Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz userxy #77483 üzenetére

    Én egyáltalán a tápkiegek létjogosultságát is megkérdőjelezem. Az elmúlt egy évben simán tudtam fejlődni úgy, hogy csak multivitamint szedtem, vagy még azt se. Inkább a kajálásomat szedtem jobban rendbe, mintsem a kiegészítőkkel szórakozzak. Amíg sokan azzal sincsenek tisztában, hogy mennyi kalóriát égetnek egy nap, vagy a bevitt kalóriamennyiségüknek hány százaléka legyen fehérje, addig felesleges szkájtekdzsámbókkal meg ilyen szarokkal foglalkozni. Most a felmérő előtt azért vettem magamnak egy doboz Lean Bosst, mert ki akartam próbálni a béta-alanint és a béta-ekdiszteront is tartalmaz, tehát jónak tűnt. Picit gyorsít a regenerálódáson, meg kitolja a savasodást, de nem annyira, hogy egész évben megérje szedni és ez igaz a legtöbb kiegészítőre.

    De mondok mást. Papám mesélte, hogy a falujukban a szegények hogy éltek a világháború alatt. Ők nem tartoztak ebbe, mindenük megvolt ("csak" az apját vitte el a háború), de a falu egy jó részének max vasárnap jutott hús, meg heti még 1 nap tejtermék. A hét többi napján növényekből kellett bejuttatni a szükséges kalória és tápanyag mennyiséget. Kifigyelték, hogy ha olajos magvakat esznek gabonafélékkel, akkor lesz erejük dolgozni, nem fogynak le. Mai szóval komplettálásnak hívják. Nem túl változatos, nem is biztos, hogy egészséges, de adott körülmények között az volt a legjobb, amit tehettek és fillérekből kijött.

    szerk.: Pont te írtál erről nem rég. Hiszem, hogy ha valaki nagyon keresi, akkor megtalálja a megoldását a helyzetre. Ez pont egy ilyen lehet. De ez már bőven a filozofálgatás határát súrolja, szóval befejezem. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák