Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Sziasztok

    Nemrég kértem segítséget azzal kapcsolatban hogy a Yarisomon a Bridgestone EP25 guminak a legutóbbi pár hétbe eléggé megjött a hangja. Azóta igazából annyit csináltam hogy a kocsit felemeltem és egyesével megnéztem a csapágyakat, és az elvileg hibátlan. A gumi külső oldalfalán, illetve a belsőt amennyire tudtam megvizsgáltam, nem találtam semmi púpot.
    Hétfőn megyek a márkaszervizbe gari hosszabbítás miatt, és ha már ott vagyok akkor kérek egy futómű ellenőrzést hogy hátha az állítódott el, bár kétlem. Illetve akkor ők is nézzék át a futómű részeit hogy nem-e találnak bárhol kotyogást vagy valami hibát.
    Ha minden frankó akkor elkönyvelem magamba hogy a gumi szar.
    2 lehetőséget látok
    1; 5"x15-ös a felni, elvileg 185 széles gumi még rámegy. Hankook Ventus Prime 3-ból van 185/60 R15. A másik kocsinkon Ventus Prime 3 van már egy ideje, és hibátlan gumi. A gyári méretem amúgy 175/65 R15.
    2; Megtartom a gyári méretet, és veszek Continental EcoContact 6 gumit.
    (tudom hogy sok gumimárka van még, de ha veszek akkor Contit szeretnék inkább)

    Szerintetek mi lenne a legészszerűbb megoldás? Gondolkoztam hogy felrakatom a téli szettet egy próbára, de elvetettem. Ha a csapágy illetve futómű alkatrészei jók, plusz a futómű beállítása is jó, akkor csak a gumi lehet a szar. Nem akarok még a gumi felrakásáért is fizetni. A futómű ellenőrzése amúgy is 60 000-nél lett volna, most 54 000-nél meglesz. A kocsi meg amúgy is át lett volna nézetve mert akarok 1 év garit hosszabbítani, így előtte meg feltétele az átnézés, így legalább pontos képet kapok a futóműről.

    Azon is gondolkoztam még hogy az oldalakat megtartva, az elsőket hátra illetve a hátsókat előre rakatnám fel, változna-e ez a köcsög búgó hang?

    :R

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák