Új hozzászólás Aktív témák

  • sztyui2

    őstag

    válasz m3ss #5682 üzenetére

    Így is alig-alig nézik végig a párok, ez a durva...Egyik se nézi meg például a blogomon az esküvő kategória összes képét, mert elég nekik az esküvő menüpont, ami még erősebben válogatott.
    Igazad van, el kell adni magunkat, én is ezzel pont így vagyok, hogy igyekszem a jobb képeket kirakni a portfolióba és ezzel hangsúlyozom is, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Olyan párral már alapból kevésbé szívesen áll szóba az ember, akinek az első kérdése hozzád, hogy 2ezer vagy 3ezer képet csinálsz az esküvőn? Mert neki 2000 átadott kép mindenképpen kéne. MIVAN?

    Szóval ha felraksz 300 képet egy esküvőről(ami esetemben például még mindig csak a teljes anyag kb fele általában), akkor ott elveszik a minőség, és azoknak a képeknek a nagy része főként csak a párnak a fontos. A képek 90%-át nem értékeli semmire egy átlag néző. Sőt, a pár is ha nézi az elkészült képeket, akkor is jó, ha csinálsz egy mappát, amiben a legjobbak ki vannak válogatva, mondjuk a legjobb 100kép a 600-ból, hogy gyorsan végig tudják nézni, és azokat akkor meg is tudják mutogatni könnyebben a rokonoknak. 100kép bőven elmesél egy esküvőt, de kellenek a töltelékfotók is, amiket szintén megkapnak. Például hogy minden fontosabb rokonról legyen itt-ott-amott is kép.

    Bár nekem még ilyen nem volt, de ha egy potenciális megrendelő pár megkér, hogy mutassak meg neki egy korábbi esküvőről egy teljes anyagot, akkor megmutatom, de privátban, mondjuk egy dropbox mappában vagy akármi...De az hogy kitegyek 200 képet egy blogposztba, az No fucking way!

    Erről a legutóbbi esküvőről pedig gondolkoztam is hogy egyáltalán nem is rakok ki, mert igazából kicsit uncsi is volt az egész, esett is az eső, az egész kreatívra volt kb 20 percünk, aztán az egész lagzi egy helyen zajlott, és kb csak táncoltak. Mondhatni semmi extra.
    Ez nem kérdés, hogy dekoratívabb párokról, gyönyörű helyszíneken sokkal jobb képeket lehet készíteni, viszont ha nem rakok ki legalább pár képet, akkor meg besértődnek, hogy az ő képeik nem elég jók ahhoz, hogy kirakjam(?), meg ilyesmi.
    De már nem akartam a sokadik részletfotót, borospoharat, virágcsokrot kirakni, mert minek? Meg egyébként is a korábbi fotók között vannak sokkal jobbak ugyanazokról a témákról, és úgyis azok fognak a portfolióba kerülni. Ez tényleg csak egy ízelítő blogposzt, hogy volt ilyen is. Amolyan "blogon elfér" kategória.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák