Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz fattyu #36609 üzenetére

    Ja a tesztre nem válaszoltam. Az cambriodgei PMT boltban a Fendereken általában nincs ár. Múltkor úgy mentem végig a nyakakon hogy nem tudtam melyik melyik (ár gyártás helyszín), csak tippeltem. Össze vissza vannak fent MIM és MIA (MIU) gitárok, ahogy mentem végig végigfogdostam a nyakakat. Mindet eltaláltam, hogy melyik melyik. Itt nem a boundozás eldolgozását hanem a nyak fafelületének ívét próbáltam érezni, volt egy kettő ahol tény, nehezebb volt a döntés. A csak a boundozás kerekségét nézve már nehéz lett volna megállapítani.
    A Squier MIM összevetés már csak a bundozás miatt is egyértelmű, ott nincs kérdés ezt asszem le írhatjuk bátran mint tény.
    Szerintem amúgy a Mex-ek nem szarok, csak mivel találtam egy amerikai gépet és megtehettem hogy használtan megvegyem annyiért amennyiért. Így amellett döntöttem.

    re: (#36614) arnyekxxx
    Tényként közölted:
    "a kényelem egyáltalán nem ár kérdése." - egy kínai gitáron nem láttam még olyan lekerekített nyak szélet mint a drágább variánsokon, japán, mexikói, amerikai társaikon. Ha pl ajándékba készít neked egy hangszer készítő egy hangszert ami számodra nulla forintba kerül akkor tényleg nem számít az ár-
    "mindengyik orvosolható minimális kézügyességgel és költséggel." - pont mint ahogy egy autót is meg lehet javítani a kertben, vagy egy kerékpárt. De azért nem minimális kézügyesség kell hozzá hanem elég sok manapság. Mert ami apáink idejében alap volt, az ma már nem az.
    "a 100€ pont a reális ára" - kinek mennyi. De szerintem ezt tényként közölted.
    "alapvetően a valóságban is." ezt arra közölted tényként, hogy a HB és egyéb kínai gyártású gitárok "qrva jóak" . Igen tényleg azok, attól függ mihez hasonlítod őket, azokhoz amiket 30 éve lehetett kapni alsó kategóriában vagy egy 300ezres gitárhoz viszonyítva. Minden viszonyítás kérdése, de tényként szögezted le, nem mint egy viszonyítást. Persze lehet magyarázni mindent.
    "A 10k-s interfésztől jobb lesz a hangzás mondjuk 5%-al értő fül számára." - ez ugye teljesen légből kapott, persze részben igaz, de légből kapott. A konklúziót tekintve ebben a kérdéskörben azonban teljesen egyet értettem, de ezt tényként írtad.
    "a filléres nem egy kiröhögnivaló használhatatlan szemét hanem egy korrekt cucc, a 10x annyiba kerülő meg jobb egy kicsit. Nem 10x jobb de még azt se lehetne rámondani, hogy kétszer olyan jó" - mihez képest? Az számomra pl az amerikai fender pont annyival jobb, hogy inspirál, míg a classic vibe-al csak mókolás ment.

    Amúgy sok a ráutaló magatartás a hozzáállásodban és sugallásokkal van tele. De végül tényleg nem lehet azt állítani hogy olyan sok tényt mondasz. Mások vagyunk, de úgy érzem míg te nem érted meg amit mások mondanak és hit kérdésként tekintesz az olcsó jó gitárokra addig mások, közöttük én is, elhisszük hogy bizonyos emberek számára lehet ez jó, de másoknak nem az. Pl én nem azt mondom minél drágább jobb egy gitár annál jobb. Ez marhaság. Sose gondolnám hogy egy 3000fontos customshop jobb lenne mint egy 1000font körüli amerkiai alapmodell, csak mert 3x-os ára van.
    Amit el tudok képzelni, hogy rengeteg alkatrész beszerezhető Kínából, bazi olcsón amik jók. Pl a humbi hangszedőid amikről szoktál írni. Geekeknek, kísérletezőknek, vagy azoknak akik tudják mit csinálnak, lehet egy baromi jó megoldás. Én elhiszem és egyet is értek veled abban, hogy egy alsókategóriás gitár hangját meg lehet emelni egy több ezer dollár/euró/font-ba kerülőébe. Totál egyetértek veled ebben. Sőt abban is, hogy ha mindent átállítasz/reszelsz mittomén mit csinálsz vele akkor egy ezer $/£/€ -os gitzó érzését is tudja kelteni, de ez már nem egy alapbeállítás, nem egy órás művelet, hanem kibelezése az eszköznek. Amit nagyon sokan még elfelejtenek, az a minőség. Egy kapcsoló ott a hangszerben, érzed hogy a legolcsóbb Squier-ben mekkora szar a kapcsoló, nem is vársz tőle sokat, nem is kapsz, 3 év és recsegett, úgy mint a jack aljzat és a potik is. Ezt egy drága hangszer kisebb eséllyel fogja produkálni, nem akarom mondani hogy nem fogja, mert akkor tényként állítanám és bele lenne kötve. :DDD Persze az alsó kategóriás hangszerben ezeket ugyanúgy kicseréli az ember (akinek van "minimális" kézügyessége).
    Ott van pl ez a JB csávó, link volt elébb a rig rundown-ra. Ő azt mondta ott, hogy neki az nem pálya, hogy tekerni kell a hangszeren, ami nem jó elsőre az nála nem opció. Persze ő meg is teheti mert van rá pénze. De akkor ez megint arra enged következtetni, hogy akkor mégis számít a pénz?

    Tény, hogy nem állítottad, hogy mindenkinek jónak kell lennie az a rendszer amit te vélsz jónak! Tény! Elnézést! Ellenben a ráutaló magatartásod teljesen arra enged következtetni, hogy ez így van.

    "Ismét egy érdekes adat. Köszönöm." - ez perpill nekem vérhaskonzerv, de akkor sem értem mit szeretnél vele mondani. Én örülnék ha nejlon zoknit tudnék hordani és nem izzadna bele a lábam. Sokan megvannak vele, mert nincs igényük többre. Nekem van, nem azért mert igényes vagyok, hanem mert zavar. Szintúgy mint konyhai eszközök, szar késsel utálok dolgozni, ezért költök rá többet, veszek jót és élezem magam. De van pár háztartással tapasztalatom ahol olyan ótvar szar a kés éle, hogy akár a kanalat is lehetne használni szeletelésre, igények, feltehetően őket ez nem zavarja. A gitárral is így vagyok. És attól hogy valakinek nem tűnik fel valami attól még az van.

    Ide kapcsolódik, de mellékes. Nekem pl kezdésnek nagyon jó volt a Bulletstrat. Baromi lökést adott. Majd elkezdtem tanárhoz járni és sokat fejlődtem. Egy pár év után már nem vettem észre hogy huhh, a hangszer ami megfog. Ha akkor valaki aszondja hogy nyomass bele kínaji pickupot akkor ha megteszem az egy jó lépés lett volna valószínűleg. Jobb hang meg minden, de nem így lett. Azt vettem észre hogy nem élvezem csak nyűg a hangszer. Nem lehet beállítani, erre jött a classic vibe, éreztem hogy jobb előre léptem de hiányzott valami, fél év alatt eljutottam oda, hogy ez sem annyira nagy kaland. Valami hiányzott. Akkor elmentem boltokba kipróbáltam különböző hangszereket, de az mindig más. A boltban valamiért (a qrva nagy ládák miatt) minden gitár qrva jól szól, de a fogás... sehogy sem volt jó. Aztán jött ez a jó ajánlat ebay-en megvettem ezt és most aszondom, hogy ha 5 éve nem vagyok sóher és belemegyek ebbe már akkor. Akkor nem vesztegettem volna el azt az időt. Ami addig nyögvenyelős gyakorlás volt az most játék és élvezet. Nem tudom letenni a cuccot. Biztos lett volna más olyan mexikói, japán, kóreai hangszer is ami pont így lett volna jó mint ez, de nekem ez jött. A lényeg, hogy kezdésnek is kell egy alap hangszer alap beállítással, ez fix, mert ha szar helyen van a nyereg (ezt már írtam) akkor hamis a gitár vagy rezeg a húr. De egy két év és szerintem ha az ember rajta van akkor kell valami tápolás. Ha nem is úgy mint én, de valami kell. És amit te hozol az szinte mindig a hangzásról szól. A hangszernek nem csak a hangja fontos, mert a kezeid hozzák meg a dallamot, a kezeid meg érintik és ha szar a fogás akkor kuka az egész.
    Na de ennyit erről.

    Tökre más:
    Nagyon vicces, házikészítésű gitár, dob és mikrofon trio.
    Igen, hallom hogy qrva olcsó a megoldás ;]

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák