Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Csabex #55835 üzenetére
Van a családban épp Laguna III-on (215/50 R17). Jól tapad minden körülmények közt és könnyű futású, csendes gumi. Viszont ezt a véleményt inkább ne fogadd el tőlem, mert az igazsághoz a validált mérési ciklusokat alkalmazó tesztek állnak a legközelebb. Jobban mondva, szerintem csak ennek higgy.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Badboys
őstag
215x45x17 ben mit tudtok ajánlani ? Olyan 30 környéki áron. Nyári érdekel. Nagyon keveset megyek évi max 3-5 ezer km 95% városi forgalom.
-
Firstaye
tag
Szerintem megéri azt a +15% felárat. Goodyear-re nem szoktak itt panaszkodni, a hankook pedig tud érdekesen öregedni. Itt a fórumban is írta valaki, hogy 2 évesen kukázta, Taknyos, 4-8 C körüli időben engem is ért vele érdekes tapasztalat. Elől 4-5 éves BFGoodrich G-Grip All Season 2 kb 3mm profillal, hátul az említett hankook, ami 2 évvel fiatalabb és van rajta még profil. Ezzel a felállással kanyarodtam egy merészebbet és szokásos módon jött az orrtolás, majd mikor gázra léptem, elindult a segge, pedig nem hátsó kerekes Kicsit meglepett ez a viselkedés, mert szárazon viszonylag jót lehet velük kanyarodni, bár ezt a kopott Goodrich érdemének tudom be.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Sziasztok,
Ki tudja, milyen self seal-es gumit kapni 205/55R17-ben? 16"ra anno nem találtam, de ebbe a méretbe se sokat.
Kb minden évben kapok szúrásos defektet, a kövi autóhoz már utólag se fogok udni pótkereket szerezni.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MikeWazowski
veterán
Üdv!
Ki, hol szokott venni felnit? Melyik helyet ajánljátok?A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Adott egy 1999-es G Astra, mely pár évig nagyon keveset volt használva, fűtött garázsban állt. Jelenleg heti 4x30, azaz ~120km-t fut, van benne kb 145ekm összesen.
Az utóbbi pár évben maradt rajta a téli Continental TS850, melynek DOT száma 2315. A profilja még teljesen rendben van, de gondolom már eléggé fel lehet keményedve a lassan 8 éves gumi.
195/60 R15 négy évszakosban gondolkodunk.Milyet érdemes hozzá venni a jobb minőségből?
Itthon Michelin, Continental, Vredestein és Dunlop gumik fordultak meg. Astra nyárija Michelin, de már az is kb 7-8 éves.
Vredesteint nagyon megszerettem, de eddig 1 téli szezon után a Dunlop is jól szerepelt a másik autón. 4 évszakos pedig még soha nem volt itthon.Köszönöm a segítséget!
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Real_Necro #55868 üzenetére
4S-bol ha top gumi kell akkor Goodyear vagy Michelin. Kozepmezonybol: Hankook, Vredestein vagy Kléber.
#nincsbennetarcsi
-
MC Pite
veterán
205/55R17 manapság (Octaviától kezdve) egyre többnél ez az új sztenderd. De igen, francia. 215 inkább a focus meg a japánok asztala volt. Elterjedt a 225/45 btw .
Sima defektűrő véletlenül sem, rühellem, agyonvágja (lassú, buta, pattogós lesz) a (nem erre felkészített) futóművet.Amúgy meg úgyis tudod a másik topikból hogy mire lesz .
Kleber mint 4S középmezőny? Télinek jó, de a kettes katasztrófa volt 20⁰ felett 2 évesen, de tesztek szerint is, hármas is kicsit jobb. Inkább Nexen, esetleg Dunlop.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
Összesen egy tesztet talátlam róla, az alapján megvan a középmezőny, de egy mérés nem mérés
SF2 eredménye hullámzó, bár a Sport All Season-ről is csak kettőt látok, ott csak a dry braking és aquában van a Q3 mögött, a többi méter/km/h mérésnél előtte van. És bár engem nem nagyon izgat, de value-ra is jobbnak hozzák ki mint a Klebert.
Bár ha annyiba kerülnek mint a Quatrac...Japánoknak nincs rendes kompakt egyterűjük Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid Trek meg ritka és drága.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MM
őstag
Sziasztok,
Adott egy Renault Kadjar, második autó főleg női sofőrrel, 10K km/év, főleg ovi/iskola járat hét közben, de a km-ek nagyja a Nagypapa járat havi 1-2x ~300 km autópálya/országút.
Eddig a gyári Conti Eco Contact volt fent nyáron, Barum Polaris 5 télen, mindkettő 2019-es gyártású, 4 szezont futott, ami 20-25K km / garnitúra összesen. Mindkettő tette a dolgát, nem volt rájuk panasz.
Mivel eldöntöttük, hogy nálunk tölt majd az autó további 4-5 évet, nem várnám meg, hogy elöregedjenek ezek a garnitúrák, illetve az évi 2x gumicsere egyébként is már kb 50K/év a gumihotellel együtt, (2 éve még a fele volt) ezért arra gondoltam, most kéne egy jó 4 évszakosra cserélni.
Szóval fentiek alapján keresnék 4 évszakos gumit, gyári 17" felnire 215/60 R17
méretben.1. kérdés: most cserélnétek, vagy fél év múlva, vagy 1 év múlva?
2. kérdés: átolvasva az eddigieket (kb 1 óra célzott keresgélés a topicban), a Goodyear Vector 4S Gen3 lenne a befutó szerintem (lentebb kifejtem miért), mi a véleményetek?Ebben a méretben kb 53e -> 42e /db szórnak az árak a CC+ -tól a Hankook 4S2-ig. Ezzel a futással újabb 3-4 évet ki kellene bírnia, így azt a gumit keresném, ami a legjobb allrounder.
Baleset elkerülés szempontjából inkább a téli reakciókat (havas/jeges úton) illetve az aquaplanning tűrést tartom fontosnak.
Téli guminál pl. fenti Barumot átlagosnak mondanám ezekben, de volt pl. régen Hankook Icept RS2 téli gumi cégesen, az mindenen IS csúszott télen, borzasztó volt, az EcoContactok pedig aquaplanning terén nem jeleskednek. Winter Contact TS 850p/870p a másik véglet, a legjobb téli gumik amiket valaha használtam.
[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
válasz yodamester10 #55871 üzenetére
"A Lidl-ben még kapható a kis gumis korong."
Erre tudsz adni egy linket, ha van? -
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Testvéreméknek nézek gumit 205/55 r16os méretben egy Kia Carens autóra.
1. Első kérdésem tél ügyben lenne, mennyi érdemes egy picit várni a téli gumik vásárlással? nyáron olcsóbb lesz? vagy inkább vegyük meg most?
2. Amiket ajánlanék mennyire jók:
-Hankook Ventus Prime4 K135 205/55 R16 91H mint alsóbb. Kérdés, hogy hány km-nél és milyen igénybevételnél kopik gyorsabban? évi 5-10ezer?
-Bridgestone Turanza T005 205/55 R16 91H
-Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R16 91HEzek közül melyik lenne a legjobb választás?
Előre is köszönöm a segítséget!
b. -
bazsimano
őstag
koszonom szepen...igen most szoltam nekik, hogy mondjak meg a pontos evszamot, mert ugy latom, hogy nem is ez a meret a hivatalos hanem a 60as...szerinted azert volt rajta 55os mert olcsobb? fura mert tuti, hoyg az egyiket a vasarlasnal kaptak...mert eddig nem volt csere...
nah de ha megvan az auto evjarata es pontos tipusa akkor lecsekkolom...
nagyon koszonom a valaszokat! -
MC Pite
veterán
Minden prémium és felső középkategóriás reklámozza, hírlevelekbe nyomtatja, csak soha nem látok egy keresett méretben sem, jelen esetben 205/55R17.
Bringába oké az utólagos, autóba nem hiszem/nem tudom.
-
ooooobi
senior tag
Sziasztok, alufelnimre amin most egy 205/55R16 primacy 3 nyárigumi van szeretnék egy négyévszakosat, meguntam a cserélgetést. Az autó egy 2006os Golf Plus, hely Hamurgtól nyugatra, hó alig, hideg se vészes, napi 15km, évente egyszer haza meg vissza.
Ezeket néztem, de más ajánlatra is vevö vagyok:
[link] Nexen NBLUE 4 SEASON, nem értek hozzá de ilyen néven ezekkel az adatokkal több is van egyébként.
[link] Vredestein Quatrac 205/55 R16 91H
[link] Goodyear VECTOR-4S G2 205/55 R16 91Hhttps://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
tasiadam
veterán
Udv
Videki kanos facanszezon van, e,ert felelmet kevesbe ismerve kijonnek az utra, velem is ez tortent. Satufekeznem kellett, azota kicsit mintha razna a kerek. Fektarcsa, vagy guminak lehet baja tole? Miota fent van a teli, ez kb a harmadik. Csak a tobbi huvosben volt, ez most ugye "melegben".
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Pukkancs
aktív tag
Hello
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm-hez (150le) kerestem nyári gumit 235/45 R18 méretben sportos használathoz, 10k km/év, 50k/db körüli kerettel, Hankook Ventus S1Evo3-at választottam, de eddig tétováztam a megrendeléssel, mivel egy ismerősömnek nincs jó tapasztalata ezzel a gumival gyors öregedés / kirepedezés miatt (talán 2019-ben vette, de valami 3 évesen már csúnyák voltak), viszont hétvégén szembejött egy használt gumi hírdetés, Michelin Pilot Sport 4, 2022 decemberi gyártású, ment kb 50 kilómétert és a Hankookkal egy árban volna, de T1 gumi, magyarán egy Tesla gyári gumija volt hangelnyelő szivaccsal, peremvédővel stb.
Kérdésem az, hogy lehet-e hátulütője egy Teslás guminak az én autómon, be merjem-e vállalni ezeket a Michelineket, amikben azért jobban bízok öregedés szempontjából, vagy maradjak inkább a Hankooknál, esetleg dobjak még a keretre és vegyek Conti Premiumcontact6-okat?
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest