Új hozzászólás Aktív témák

  • m3ss

    veterán

    válasz Gainka #187333 üzenetére

    szerintem ennek a sprintelesnek, vagy inkabb 80-90% sprintelesnek inkabb a sziv miatt van letjogosultsaga.
    amugy sztem az sprinteljen, aki gyorsabb akar lenni valamiert sikfutasban. erofejlesztesre, izomepitesre van jobb modszer.

    hogy megállni nyujtani at mozgatni es megint meglódulni, jobb mint kihalni 4-6 kilometeren.
    jobb mire? attol fugg mi a cel sztem itt is. meg hogy pontosan mit jelent a meglodulni..ha fogyni akarsz nem jobb, ha keringesi- es legzorendszert edzeni akkor valszeg. zone2 tartomanyban pl. foleg zsir raktarakbol dolgozol, nem glikogenbol, mint felette. fogyasra ez idealisabb emiatt.
    sztem kell valami progressziv rezisztencia edzes izomtomeg, csontok miatt. meg valami kardio. ha van sok ideje az embernek akkor gondolom idealis ha van zone2 tartomanyban is sok edzes, meg vmi interval szeru edzes melle meg. ha nincs sok ido, akkor lehet celszerubb csak ilyen interval jellegu edzessel kiegesziteni a rezisztenciat.
    multkor en is csinaltam par 80-90% sprintet zone2 kocogas kozben. eleg kotottnek, lomhanak ereztem magam. valszeg ez a testtomeg mar tul sok sprinteleshez. persze ha csinalnam rendszeresen biztos az is segitene...de pl a regi nagy sprinterek sem voltak azert tul nagyok testepito szemmel nezve, michael johnson 185 cm-hez volt 79 kg, ben johson meg 177 cm-hez 75 kg?
    leginkabb azt veszem eszre, hogy a vadlim mennyire elfarad a 12 kiloval korabbi onmagamhoz kepest amikor hosszutavfutok...persze ez a gorongyos random talaj is hozzatesz..de nott is sokat a vadlim.

    https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Új hozzászólás Aktív témák