Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz sztothj #18199 üzenetére
Ahol a kamerák mennek, az internetszolgltatótól kapott WAN-cím első oktetje mi?
Magyarán: privát vagy publikus-e a cím? Bár elvben nem lehetne jelentősége, de ha publikus, akkor egészen biztosan a helyi hálózatban van a hiba.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Dictator^
veterán
Hikvision NVR-nél, ha folyamatos felvétel megy, akkor a Hik Connect appból, vagy a Hik-Connect.com-on keresztül elérve az NVR-t még mindig (2021-ben) nem látható a Motion Detection event?
Az NVR-en közvetlenül megy, a folyamatos rögzítés mellett jelöli, ahol mozgás volt, viszont az APP és a webguiból egyáltalán nem látszik (ha folyamatos recording megy).. Ez évek óta nem lett javítva?És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
vape1
csendes tag
Esetleg van itt valaki, aki el tudná vállalni iparterületi ingatlanok (kb .15db ) érintő biztonsági kamerarendszer kiviteli terveinek elkészítését, vagy tud javasolni erre tervezőt? Privátban keressetek lehetőleg.
-
abw6291
tag
Szia!
Köszi! Pontosan melyik típusuk? Ezeknek saját ingyenes felhője egyáltalán nincsen? Muszáj hozzájuk rögzítő? Abból milyen típus és mennyibe kerül?
Emellett egy családi házhoz is jó lenne legalább 2db kültéri kamera és a mégjobb az lenne, ha a 2 eltérő helyen levő ingatlan kameráit rá lehetne kötni 1db rögzítőre. Hasonló megoldás lehetséges? Milyen rögzítő kell ehhez? Mondjuk 4 vagy 5db kamerához? Köszönöm szépe előre is!
-
BrandonXXV
aktív tag
Igaz nem teljesen kamera kategória, de nem találtam hasonló témát.
IP kaputelefont keresek, csak nem tudom, melyek azok, amikkel érdemes lenne foglalkozni.
HiWatch ip kamera rendszerem van, 8 csatornás poe nvr-el. Hikvisionnak van kaputelefon szettje is. Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen téren? -
bigrock
Topikgazda
válasz BrandonXXV #18210 üzenetére
Mi a kérdés ?
Teljesen jól működik a HIK IP kaputelefon rendszer, IVMS4200-be integrálható, sőt a rögzítő is fogadja a kültéri egység videoképét. Az is igaz, hogy nem a legolcsóbb megoldás. -
Dictator^
veterán
Üdv!
Van valaki aki használ/dolgozik hikvision acusense kamerával és NVR-rel?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
válasz bigrock #18214 üzenetére
Acusenses eszközt még nem használtam, de a Hikvisionnel már van tapasztalatom.
Jelenleg kinéztem két Acusense kamerát, igazából behatolásvédelem miatt (sok betörés volt a környéken - családi ház), amihez idővel párosulna pár nem Acusenses kamera is.
Szeretném használni a Line crossing, intrusion detection, region entrance detection-ra.
Főképp akkor, ha véletlen szemből a kerítésen át jönnének be, bizonyos időponttól lenne ez aktív.Mivel NVR-el keresztül szeretnék rögzíteni, ezért NVR-t is néznem kéne mellé, ezekből viszont nincs tapasztalat, hogy melyikkel működik ez normálisan?
A Hikvision oldalán 3 db Hikvision Acusense NVR-t dob ki, viszont az oldalukon nem azonos leírással vannak leírva a paraméterei.. ezért nem tudtam dönteni, hogy melyik kéne.És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
bigrock
Topikgazda
válasz Dictator^ #18215 üzenetére
Az Acusense lényege, hogy mozgásérzékelés, vonalátlépés, területre belépés stb. esetén el tudja dönteni, hogy emberről, vagy gépjárműről van szó. Ilyen módon nagyon jól ki lehet szűrni a fals riasztásokat. Ha a kamera Acusense-s, akkor mindegy, milyen NVR van rajta, mert a kamera végzi a kiértékelést. Ha a kamera nem tudja az Acusense-t, és használni akarod ezt a funkciót , akkor kell A.S. rögzítő.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz bigrock #18216 üzenetére
Értem. Viszont több Hikvision reviewban láttam Acusense kamerát Acusense NVR-rel, aminél az NVR-nél volt beállítva a területre belépés, stb?
Ha az NVR nem tudja, akkor külön a kamerát kell állítani?
Illetve kérdés, hogy van egy adott kamera aminél a Hik adatlapján ez szerepel:
Alarm
-Visual alarm
-1 input, 1 output (max. 24 VDC/24 VAC, 1 A)Ennél lehetséges, hogy Hik riasztónál bejelezzen a riasztó is (ne csak a kamera Visual alarmja)?
-
justo00
tag
Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem
Adott az alábbi "rendszer":
NVR: [link]
HDD: 1TB WD Purple WD10PURZ
8port switch: [link]
5MP kamera 4db: [link]
LAN kábel: CAT61. Melyik bekötés a jó/jobb van különbség [kép] vagy [kép]?
2. Az NVR HDMI kábellel össze van kötve a TV-vel, de ott nincs hang élő és felvétel visszanézés alatt sem, XMEye Pro applikációban pedig igen. Ez így normális?
3. Ha az Encode Configban a felbontást 5MP-re állítom, akkor "kifagy" a kép vagy csak simán fekete, ha viszont a day & night módot átállítom fekete fehérre, akkor jól működik.
Mi lehet a gond? Switch, kábel? 4MP-en tökéletesen működik.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
gyula20
tag
Most rendeltem egy ESCAM QF 518 -a kamerát.
A kameráknál nagyon fontosnak tartom az érzékenységet - ritkán találni ilyen áron
0,001 lux -os kamerát és 5 MP-ben és kb. 14 eFt. a csehektől.
Direkt követőst kerestem NVR-hez- meglátjuk milyen.kiss
-
sambenez
addikt
válasz jézusom #18222 üzenetére
Szerintem ez lesz az.
Van egy ilyen hozzászólás:
"I’m unable to connect nvr but can access and view from pc/laptop."gyula20: Ha kipróbáltad írhatnál róla neked működik-e nvr-rel.
[ Szerkesztve ]
-
gyula20
tag
válasz sambenez #18225 üzenetére
Igen ez az a kamera.Jelenleg huszonnégy kamerám megy a portán. Van analóg és IP is .
Az első kamerámat olyan negyven éve építettem , a vidikonja ma is megvan.
Olyan tizenöt éve vásároltam az első egy ezred luxos kamerát ,persze akkor még csak fekete -fehér volt ilyen érzékenységgel , ja és az ára majdnem százezer Ft.
Egyenlőre kicsit kételkedek abban , hogy színesben tud egy ezred luxot , de meglátjuk.
Pár hete innen rendeltem egy /csehektől / egy 150MHz-szkópot , ami négy nap múlva megérkezett.Természetesen vám meg egyéb macera nélkül.kiss
-
Win-T
senior tag
Üdv!
Kicsit talán offtopic a kérdésem... nyáron szereltek be a lakásba egy kamerarendszert valami Alhua márkájú cucc, pontos típust most így hirtelen nem tudom, de megnézem ha kell. Van ugye hozzá egy nagyobb központi egység ami az egésznek a lelke, meg egy kissebb amibe a kábelek futnak a kamerából, a központi egységből meg a netes routerből, olyan mint egy switch.
Namost a kérdésem az lenne, hogy ez a kisebb ez tényleg egy hagyományos switch lehet vagy valami speciális egység? Merthogy van még rajta egy szabad port és ha átmegy rajta a net símán akkor rákötném az androidos tv boxom, hogy az ne a wifin bohóckodjon. Működhet ez? -
varmi2
nagyúr
-
-
Dictator^
veterán
válasz bigrock #18234 üzenetére
Viszont ha a kamera adja át az eseményt, akkor az összes ilyet külön a kamera IP-jéről kell végig konfigurálni? Illetve ha ez megvan, akkor az NVR smart eventként látni fogja azokat a dolgokat, amit a kamerán lőttem be?
Azaz az NVR timelineján megjelenik a kamera által jelentett "smart event"?
-
Nyiaz
aktív tag
Sziasztok, Jól sejtem hogy Reolink-et érdemesebb az Ali-s shopból venni, mert akkor gond esetén ott van mögötte az Ali rendszere?
-
vacs
Topikgazda
Rosszul gondolod!
Ugyanis, ha az Ali-n sima bankkártyával fizetsz, akkor a kamera kézhez vétele után csak 14 napig tudsz reklamálni, ha bármi baj lenne! Ennyi az Ali vásárlói védelme, ezután már kb semmit nem tudsz tenni.
Ha Ali-n PayPal-al fizetsz, akkor a PayPal-on keresztül van 180 nap védelmed!
A Reolink.com-on is tudsz PayPal-al fizetni, így itt is van 180 nap PayPal védelmed!
Célszerű PayPal fizetni mindenhol, mert ha valamiért vissza kell küldeni a kamerát (szervizbe pl), akkor a PayPal megtéríti neked a visszaküldés költségét!
(^)(>.<)(^)
-
gyula20
tag
Ma megérkezett a hétfőn megrendelt ESCAM QF 518 kamera.
Telefonra gyorsan beüzemeltem , de az NVR-re még nem sikerült.
Van két rögzítőm , egy TECHSON 16 analóg és 8 IP csatornával , és van egy másik négycsatornás IP -s TECHSON , egyiken sem jön be.
Manuálisan nem tudom állítani , nincs még egy IP szám sem.
De nem adom fel.
Egyébként elégedett vagyok vele, jó kép és a mozgáskövetés is megy , bár még csak bent kísérleteztem vele.kiss
-
addikt
válasz jézusom #18236 üzenetére
Sziasztok!
Adott 2 db Anbiux Wi-Fi-s forgatható kamera, iCSee alkalmazással.
Mindkettő emeletes ház, padlás szint magasságaiból figyeli az utcafrontot és az udvart. Oda volt legkönnyebb nekik tápellátást megoldani.
Beállítottam, hogy csak akkor rögzítsenek felvételt SD-re, ha mozgást érzékelnek.
A probléma az, hogy gyalogosokra nem érzékelnek, hanem csak amikor autó méretet látnak mozogni.Lehet valahol iCSee-ben állítani ilyen érzékenység szerűséget, hogy embereket is észrevegyenek?
Gondolom megoldás lenne alacsonyabb magasságba szerelni a kamerákat, de először valami szoftveres megoldásnak örülnénk a legjobban.
Köszönjük előre is!
-
vacs
Topikgazda
válasz fery02 #18242 üzenetére
Szia
Pc/laptop-on szigorúan Internet Explorer böngészővel IP alapján lépj be a kamerába és ott, felül Devicecfg > felugró ablak alján, Alarm > Intelligent Alert > Sensitivity!
Itt tudod állítani az érzékenységet, de lehet, hogy túl messze van a kamera, próbálgasd!(^)(>.<)(^)
-
lnorbi80
újonc
Sziasztok!
Adott 2 db Hikvision DS-2CV1021G0-IDW1 es ip kamera amiknek 1 év után ilyen függőleges csíkok jelentek meg a képein. Ha áramtalanítom és visszakapcsolom egy ideig tökéletes a képe mindkettőnek. Az észrevételem az, hogy minél hidegebb van kint, annál hamarabb jelentkezik a csíkozás. Valakinek valami tippje, hogy mi lehet a gond?
-
bogabi
senior tag
Sziasztok! Segítséget kérnék az alábbi témában: adott egy dual NIC-es Dahua rögzítő (NVR4432-4KS2). Egyik NIC DHCP-n (NIC1), ez van az egyik belső VLAN-on (mondjuk, hogy VLAN3, megkap szépen minden fontosat DHCP-n keresztül: IP cím, netmask, default gateway). Másik NIC (NIC2) manual beállítás, ezen vannak a kamerák.
Egyik probléma: a rögzítő nem érhető el, csak a VLAN3-ból, annak ellenére, hogy a NIC beállításai korrektek (jó IP, jó netmask, jó def.gateway).
Másik probléma: második NIC-en mit állítsak def.gateway-nek? NIC2 jelenleg 192.168.1.100, netmask 255.255.255.0, def.gateway 192.168.1.1 (ezt elfogadja). Mondanám kapásból, hogy nem adok meg def. gateway-t (azon az alapon, hogy pl. Windows esetén 2 hálókártya esetén csak az egyik kártyának van def.gatewayx, hogy ne keveredjenek a más hálózat felé menő csomagok), de azt nem fogadja el. Elfogad pl. 192.168.1.1-et, de ezt honnan a fenéből gondolja, hogy jó neki? Nyilván nem lehet jó, hiszen a rögzítő "management" interface-e a VLAN3-ban van....
Állított már be valaki ilyen, vagy hasonló 2 NIC-es rögzítőt?
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs