Új hozzászólás Aktív témák

  • kolosanyi

    veterán

    válasz baluka26 #29583 üzenetére

    Egy kis kreativitással otthon is nagyon faszán le tudod edzeni magad. Több, mint 50 féle fekvőtámasz variáció van, a tolóizmokat teljesen ki tudod készíteni ezekkel. Húzóizmokra meg ott a húzódzkodás, evezések. Szintén nagyon sokáig el lehet jutni így. Pluszban ott a kézisúlyzód, azzal tudsz izolációs gyakorlatokat végezni. Ha nem elég már a terhelés (azért az évek munkája, hogy ezt elérje az ember), akkor meg lehet kombinálni a súlyzós és a saját testsúlyos módszereket. felveszel egy hátizsákot, amibe súlyokat pakolsz (akár kézisúlyzót, akár vizes palackokat, bármit) és meg is oldottad a kérdést. Ha nem tudsz/nem akarsz terembe járni, akkor ne tedd. Esetleg szerezz be még egy TRX-et, G-Flexet, szintén nagyon jól le lehet vele edzeni mindent, csak tudni kell használni. Ha esetleg magadnak barkácsolsz, fillérekből kijössz.

    Emellett szerintem is ráfér némi korrigálás az edzésmódszeredre. Én a helyedben elkezdeném 3 napra bontani, két edzős nap közé pedig beiktatnék egy pihenő, esetleg aktív pihenő napot. Laza kardió, nyújtás, pár saját súlyos gyakorlat, pl híd ilyenek.

    A tömegelés/szálkásítás ciklusokat meg a saját céljaidhoz igazítsd. Elkezdeni bármelyiket bármikor el lehet, kérdés, hogy mit akarsz elérni. Mindig jó a többlet izom és az alacsonyabb testzsír is. :)

    (#29592) tatabánya
    Valaki magyarázza már el, hogy ez mitől street. Értem én, hogy manapság ez baromi divatos, de nem egy újkeletű dolog ez se. Nagyon régi edzésmódszereket alkalmaznak ennek az "új irányzatnak" a követői. Én is szeretem a saját testsúlyos gyakorlatokat, szó se róla, meg nagyon látványos is, főleg az akrobatikus elemek, de mindegyik ismert már más sportágakból. Na mindegy, nem akarok én senkivel se kötekedni, csak gondoltam megkérdezem, hátha valaki tudja a választ.

    (#29598) Mikuland
    Én is ebben a cipőben járok, szerdán megyek az idegsebészetre MR-t készíttetni. Nagyon remélem, hogy nem gerincsérv...

    (#29599) God Vazzeg
    Azért csak van megoldás. Szerintem az első lépés a kivizsgáltatás. Ha megvan a kiváltó oka a fájdalomnak én is okosabb leszek. Viszont így derékfájósan elkezdtem érdeklődni a jóga iránt. K*rva jókat írnak róla a neten. Pár mozdulatsort ki is próbáltam, amit kifejezetten a hátfájásra ajánlanak, csillapodott a fájdalom. Ez csak így autodidakta módon volt, a kivizsgáltatás előtt nem merek nagyon mocorogni vele, hátha olyan állapotban van a hátam, aminek már nem tesz jót ez. Viszont ha megvan a diagnózis, elképzelhető, hogy heti 2-3x beiktatom. Legalább olyan lehetek idővel, mint a spárgázózsánklódvándám... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák