Új hozzászólás Aktív témák

  • evo87

    őstag

    válasz Kornel #15820 üzenetére

    Nem rossz ötlet, de a nagy nemzetközi szervezetek ezt lefedik. Ahhoz, hogy hiteles és elfogadható eredményeket produkáljunk egy ilyen tesztben, nagyobb apparátus és drága méréstechnikai eszközök szükségeltetnek. Sajnos jelen keretek között nálunk nem áll rendelkezésre olyan finanszírozási háttér amivel ez fedezhető, kókler munkát pedig nem szeretnénk csinálni.

    De alapvetően egyetértek kollégám írásával, miszerint a 4évszakos gumikkal kapcsolatos sztereotípiák már nem állják meg minden esetben a helyüket. A technika, így a gumiipar is rohamosan fejlődik, aminek eredményeként ma már használható és valóban jó 4évszakos köpenyek állnak rendelkezésre. És példának okáért a CrossClimate egy kifejezetten szimpatikus termék, ami a klímaváltozásra és az azzal jövő enyhébb telekre reagálva egy korlátozottan télre is alkalmas nyári gumi volna.

    Az én véleményem az, hogy a klasszikus téli gumiabroncsok ideje meg van számlálva, főleg Közép-Európában és délebbre, ahol már nincsenek kemény telek. És őszintén szólva...mikor kell hóban autóznunk? Szinte sosem, hiszen rosszabb esetben is fél-egy nap alatt letakarítják az utakat, tehát inkább egy vízre, latyakra alkalmas mintázat a fontos már télen is.

    iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8

Új hozzászólás Aktív témák