Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee001
őstag
Azért azt tegyük hozzá,hogy melyik admin nézegetné passzióból a userek forgalmát?
Vagy marhára unatkozhat vagy aberált,de legtöbbünk örül ha nem kell userekkel foglalkozni -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz zolee001 #9501 üzenetére
Azért létezik log is, ami igazán kiterjeszthető bármire! Ehhez pedig nem kell humanoid, elég egy jól megírt program, hogy ellenőrizzék amit akarnak. Ami az adminokat illet teljesen egyetértünk! De egy cégnél soha nem lehet tudni, mit adnak "parancsba". S ha jól belegondolunk teljesen érthető lenne az abszolút követés és/vagy tiltás kombó is!
Mi alá kell írás?
-
félisten
válasz bambano #9497 üzenetére
Magán a Windowson, ami előtt ülök, tudtam átállítani az MTU-t -- de nem hatotta meg sem a Raspberry-t, sem az ESP-t.
Azon töröm a fejem, hogy mégis mi a fene lehet a különbség az elérhető és a nem elérhető között...
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
scofield657
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, hogy melyik topik közé tegyem fel kérdésem. A következő gonddal küzdök ismerősömmel 1hónapja kb. Teljesen véletlenszerű időpontban (naponta többször) a hálózatot elmegy. Semmilyen oldal nem jön be. Csak a teljes újraindítás hozza helyre az egészet. Kicseréltem teszt jelleggel már a routert is, a kábeleket, eszközökkel nem csatlakoztam rá és így is előjön a hiba. A szolgáltató bármely telefonhívásunkra annyit reagál, hogy a hiba nem náluk jelentkezik, mert az ő eszközeik visszajelzése alapján minden jó. Hogyan tudnám bebizonyítani, az ellenkezőjét? Mit rontok el? Vagy mit teszteljek? A router log-jai alapján sem derül ki semmi pontos dolog, legalábbis az ott található logok alapján google érdemi találatot nem hoz. Mellékelek egy képet, hátha azok alapján ti tudjátok, hogy hol a gond. Válaszotokat előre is köszi. -
4Grider
nagyúr
válasz scofield657 #9504 üzenetére
Én az adott internet-szolgáltatói topikban tettem volna fel a kérdést. Akkor legalább tudnánk pontosabb ötleteket adni. Így viszont 6 millió dolog okozhatja a problémát. Kezdve azzal, hogy a szolgáltatónak igaza van, vagy nincs, amikor elmegy a net, akkor futtatandó diagnosztikai teendőkről és így tovább.
-
height
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném ha a wifi hálózatot működtető munkahelyem ne láthassa az internetes előzményeimet..van erre megoldás ?
Ha nem a megfelelő topicba írtam..akkor bocsi.
-
4Grider
nagyúr
Beütöd egy böngésző keresés részébe, hogy vpn szolgáltatók. Jellemzően az ingyenesek lassúak, vagy kevés adatkeretet biztosítanak, a fizetősek meg olyanok, amennyire épp terheltek. És van itt vpn topik is, ott is körülnézhetsz.
Megjegyzem, hogy többnyire sehol sem szeretik az olyan munkavállalókat, akik vpn-t használnak (illetve próbálnak használni). Mindenkinek fel kell tudni vállalni a munkaadója felé azt, amit a munkahelyén csinál.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz scofield657 #9511 üzenetére
ping 193.239.149.210
válaszol igen/nem, ha igen, van net
ping bix.hu
válaszol igen/nem, ha igen, van névfeloldás is
és így tovább...
Himu-humi szolgáltatóknál cgnat esetén sok helyütt előfordul, hogy egy idő után lehal a kapcsolat. Ez a probléma pl. időzített (pl. időkapcsolós) éjszakai router újraindításokkal többnyire orvosolható. -
MrSealRD
veterán
Talán ebbe a topikba belefér...
Szeretnék egy backup netet az otthoni UPC mellé, mert képtelen 21. századi szolgáltatást nyújtani.
Amire szükségem lenne az egy 4G modem/router ami kártyafüggetlen, és nem horror ára van. Tudtok valami ár/érték bajnok készülékről?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz 4Grider #9514 üzenetére
Köszi. Átmegyek oda.... De nyilván nem szeretnék bokáig gázolni a triviális r=1 témákban... ezért próbáltam egy olyan topikba írni, hogy kicsit komolyabban állnak a témához.
Az eszközt megnézem.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Adebayor
aktív tag
Üdv.
Egy domain szolgáltatónál tárhely váltást kértem. A kezelő létre hozott CNAME dns rekordot az új tárhely címmel. Azt írta, hogy "ezt le kell tesztelni úgy, hogy a saját gépen a dns kiszolgálót a [megadott cím] ip címre kell ideiglenesen álltani."
nslookup paranccsal kell elvileg ezt megoldani, amiről azért van némi fogalmam, illetve google is segít. nslookup server [megadott cím] ha jól tudom ez a kód a parancssorba. De ezután minek kellene történni, és hogy tesztelem le?Remélem érthető a dolog. köszi előre is.
ui.: Nem tudom mennyire idevaló kérdés, de jobb topicot nem találtam.
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
tjsz
senior tag
Sziasztok!
Adva van egy pici hálózat több géppel és egy HP Laserjet P2055dn nyomtatóval. A nyomtató DHCP-n keresztül kap (fix) belső IP címet egy FreshTomato-s router-től.
Belső számítógépről simán elérhető a nyomtató web-es felülete https-en keresztül.
Szerettem volna ugyanezt az elérést távolról is, ezért beállítottam egy 8083 => 443 port forward szabályt a nyomtató "fix" belső IP címére. Érdekes módon a https://a.b.c.d:8083 címen keresztül nem jön be a nyomtató web felülete távolról. Vajon miért?
Valódi publikus IP címet kapott a router, illetve más port forward-ok mennek szépen, csak ez nem. A router log-jaiban nem látok semmit, hogy esetlegesen eldobná a bejövő kérelmet.
Vajon a nyomtató szívat vagy valahol máshol kellene kereseni a hiba okát?
Előre is köszönöm a tippeket! -
IO.sys
őstag
Sziasztok!
Mikrotik kérdésem van. A témát most tanulgatom.Van a munkahelyem (A), ott egy Mikrotik. Be szoktam RDP-zni (igen) a 3456 porton. dst-nat van beállítva.
Van egy telephely (B), oda is be szoktam RDP-zni. Ott játék router van, port forvarddal van beállítva szintén a 3456 port.Jelenség: Ha a munkahelyi (A) hálóból akarok be-RDP-zni a telepelyi (B) gépre a 3456 porton, a munkahelyi (A) gép RDP-je jön be. Megkérdeztem már egy hálózatost, lekezelő válaszon kívül mást nem kaptam, szóval segítséget kérnék.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
xplood
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy hely, ahol sem vezetékes internet sem műholdas internet bekötésére nem megoldható, ezért Telenor mobilinternet van Huawei B593 routerrel.
Az internet működik, de a Telenortól NAT-olt (10.x.x.x) IP címet kapok, így a DDNS nem működik, így nem tudok külső elérést létrehozni.Egy Raspberry PI 4-en fut egy NVR kliens, ami a helyiség kameráit fogja össze, legalább ennek az elérését kéne biztosítanom kívülről.
Van-e valami megoldás erre?
-
SP4C3
veterán
Van, bridge mode, ha nincs bridge, akkor felhivod a telenort hogy vagy dobjak ok bridge-be ha tudjak, ha nem, akkor adjanak egy publikus dinamikus IP-t es megprobalod hasznalni a huawei-t routernek, megadon az eszkozon a megfelelo portforwardokat.
u.i.:
Ha sikerul bridge mode-ba dobni, akkor egy epkezlab routerre lesz szukseged.[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
IO.sys
őstag
Erre valaki?
Több emberrel beszéltem, úgy vettem észre, hogy nehezen érthető a probléma. Hogy alaposak legyünk, le is rajzoltam (sok meló volt, lehet nevetni ).
A zöld lenne a kívánt működés, ehelyett a piros történik. Az RDP request az azonos portok miatt eltéved és ki se megy. A routerek kockáiban azok ott külső címek. Nagyon sok NAT-ot beállítottam már sok MikroTiken, soha nem futottam bele problémába, itt viszont elfogyott a tudományom.
Ti hogyan állítanátok be ezt a NAT-ot? Vagy hogy nem?
-
IO.sys
őstag
válasz Zwodkassy #9526 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy valami baja van a dst-natnak, erre azt válaszolod, hogy valószínűleg valami baja van a dst-natnak. Végül is teljesen igazad van. Nem hiányzik semmi a szabályból, mert a többi működik, csak ez az egy nem, aminél azonosak a külső portok mindkét oldalon. Szeretném megérteni, hogy ez miért probléma a MikroTiknek.
-
félisten
válasz 4Grider #9529 üzenetére
Meg úgy általában, hogy az adott kártyára, legyen az akár tisztán adatkártya, adnak-e net APN-t és publikus IP-címet.
Ez sajnos nem triviális. Az én ismerőseim többsége csak online APN/privát IP-címet kapott a telenoros flottában.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
senior tag
Ha a Dst-Nat szabályban csak cél portot (és protokollt) adsz meg, akkor az végzi a dolgát.
És minden esetben : akár merről is érkezik a "kérelem". Ez egy egyszerű, átlagos használat esetében : akár WAN , akár LAN felől érkezik a kérelem, oda fog (át)irányítani, ahová a szabály szól.
Persze csak vakon tapogatózom, mivel nem láttam, ismerem a Dst-Nat szabályodat.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Pontosan ennyire gondoltam én is.
Bár az elméletem akkor igaz, ha a cél IP cím (ahová mondjuk csatlakozni akarsz) a MikroTik valamelyik interface IP címe (külső, belső, bár melyik).
Tehát ha mondjuk az RDP csatlakozásnál a router (valamelyik) címét adod meg, jelen esetben a 999-es port számmal, akkor a Miki átirányít a 123.123.123.123:3389-re[ Szerkesztve ]
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
Adott két router, az egyik IP címe 192.168.0.1 a másiké 192.168.1.1
Mind a kettő WIFI eszköz, de ez most nem releváns. Hogyan tudom elérni a 0.1 ről az 1.1-et.
A 0.1 adja az IP címet az 1.1 számára.
Kissé belekeveredtem. Egyáltalán be tudom, úgy állítani, hogy direktben is menjen a ping?
Az alhálózati maszk 255.255.255.0.
Port forwardinggal lehetne megoldani csupán?
Nem igazán találtam nagy hirtelen olyan leírást ami a zavart orvosolta volna.Remélem tudtok iránymutatást adni!
Előre is köszönöm! -
titán
-
ticzi01
aktív tag
válasz Gubek-Einste #9539 üzenetére
Két router.
És szerintem szükséges.
A probléma, hogy a fő router a fenti lakásban van, de a lant el kell vinni egy másik helyiségbe, mindezt egy repeater segítségével valósul meg. Ott az eszközbe bele csatlakozik eg másik router amire különféle ezsközök, pc, ip kamera csatlakozik.
A rögzítő biztonsági szempontból maradna a fő router közelében.
Ugyan abban a hálózatban nem lehetnek, de látnia kell a rögzítőnek a másik IP tartományba található kamerákat.Remélem sikerült érthetően megfoglamaznom.
-
titán
válasz ticzi01 #9540 üzenetére
Két router.
Pontos típus?A rögzítő biztonsági szempontból maradna a fő router közelében.
Ugyan abban a hálózatban nem lehetnek, de látnia kell a rögzítőnek a másik IP tartományba található kamerákat.
Miért?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
bambano
titán
válasz ticzi01 #9538 üzenetére
semmiféle portforwardingra meg tűzfalra meg hasonló marhaságokra sincs szükség.
tisztességesen be kell állítani a routing táblákat. minden eszközön.
sőt, az is mindegy, hogy milyen routered van.szerk:
másik hszed alapján feltételezem, hogy a rögzítődnek 192.168.0.x címe van. a második routernek kell lenni a 192.168.0.0/24-es hálózatból is egy ip címének, ezt az ip címet beállítod a rögzítőben statikus route-nak és akkor menni fog.[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ticzi01
aktív tag
Először is köszönöm mindenkinek a válaszát.
Még egyszer leírom alaposabban, hogy át tudjátok ti is látni.Adott egy nagy épület, melynek az első emeletén van egy router, nagy jelentősége szerintem a típusnak nincs, de ZTE és a telecom adta. Talán az IP címe 192.168.1.254, bármikor át lehet állítani bármire, csupán ezt adta a szolgáltató.
Az az anomália adódott, hogy egy távolabbi helyiségbe is szükség lenne Internetre IP kamerák miatt.
A gyári ZTE router nagyon gyenge volt (WIFI) ezért lett vásárolva egy TPlink 5 antennás. Így már jobb a vétel.
De még mindig akadnak olyan helyek ahol gyenge a jel a 2. helyen.
Arra gondoltam, hogy fent marad az eredeti eszköz aminek lesz egy tartománya pl 1.1 a másik eszközt leviszem a leti helyiségbe és egy repeateren keresztül összekötöm a két hálózatot (meglévő eszközökkel kell megoldani). Tiszta sor, hogy a lenti router a fentitől kap IP címet de nem lehet ugyan abban a tartományba.
A lenti routerr lennének rákapcsolva az IP kamerák, de a rögzítő fent marada az eredeti helyén.
Na és itt adódik az anomália, hogyan látja a fenti NVR a lenti eszközre felcsatlakoztatott IP kamerákat?Köszönöm!
-
bambano
titán
válasz sziszi-fuszi #9545 üzenetére
mert a normális ip címkiosztás tiltja, hogy egy router két különböző ütközési tartományban levő lába azonos címtartományból kapjon címet.
itt most válasszuk szét a router szaknyelvi értelmezését a kereskedelemben kapható dobozoktól, amiben egybe van csomagolva egy router meg egy switch meg még pár dolog.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
Üdv!
Hogyan tudnám teljesen elrejteni az IP-címemet, de úgy hogy ne lehessen visszanyomozni? Hide My IP program esetleg? Gondolom az kevés ehhez..
Köszönöm!
-
-
zolee001
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest