Új hozzászólás Aktív témák

  • kiskornel

    addikt

    (#5168) spanyoll: Hát akkor most megkapod: minek raktad be ezt a technikai hibáktól hemzsegő, a fórum nevéhez nem méltó képet. Neked bizony itt a helyed: kezdő fotósok... :))

    Nem, de komolyan, ez nem madár fotó. Ez valami minimál, amit én sose értettem, ezért is olvashatjátok azt, amit írtam.

    Viszont én addig senkit nem küldök el a másik topicba, amíg látom, hogy tudatos fotózás történt. Ha nem is szép, de van benne koncepció, addig itt lehet a helye. Látszik, hogy nem ÁÁÁÁ kiáltással előre ugrott, felemelte a fényképezőt, és ész nélkül kattintgatott.

    És annak ellenére, hogy ez csak egy minimál, a legtöbb képi elem pontosan a helyén van:

    Tény, hogy a fénymérés el lett cseszve, de ez egy nagyon könnyen elcseszhető téma. A villantós fehér madár, amire baromi nehéz fényt mérni.

    Nekem egyébként vaskosan benne volt a kezem abba, hogy a két topic szétvált (kezdő / haladó). A kezdőknek nehéz értelmezni azt a magyarázatot, amit a tudatos fotósok adnak. Volt, aki egész jó elkapott pillanatot tett be a fórumba, de nagyokat nézett, mikor azt írta neki valaki, hogy én egy kicsit lejjebbről fotóztam volna, hosszabb záridővel, kis vakuval második redőnyre szinkronizálva derítettem volna a pillanatot, szélesebb gyújtótávú obit használva. Az illető meg hülyeségeket írdogált a kommentre. Az neki egy elkapott pillanat volt, a haladó fotós meg feltételezte, hogy az egy kidolgozott helyzet, amire fel volt készülve.

    [ Szerkesztve ]

    http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/

Új hozzászólás Aktív témák