Új hozzászólás Aktív témák

  • coco2

    őstag

    Sziasztok!

    Hálózati terhelés osztás környezetében került elő a kérdés, amiről valami olvasnivalót kérnék.

    Kliens oldal webhívást hajt végre, pld "https://website.com/query.html". Amit vár rá válaszként, az összesen egy 200 - OK, és semmi más. Az lenne kliens oldalon.

    Szerver oldalon, ha van az egy szem szerver, nincs is vele problémám. De a kérdés arra az esetre vonatkozik csak, amikor sok szerver lenne. A közepes teljesítmény szakkönyve azt mondja, rakjak be egy load balancert, kössem arról tovább a hálózatot, a végponti kiszolgáló majd kiküldi válaszként azt a 200/OK-ot. TCP kapcsolat szintjén ha forwardolok, a kliens észre sem veszi, hogy a balancer mondjuk a "cc2" kiszolgálóra küldte tovább azt a kérést, és azt küldte vissza, amit onnét kapott. A problémám azzal a hálózat építéssel annyi, hogy abban az esetben minden kapcsolat a load balancer sávszélességén keresztül zajlik. A bejövő kapcsolat, onnét tovább a kiszolgáló szerverre, a kiszolgáló szerverről vissza, és a load balancerről vissza a kliensnek. Amíg a kiszolgálás zajlik, addig a load balanceren nyilvántartva ott csücsül a kapcsolat. És bár a válasz kurta, és egyszerű, a feldolgozás nem feltétlen - sokáig is eltarthat. Azon gondolkodom, hogyan lehetne azt megkerülni, hogy a load balanceren feltorlódjanak a kapcsolatok?

    Például load balancerről ha nem low lvl hálózaton "drótozok" tovább, hanem szoftveres szinten redirect-et küldenék vissza, hogy a kliens a "https://website.com/query.html" helyett legyen szíves megismételni a kérést a "https://cc2.website.com/query.html"-re (pld mert round robin cc1..cc<akárhány>-ra küldöm tovább a beérkező kapcsolatokat), és onnét várni a választ, akkor a balanceren a kiszolgálás miatt ugyan több cpu-t ettem, de a balanceren a hálózati kapcsolat azonnal lezárulhat.

    A kérdés pedig konkrétan úgy szól, van-e http protokolhoz tartozóan olyan kapcsolat irányítási ajánlás (ajánlás, szabvány, elfogadott rfc, bármi), ami a klienst kötelezi arra, hogy nem számíthat biztosan arra a 200/OK-ra közvetlenül a "https://website.com/query.html" címről, kutya kötelessége logikai szinten értelmezni, ami visszajött, számítania kell redirect-re is, és alkalmasint a "https://cc2.website.com/query.html" felé is meg kell ismételje a kérést? Létezik arra kitalált okosság? Vagy ezt most el kellene eresztenem?

    កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Új hozzászólás Aktív témák