Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtee
őstag
válasz Yagami76 #10467 üzenetére
Amint látom, tetszenek a Les Paul-ok. A Vintage-nek van 1:1 copy-ja, nagyon jól teszi a dolgát, ez pedig a V100-as. Ebben az árkategóriában, esetleg kicsit drágábban érdemes lehet megnézni az Ibanezeket is (pl. RG370DX vagy az olcsóbb GRG170DX), de már egész jó Jackson-okat is kapni.
Bár, ha első gitár lesz, akkor szerintem érdemes lenne valami olcsóbbal kezdeni, de ez a Te döntésed.
[ Szerkesztve ]
-
NSiS
tag
válasz Yagami76 #10467 üzenetére
Igaz hogy személyesen egyiket se próbáltam, de nekem is van egy Cortom és nagyon meg vagyok vele elégedve.
A Z44 mellett szól a ragasztott nyak, meg szvsz hogy mahagóni, az EVL mellett meg az hogy kapsz hozzá ajándék keménytokot, ami egyébként külön nem egy olcsó dolog [link].
Amit írtál arra a célra mind2 hangszer megfelel (vagyis inkább mind a 4). Még talán az EMG pickupok miatt ajánlanám a cortot, metallica-ból Hetfield, és Kirk Hamett is EMG-t használnak, igaz ők aktív változatokat. -
félisten
-
félisten
-
BluEyes
őstag
válasz Yagami76 #11121 üzenetére
Most egy rövid (628mm, Gibson méret) menzúrás, mahagoni testű, ragasztott nyakú, fix hidas gitárod van. A kinézett típus meg hosszú (650mm, Fender szabvány) menzúrás, hárs testű, csavarozott nyakú, gagyi Floydos gitár.
Nehéz az összehasonlítás, mert nem ugyanabba az irányba mutatnak ezek a dolgok. Szerintem nem előrelépés az LTD, hanem max oldalazás. Azt neked kell eldönteni, hogy a Floydos superstratok felé akarsz-e orientálódni. Ha ez a célod, akkor ezek között kell kicsit jobban körülnézni. Ez a KH (kirkhamett) 202 azért nem a világ teteje, a Floydja is gyenge. Szerintem van jobb vétel is. Például 120k-ért ez a DBZ Barchetta ST-FR elgondolkodtató, full mahagoni, ragasztott nyak, és origi Floyd Rose Pro híd. Persze nagyon meg kell nézni, hogy minden okés-e vele, jól van-e összerakva, de ha hibátlan, akkor nem kérdés, hogy melyik a jobb hangszer, ráadásul 40k-val karcsúbb is az ára. 160k környékén például már nagyon kikímélt Ibanez Prestige modelleket kapsz a használtpiacon, na ammeg megencsak nem ugyanaz, mint ez a kínai LTD.
Mondjuk most az új árán vizsgáltam az LTD-t, használtan, ha nagyon olcsón adják, nyilván mások az arányok.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
nap
addikt
válasz Yagami76 #13381 üzenetére
Válasz 1: Próbáld ki mindkettőt, amelyik jobban kézre áll, azt vedd.
Válasz 2: Ha nincs feltétlenül szükséged a tremolóra, akkor fix lábas gitárt vegyél, mert egyszerűbb hangolni, teltebb a hangzása.
Válasz 3: Új, vagy használt hangszert akarsz venni?browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Yagami76 #13593 üzenetére
El tudsz menni Pozsonyba kipróbálni ezeket a hangszereket?
Tudod, első és legfontosabb dolog hangszervásárláskor, hogy nézd meg élőben a kiszemelt hangszereket (minél többet, ami azt illeti), nézd meg jobbról-balról, lentről-fentről, mindenhonnan, játsz rajta, vagy ha az annyira esetleg nem megy, akkor is fogd kézbe, próbálgasd a nyakát és kérd meg az eladót, hogy lehetőleg egy kiszemelt kategóriás erősítőn mutassa be ezeket a gitárokat.
Persze sok jó okosságot lehet netről is összeszedni, de szerintem ez a legfontosabb.Ezt a márkát egyébként abszolúte nem ismerem - megmondom őszintén, nem is hallottam még róla. Mindenesetre ebben az árkategóriában aztán van választék, főleg érdemes szétnézni. Tremolós szupersztrat a tuti befutó?
-
félisten
-
Printszkrín
senior tag
válasz Yagami76 #13895 üzenetére
A két 50k-s gitár közül én a Cort-ot választanám.
LTD ennyi pénzért nem lesz jó. Bár ez az én véleményem, nem szeretem őket.
A Cort Viva Custom WP talán csak a kivitelezésben ad többet, meg persze
egészen más a hangzása a pickupok miatt. Aktív EMG pickup, ez másképp szól,
némileg be is határolja a műfajt amit játszhatsz rajta.
A JS100 megint más világ. egészen más nyaka van, csak 22 bundos, és általában
drágább a többinél. Új ára 200k felett van. Ha olcsón tudsz venni egyet, jó vétel,
de nem összehasonlítható a JS1000-el. (persze az még drágább)Tisztázni kellene a zenei műfajt mit szeretnél játszani.
[ Szerkesztve ]
Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!
-
félisten
válasz Yagami76 #14005 üzenetére
Ernyiért nem vennék Cortot. Különben is mi ez a Cort mánia mostanában? Meg mintha írtad volna azt, hogy gitár vásárlása előtt állsz vagy 10-15 alkalommal De lehet tévedek.
Ráadásul minek karos gitár? Satriani-t akarsz tolni? Akkor minek bele aktív szedő? Vagy Slayer a téma? Arra jó, másra nem nagyon.[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
BluEyes
őstag
válasz Yagami76 #14011 üzenetére
Mondjuk a két, nem teljesen gagyi hangszer után szerintem meg tudnád fogalmazni, hogy mi volt a bűnük, mi tetszett bennük és mi nem, milyennek kéne lennie a következőnek. Hm?
A Cort gyenge pontja a III. számú Floyd verzió. A II. a jobb minőségű a kínálatukban, az van pl. az X11-ben.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kés topik
- Horgász topik
- Óra topik
- New Game Blitz - 2024
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest