangzik, mint a valóságban. Igazából 5 perc számológép, bolt, nyissz, teker, ragaszt és meg is van.

    Többiek mit szólnak? Nagyon hülye 5let?

Új hozzászólás Aktív témák