Új hozzászólás Aktív témák

  • vzozo

    senior tag

    Sziasztok, ez lehet hosszú lesz, de próbálom minden gondolatomat összeszedni.

    Az egész onnan indult, hogy rokon kért, és kapott egy ajánlatot 2 kültéri (biztonsági) kamerára, 250e HUF értékben. A teljes kivitelezés és műszaki tartalom nem ismert, és ő elég laikus is, szóval hirtelen magamévá tettem a problémát, hogy ne legyen itt átverés...

    Olvasgattam itt-ott, próbáltam megérteni ezt az egész kamera történetet, de mintha tűzcsapból próbálnék inni, nem jutottam sokra. Igen, teljesen laikus vagyok konkrétan ebben a témakörben.

    Viszont a 250 durvának tűnik.

    Van már eleve egy home szerver (Windows alapon, SMB / Samba fájlshare vagy bármi szükséges megoldható) amire lehet rögziteni, úgy-ahogy ki van épitve az UTP hálózat (ezen
    nyilván lehet segiteni), szóval innentől kezdve fura ez a 250-es ajánlat.

    Ami kellene:

    - Legalább Full HD rögzités, éjszaka is (IR mód?)
    - Mozgásdetekció preferált (semmi kedvem 24/7 a semmit rögziteni, elég plusz / minusz 10-15 másodpercet akkor, amikor konkrétan esemény történik)
    - Az előbb emlitett "eseményeket" töltse is fel cloudba / külső tárhelyre
    - A tartalom legyen elérhető külsőleg is (mittomén', akár reverse proxy-n is, nem kell egyből
    mobil app, csak legyen valahogy megoldható)

    A kamera lehet wifi-s, de inkább UTP-n csatlakoztatva (PoE gondolom amúgy is jó ötlet, wifinek is kellene táp valahonnan...)

    Szoftver nekem mindegy, fizetős is lehet, csak működjön.

    Ilyen feltételek mellett mit tudtok ajánlani? Illetve maradhat a meglévő home szerver (Win 2019), vagy kellene valami extra (pl. direkt kamerára certifikált HDD?)

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák