Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
darkhorse
tag
válasz fatpingvin #11300 üzenetére
Na akkor megpróbálok szerezni egy kétportos Intelt. Köszi az eddigi segítséget, majd ha megvan a kártya, akkor még lehet, hogy jelentkezek.
-
Lordus
senior tag
segítséget kérnék második router wifi beállításához:
digi net (modem) -> router 1 (fszt kábeles és wifi net OK) -> router 2 (utp kábel megy fel az emeletre, mert ott gyenge már a wifije a fszi-t routernek)
Lent egy tp link 1043 nd van, fent meg egy elég régi dlink... valami 1000 mbites már, tehát régi, de nem őskövület...
A lényeg: bármit csinálok, csak a lan portokon hajlandó netet adni. wifire lehet hozzá csatlakozni, de ott nincs net
legalább 1 órát próbálkoztam a beállításokkal, de semmi. valami ötlet? a googleban található egyszerű leírásokat is megnéztem kínomban, sztem hasonlókkal próbálkoztam és nem ment.tehát: kábelen azon is van net, de wifin nincs, csak csatlakozni lehet hozzá. nincs internetkapcsolat. köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz Magnat #11303 üzenetére
lan-ból lan-ba.
előtte is mellette volt, de nem érdekelt a wifi része. most érdekes lenne. előtte azért kellett, mert több port kellett, mint 4.
term. volt reset.
gyári fw
mindent tiltottam: dhcp, upnp, virtual server, tűzfal, stb...
sajnos nincs net és nem értem az okát. csatolva a status scr. pontosabban lan porton jön a net, most is oda van dugva a gépem...
dir657-es routerDIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz Magnat #11305 üzenetére
minden egyezik, kivéve az ip4 címet, mert ott a zsinóros neten 104, a wifi kártyán meg 188 a vége. de más gépen / telefonon sem akart menni, ahol csak wifin volt tesztelve...
DIGITÁLIS NYOMTATÁS, DEKORÁCIÓ! Plakátok, matricák, járműdekor, molinó, zászló, öntapadó fólia, keretezett vászonkép, sajtófal, világítódoboz, tábla, plexi, szórólap, kiadvány, roll-up, pop-up, kiállítás, rendezvény, póló, stb.
-
Lordus
senior tag
válasz Magnat #11307 üzenetére
most valami csoda folytán 3 mbites jelet sikerült kicsiholni belőle... ugyan úgy disconnectedet mutat... sztem hibás lesz valami... holnap megnézem!
és köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
KisKalacs
friss újonc
Sziasztok!
Sajnos nem nagyon vagyok otthon hálózatokban és ezért szeretnék segítséget kérni.
Alapsztorin röviden:
Van egy mezei windows 10-es számítógép amire telepítve lett egy vállalatirányítási szoftver(szerver és egy kliens)
Ezt a szervert szeretné elérni egy másik mezei számítógépről - távol egymástól/nem egy hálózat) ugyan ezzel a vállalat irányítási rendszerrel, de csak kliens lett telepítve erre a gépre.
Már mindent olvastam és mindent állítottam amit írtak..de sehogy sem tudtam csatlakozni
Az első kérdés, hogy meg lehet ezt valahogy valósítani, vagy felejtsem el?
Ha igen, akkor nagyon szívesen vennék bármilyen segítséget!!
Nagyon szépen köszönöm előre is!
-
Marcelldzso
tag
válasz KisKalacs #11309 üzenetére
Szia,
Szerintem kérj fel valakit aki munkadíjért cserébe megcsinálja.
Lehet eszközt is kell majd vásárolnotok és nem mindegy, hogy melyik irányba indultok el.Amúgy amit leírtál az valahogy így néz ki:
SRV oldalon tűzfal+vpn
Kliens oldalon: vagy router vásárlás és Site to Site vpn
vagy vpn kliens telepítés a gépre és akkor csatlakozik Roadwarrior kliensként.
Pl: wireguard -
fatpingvin
addikt
válasz KisKalacs #11309 üzenetére
ez amit írtál vészesen kevés információ. én is ezt javaslom, bízzatok meg egy hálózatost hogy csinálja meg, valószínűleg az idő amit fórumozással eltöltesz többe fog kerülni mint egy hálózatos egy órányi munkadíja. főleg céges környezetben.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Magnat
veterán
válasz Marcelldzso #11310 üzenetére
Egyáltalán nem biztos sztem, h kell hozzá vpn ... a Roadwarrior meg pláne túl specifikus ennyire kevés információból.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Nincs is kérdésem, biztos lesz! Most tartok ott, hogy itt a digis router (Tplink AX10), ZTE ONT, csak be kell kábelezni (40 m) és vonalas telefon még függőben a hossz.
Ha jól értem akkor nem érdemes a legdrágább cat6-os kábelt venni?
Esetleg jó webshop, milyen madzag legyen? Célszerszám van!By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
-
Johnny001
senior tag
válasz fatpingvin #11315 üzenetére
Hi!
Köszönöm! Kábelcsatornában lesz, ami kész van, csak a régi kábel egyrészt rövid, másrészt azon van a vonalas is. Most külön lesz!
By.: Johnny
-
fatpingvin
addikt
-
Johnny001
senior tag
válasz fatpingvin #11317 üzenetére
Hi!
Gondoltam egy egy nagyot és úgy marad minden, a vonalas meg külön lejön és kész!
A csavart érpár a lényeg, nem trafóházban lakunk, próba szerencse!
Veszek a boltban csatlakozókat!Majd beszámolok, lehet, csak a jövő héten.
-
Johnny001
senior tag
-
veterán
Remélem jó helyre írom be....
Eddig a szolgáltatómtól(Duna KTV) 100/10 Mbps-es netre fizettem elő, de a minap gondoltam gyorsítok a helyzeten, így fentebb léptem az 1000/100-ra.
Koax légkábelen jön be hozzánk a net. A gigabites nethet kaptam a szolgáltatótól egy új, bontatlan Arris modemet. 2 éve újra lett húzva az egész kábel a villanypóznától a modemig.
Szóval a gondom az hogy az 1000-es net közelében sem vagyok. Olyan 600/50-et tud a rendszer(kora este olyan 500/40). A szolgáltató elmondása alapján tökéletes a jelszint nálunk, az ég világon semmi hibát nem tapasztalnak távolról.
Hol lehet érdemes keresni a hibát? A szolgáltató oldalán? Vagy házon belül? Köszönöm a válaszokat.Csak egészség legyen, meg térerő!
-
fatpingvin
addikt
válasz gyuri81 #11322 üzenetére
közvetlenül a modemre csatlakozva nézed? mi az a webhely amit elérsz?
nagy eséllyel a szolgáltatónál a labda, nézd meg alaposan a szerződést hogy mi a garantált minimum, ugyanis a csomagra az elméleti maximumot szokták ráírni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
veterán
válasz fatpingvin #11323 üzenetére
Igen-igen. Tegnap pont közvetlen a modemre csatlakoztattam, ott mértem ezeket.
Nincs még szerződésem jelenleg a nagyobb csomagra, egyelőre csak a modemet kaptam. ( egyébként borzasztóan korrektek, full segítőkészek) Elvileg a minimum 500/50 náluk. ( de akkor is pont fele, mint amire elő fogok fizetni..)Csak egészség legyen, meg térerő!
-
fatpingvin
addikt
válasz gyuri81 #11324 üzenetére
ha még nincs szerződésed akkor ne csodálkozz. amúgy meg ha a 1000/100-as csomagban az 500/50 a garantált minimum, akkor készülj előre hogy 500/50-en fogod használni. minden ami ezen felül van az bónusz, és ez a szerződésben is egyértelműen le lesz írva.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
veterán
válasz fatpingvin #11325 üzenetére
ha még nincs szerződésed akkor ne csodálkozz.
Pedig hidd el, hogy azon vannak, hogy magasabb legyen nálam a sebesség, nekik sem tetszik ez az érték.Egy pár kört még futok az ügyben, de félő, hogy valóban meg kell barátkoznom ezzel a sebességgel ( persze így is 5x-öse mint volt korábban).
Magnat: igen....szerintem nálam ez ennyi lesz max..
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
bambano
titán
válasz fatpingvin #11323 üzenetére
nem, a csomagra már tavaly július 1. óta nem az elméleti maximumot írják rá.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Nyugis
senior tag
jó reggelt!
szeretnék segítséget kérni, konkrét infóra lenne szükségem.
Hogyan MIVEL tudom az otthoni hálózatomat monitorozni, úgy, hogy kiderüljön, hogy vajon a routerem-e a hibás vagy a háló kártya?
a hálózat szabálytalan időközönként megszakad egy két mikro szekundumra, és szeretném kideríteni, hogy vajon melyik eszköz lehet a hiba forrása.
vajon van erre program / lehetőség?Tisztelettel: -.-
-
-
Nyugis
senior tag
válasz kraftxld #11330 üzenetére
szia!
igen nekem hegyekbe állnak a háló kártyák itthon!
na meg a routerek is!
simán ügy.
igazad van ezek MA Magyarországon teljesen alap dolgok!
Főleg egy sima mezei átlag(alatti) embernél.
én kérek elnézést!ESETLEG valaki másnak használhatóbb javaslata vagy ötlete?
BISZTOS vagyok benne, hogy létezik / van ilyen diagnosztika, amivel lehet szűrni a hibát!! -
Magnat
veterán
válasz Nyugis #11331 üzenetére
Szia,
pedig de ... ha arra gondolsz, h van egy program amit elindítasz és kiírja, hogy a kártya a hibás (vagy a router), nem hinném, h létezik, szóval tényleg a keresztpróba a legegyszerűbb. Bár a felsoroltakon kívül lehet még kábelhiba, esetleg driver probléma is pl.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Persze, rögzítsd wireshark-al a forgalmat, aztán nézegesd
Sztem ez sokkal komplexebb, bonyolultabb, és több időbe kerül mint mondjuk 2000Ft-ért venni egy másik gigabites hálókártyát, plusz kölcsönkérni egy routert| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
fatpingvin
addikt
teljesen felesleges felhúznod magad, ugyanis két egymással kommunikáló eszköznél a hibakeresés így működik.
nem annyira elrugaszkodott dolog hogy legyenek tartalék alkatrészeid, amúgy meg nem feltétlenül kell venni, kérd meg egy cimborádat akinál jól működik hogy hadd teszteld le nála.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Helyzetjelentés:
A kábelt úgy hagytam, ahogy volt csak kapott két új csatlakozót, most mind a 4 érpár be van kötve! Ha közvetlenül az alaplapra dugom, nincs net. Gondoltam egy nagyot és visszadugtam a régi routerbe (100) és így működik, holnap kipróbálom az új routert és megnézem, mit csinál!Közben alaphelyzetbe is állítottam a hálózatot többször is.
By. Johnny
-
Johnny001
senior tag
válasz fatpingvin #11338 üzenetére
Hi!
MasterMark:
Kétszer is újra csináltam, szerintem a kábel van megtörve, elég viharvert! Ha nem lesz jó az új routerrel, kábelcsere.
Próba holnap
-
Johnny001
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz MasterMark #11341 üzenetére
"tömör CCA kábelt is lehet krimpelni, csak jobban kell akarni."
az egyik cimborám akinek a műszaki érzékén is látszik hogy néha erőből oldja meg az észmunkát igénylő feladatokat.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
plömplöm
őstag
válasz fatpingvin #11342 üzenetére
legyen itt egy link egy termékről, ami kapható kishazánkban is, és hivatalosan ajánlott tömör kábelhez is. ez egy 5e, ehhez még komolyabb szerszám sem kell. létezik akár 6a-hoz is csatlakozó, nna azt már nem mindegy, mivel és hogyan passzírozza össze az ember.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
fatpingvin
addikt
-
plömplöm
őstag
válasz MasterMark #11344 üzenetére
lehet az stabil, ha az ember tudja, hogy mit csinál. példa: kültéren lévő ip-cam, saját kötődobozzal, ami egyben a kamerát is tartja. a kötődobozba atomvillanásálló kültéri kábel érkezik, a kamera kábelén 8p8c aljzat van (és még egy 5.5-ös dc-aljzat is, hogy szellős lehessen a szerelés ). a szép az az lenne, ha a kábelvégre az ember egy aljzatot tenne és egy patchkábel lenne a két aljzat között, de ennyi drót kurvára nem fér el a kötődobozban, úgyhogy a kábel végére egy dugó kerül és megy a kamera aljzatába közvetlenül, kötődoboz összeszerelődik és mivel meg sem moccan a tartalma, ezért tökéletes és hibátlan. igen, ha a falikábelt a dugóval a végén patchkábelnek használja lajoska, akkor az káhás lesz nagyon hamar.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Johnny001
senior tag
válasz MasterMark #11341 üzenetére
Hi!
fatpingvin
Na úgy gondoltam, hogy alkalmazok én is némi erőszakot, ez hatott!
Most egy kicsit jobban akartam!
Jó, hogy kibontottam ezt a routert és így tudtam szembesülni azzal, hogy milyen kis puha ellenben az enyémmel!
Most tankozással tesztelem, eddig jó, nem volt sárga lámpa!Ami nem megy szép szóval, majd megy erőszakkal, nagyon keménynek hitte magát a kábel!
Mégegyszer örök hála!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz plömplöm #11346 üzenetére
"mivel meg sem moccan"
Ez a lényeg. Kellemetlen emlékeim között tartom számon azt az éjszakát, amikor a tömör kábelhez árult, három késes dugókat próbáltuk korrekt szerszámmal összehozni a minőségi tömör kábellel. Kb. a krimpelések fele ment ott minimális mozgatás után helyben a szemétbe, aztán évekig ment vacakul a hálózat a maradékokkal. Végül az összes, megmoccanás ellen nem védett dugót lecseréltük késes csatlakozóra, onnantól rendben van az egész. A dugós kábelvégeknél pedig erősen benne van a megmoccanás a pakliban.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Arról érdeklődnék, hogy honnan lehet megtudni, ha valahol a gerinchálózatra csatlakozunk?
Sajnos van 1-2 olyan játék, ahol masszív hátrányban vagyunk, amiért a ping nem olyan jó, és érdeklődnék, hogy esetleg vannak-e olyan public helyek, ahol gerinchálózatra csatlakozva lehetne élvezetesebben játszani.
Köszönöm szépen előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Mazda topik
- BMW topik
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest