Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
laposonly11
senior tag
válasz vakablak93 #95497 üzenetére
1. Az M1 chip kb. egy laptop 1050Ti/RX 560 szintjét hozza, na most próbálj ezeken elindítani egy modern játékot(30-40 fps). És ahogy elnézzük az ARM technológiát, messze le van maradva a mostani laptop Nvidia/AMD legnegyébb VGA itól, szóval marad a kéz a pisiben.
3. Az AMD 7xxx CPU szériába integrált IGP je, a 780M, brutálisan erősre sikeredett, 1080p ben tolja a Cyberpunkot 60-75 fps el, low-mid beállítások mellett. Szóval vékony irodai gépen lehet gémerkedni Win környezetben(csak még ilyen laptopot nem igen kapni, pedig mióta vadászom rá, ehelyett az ASUS is kézikonzolt csinált belőle, hogy pukkadnának meg: [link] ), így a Mac sebességét, tehát az ár/értékét kenhetem a hajamra.[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
válasz laposonly11 #95501 üzenetére
2. Pont kimaradt.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
vakablak93
őstag
válasz laposonly11 #95501 üzenetére
Igen, ezek megvannak nekem is.
Pont ezért írtam hogy irodai gép igp szintje kb a jelenlegi apple M sorozaton való játék, hogy milyen igp fog megjelenni még ezután arra nem gondoltam.
A korábbi RX680M-el szerelt
APU-kkal viszont tengernyi lapost találsz, na meg lehet irodai gép egy 5700G-s asztali is, munkafüggő ugye.
( én örülnék ha a cégesgépben az lenne, de egy i5 10400-al vágtak meg )
Mindegyik low-end szint játékokra, én olyan nagy külömbséget nem látok ezek közt.
Egyiken se fut értelmesen semmi, értékrendem szerintIgen, az asus handheld gepébe rakott apu tök jó lenne valami kis laptopban.
Osztom a véleményed, pukkadjanak meg , jobb helyre is mehettek volna azok az apuk, mint abba a látványosan elcseszett cuccba...
A mac ár-teljesítménye csak addig mérvadó amíg maradsz a macOS és az apple által kínált szoftvereknél, amint ebből a körből kilépsz már más a szitu...
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
nyáron ha majd dög meleg lesz számít az, hogy a töltő vízszintesen vagy függőlegesen van?
vannak gumi talpai. videót nem találok a belsejéről.
"szenyor dzsíííí"
-
rodman73
aktív tag
2070 Super Max-Q 8GB erősebb egy 2060 6 GB-nál ugye? 110W a 2070 S, 2060-ról nem találtam infót sajna.
-
consono
nagyúr
válasz laposonly11 #95506 üzenetére
Hát, ha te 2-3-4 évvel később szeretsz játszani valami exkluzívval, akkor tényleg elveszthette a varázsát
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
törölt tag
-
rodman73
aktív tag
Amúgy ha veszek bele másik gyártótól ramot, de ugyanúgy DDR4 és 3200 mhz, az menni fog dualban? Vagy jobb lenne ha vennék egy 2x16-os kitet?
-
cyberkind
félisten
Az miért van, hogy a 2x16gb ram egyesével és az alsó foglalatban megy rendesen, de együtt el se indul a gép?
Konkrétan Asus Scar 18, amihez a 312-es bios elvileg tudja a magasabb órajeles ramokat, ami félig igaz, mert a HyperX Fury 5600-as ram egyedül megy, valami tipp, illetve az, hogy ha keresni akarok ramot, akkor mi alapján tegyem?
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz rodman73 #95524 üzenetére
Jó eséllyel fog menni, de nyilván biztosra nem lehet megmondani. Olyan 95% sztem, hogy menni fog a saját tapasztalataim alapján.
cyberkind: valszeg a gép nem támogatja azt a párost. Ha biztosra akarsz menni, le kell csekkolni a gép honlapján, hogy a support listában mely ramok vannak benne, azok biztosan műköni fognak (tuti elég szűk lesz a lista amúhy), a többire ugye a gyártó nem vállal garanciát.
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
válasz rodman73 #95511 üzenetére
Én is a 2070S-t venném, főleg hogy teszt alapján 80W-os lehet az RTX 2060
[link]
Na meg a 6 vs 8 gb VRAM se mind1
Nekem is az a tapasztalatom ahogy echterion írta,ha időzítés,sebesség egyeznek akkor valszeg dualban fog menni még ha más a gyártó akkor is.[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok, a milyen notebook csoportból küldtek ide ezekkel a kérdésekkel.
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal.
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
3-400.000 Ft
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Gamer gépet keresek
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Full HD elég, teljesen vegyes FPS-től kezdve bármi.
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne kerülni a TN-t. 15,6 col, full HD.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Zömmel otthoni használat.
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha ezen lehet spórolni, nem kell rendszer rá, ezt megoldom.
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége?
SSD-de kell plusz hely a játékoknak. 16 GB ram legyen minimum.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, de ez gondolom már alap.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új garanciás, ajándékba lesz.
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Pityaa[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Ubul86
őstag
válasz consono #95509 üzenetére
valószínűsítem hogy 10+ év múlva (de szerintem 20 éven belül) már tényleg egy multimédiás gép lesz a központ, nézve a cloud és game pass szolgáltatások térnyerését is. GPU-hoz ugye még Box se kell, és vannak olyan Samsung tv-k, amik szintén tudják Box nélkül használni a Box cloud szolgáltatását (bár szerintem androidon is szintén tudnám, de már lejárt, szóval most nem tudom megnézni, hogy gép nélkül is megy -e)
PS-nél is ugye bevezették ezt a féle megoldást, szintén van cloud megoldás. Szintén nem tudom, hoyg kell -e gép hozzá, hogy cloudon keresztül tud játszani, ha van előfizetésed, de azt most újítottam meg, ha már 25% off volt az évesre, szóval a hétvégén rálesek.
Ha igen, akkor megint ugyanott vagyunk, hogy gép előtt játszol.
Persze jó kérdés, mit hoz a jövő, de úgy látszik bevált az az előfizetéses szolgáltatás úgy, hogy több száz játékkal tudj játszani ingyen, ha van előfizud mindkét nagyobb oldalról.
[ Szerkesztve ]
-
pityaa23
senior tag
-
törölt tag
válasz pityaa23 #95536 üzenetére
Ebbe erősebb a VGA, meg +2GB VRAM van benne. Később jól jöhet.
Nyilván, ha 450 a keret ott már több a választék márkában is. De nem nagyon adott ki az árúkereső ilyen friss hardverrel laptopot.
Most Gigabyte ide vagy oda, ha valaki új laptopot tervez venni, akkor én mindig a jelenlegi generációt javaslom.
És ott a 3 év gari.(Ebből van egy felbontott 400-ért. Ugyan úgy 3 év gari. Lehet érdemes megnézni.)
[ Szerkesztve ]
-
laposonly11
senior tag
válasz pityaa23 #95536 üzenetére
Ha számít a legjobb képminőség, élethű színek, kontraszt, stb. akkor ASUS-t OLED-el érdemes nézni, persze csak ha a képszerkesztés, egyéb grafikai munkák, nem hobbi szinten mennek, különben bőven elég a Gigabyte IPS monitora 100% sRGB vel.
Pl.: [link]
Viszont az RTX 3050Ti fele olyan gyenge mint az RTX 4050, és új szériás OLED-es ASUS okat még nem látok magyar boltban.[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
laposonly11
senior tag
Ezt meg azoknak, akik azt hiszik hogy elég 8GB VRam 2023 ban: [link]
Ordo est anima rerum.
-
vakablak93
őstag
Nah akkor lehelső benyomások Lenovo Legion Pro 7 2023, a 2016-os Clevo P751 dm2-G váltójaként:
Hát, az első 10 másodpercben látványos lelkesedés, mert tényleg nagyon kis cuki a gépecske meg minden. [kép]
Gondoltam akkor minden király, beteszem a memóriákat amiket előre vettem aztán hajrá.
Szóval szépen lekínlódtam a hátlapot komolyabb barbárság elkövetése nélkül
Ekkor viszont sokkolt a dolog, amiről korábban semmi utalást nem találtam, névszerint, ebben nincs VC. [kép]
Reménykedve felhívtam az ügyfélszolgálatot ahol kiderült, hogy a jó gépet kaptam-e, vag ycsak nem-e tévedésből egy Pro 5-öt kaptam, de kiderült ez 4070-el ilyen, még azért hétfőn mégegyszer zargatom majd kicsit őket.
A gép magát is Legion Pro 7-nek látja, meg a Legion Vantage is annak ismeri fel. [kép]Ezen egy óra erejéig felcsesztem az agyam, de aztán lenyugodtam és elkezdtem belemászni a cuccba, mert hát a hétvégi gaminget nem akartam lemondani no
Itt hamar kiderült hogy a lenovo oldala a legostobább amit eddig láttam, konkrétan nem akarja megtalálni a drivereket a cucchoz, vagy kiírja hogy nincsenek, és vagy a legfrissebb van fent
A saját wifijét nem látja a gép mert nincs driver fennt, de azt hiszi a legfrissebb van rajtaMost hogy a win11 telepítő sokkal hülyébb a tizesénél, vagy csak a gép tehet róla azt nem tudom, de úgy kellett vadásznia wifi drivert, mert a fenéért nem akarta magának leszedni, igp, hang, stb detto....
A driverek után újabb kreténség, konkrétan a Lenovo oldala kiírja hogy a gép a Lenovo Vantageval nem kompatibilis
Szerencsére M$ Storeban is fennt van, onnan hajlandó felmenni.Összehasonlítva a Clevoval, ahol minden azonnal lejön, meg atomprimitíven ki is volt listázva hogy ha akarod magad pakold fel, itt a gyártói oldal csilivili fosadék..
Ettől függetlenül ha már fennt van akkor a Lenovo Vantage program tényleg király, frankó hogy ennyi mindent egyben, extra vackok nélkül, be lehet állítani.
Hogy mennyire lesz jó vagy olyan bugos mint egy obsidian pc kontroller, az majd elválik idővel.Egy része van amire azt mondanám béna, az pedig maga a ventillátorállítás menüje. Bár a finom lépcsőzetesség adott, de a lefelé állíthatóság hiányzik, azaz kizárólag felfelé enged szabályozni.
Röviden, muszály lesz fojamatosan basztatni a gépet, egy mindenes profil beállítására nincs lehetőség, ha csak nem hagyod magad irritálni.
Leginkább arra jó hogy ha OC-ra adod a fejed, akkor még küldhetsz extra fordulatot a ventikre, legalábbis én más lehetőséget nem látok a dologban.A Clevora elérhető Obsidianban pont az volt a jó hogy teljesen szabad volt, így ott 60 fokig kb álló vagy hallahatatlanul forgó ventikkel afelett meg lépcsőzetesen felszállásig emelkedésig tudtam állítani. [kép]
Azaz a néma filmezéstől a legdurvább nyúzásig mindenre jó volt egyetlen profil.
Na itt ez kb lehetetlen lesz.Amit viszont azonnal észrevettem, hogy tisztán igp módban, mindenfajta komolyabb herélés nélkül, default silent módba téve a gép kussol, de tényleg.
Akinek fontos hogy egy gép teljességgel néma legyen tartalomfogyasztáskor annak ez tettszetős gép lehet.Billenytűzet, vannak a gép mellé ezek a szép kis fehér darabok, tervben van a csere, de inkább KH-ra bízom majd ha megyek megkenetni a gépet. [kép]
Azt viszont mindenképp hozzá kell tenni, hogy a billenyűzet a legnagyobb részén merev, de pont a WASD részen behajlik már sima gépeléstől is.....
Mért pont ott???? Ez egy gémer gép bakker, pont ott kéne legkomolyabban alátámasztva legyen Kínai logika gondolom: [link]Na de hidegvérrel tovább !
A gép kijelzője tényleg király, akkuról akanapén netezve tényleg jól látható, még odasütő nap mellett is.
A képe is tényleg szép, a spec alapján azt hittem csont ugyanz az lesz mint egy Pro5-ben de egy olyat láttam élőben ez hagyafasznyit szebbnek tűnik, persze lehet hogy csak rosszul emlékszem.
Fotókat mutogatni amikor fotózkodunk mindenképp király lesz , az ágyból animézésről nem is beszélveA magas felbontása is nagyon tettszik, képet csak kényszerűségből szerkesztgettem eddig tvre kötve, mostantól ezen fogom a hobbikat csinálni.
A Clevoban a 2014-es LG/Philips 52% srgB a kijelző felét borító felhősödéses, zöldülő retekség után ez komolyan más világ. [kép]A tapipad nagyobb és kellemesebb mint a clevóé volt.
A bluetooth kapcsolatot a modern cuccokkal sokkal jobb, nem érzem nyűgnek. A régi Qualcomm Atheros amire a legutolsó driver is
2019-es volt, már inkább irritálóvá tete a bluetooth használatot.A ramokat meg a WD Blacket bepattintottam, nem indult el, szóval rossz memóriákat vettem, de egye fene az a legkevesebb visszaküldöm őket meg jön valami másik, aprópó tudjátok hol nézzem meg pontosan melyik típus való bele?
nggabi: volt csavar az SSD-hez , és a WD Blackhez rendesen hozzá is ér a gyári gappad, mondjuk majdnem túl magas is a cucc a gépbe.... [kép]
Az árnyékolás t aramokról levettem, ahogy KH tanácsolta.
A gépecske még megkapta a korábban előkészített talpacskákat, a kicsikben nem kételkedem hogy fennt tudnak maradni, de a nagyok félek le fognak pottyanni, mert a gép saját lábai túl keskenyek neki.
Viszzont most kellően meg van emelve a gép, jár a levegő alatta rendensen. [kép]
Holnap ha lejönnek a játékok akkor a gépet próbára teszem majd ott eldől hogy marad-e vagy megy vissza.
Bocsánat a hosszú hsz miatt, játéktesztel, melegedés stb kapcsán majd jelentkezem még.
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz vakablak93 #95540 üzenetére
az összes lenovo ilyen h nincs tapi, wifi stb win telepítésekor. a vantagenál jobb a lenovo system update, az talál is néha ezt azt, de nem tökéletes az se töltsd le rá a legion toolkit-et, azzal tilthatod is egyből a vantageot.
az igp-t majd bekapcsolom, még sose próbáltam. nvidiával nem valami halk alapjáraton. ez ilyen, direkt nem engedik levenni a ventiket mert homokosok a lenovonál.
szép a kijelző de a bleeding förtelmes, a 165Hz-es régi lcd fényévekkel jobb volt.
"szenyor dzsíííí"
-
Chiller
őstag
Egyrészt én sose értettem az itteni nagy Lenovo mániát. Nálam max a negyedik lenne a sorban a márkák közül, persze elismerem, vannak jó (és ajánlható) gépeik - de általánosságban véve azért véleményem szerint nem top1.
Másrészt meg ez van szinte mindenhol. 5 éves Strix és Strix között is zongorázni lehet a különbséget. Attól függetlenül, hogy természetesen a réginek is megvoltak a maga (kisebb és nagyobb) nyűgjei. De ez szinte minden HW-ra vonatkozik, kb. csúcsra van járatva a tervezett elavulás
Ettől függetlenül (sőt talán pont ezért) kívánom hogy kitartson legalább addig, amíg a régi
-
addikt
"Hogy mennyire lesz jó vagy olyan bugos mint egy obsidian pc kontroller, az majd elválik idővel."
Nálam nem bugos, most atom stabil.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
vakablak93
őstag
válasz nggabi #95541 üzenetére
Meg tudlak érteni hogy nem használod, én is csak akkus üzem mellé aktiváltam, de már most látom hogy valami nem kóser....
6 éve nem használtam igpt mert a clevoban nem volt ugye, így eléggé megütött a dolog hogy a létező legbrutálabb Intel laptopproci igpje konkrétan kínlódik a facebook stb oldalakkal, értsd: konkrétan bedadog
Nvidiával persze semmi gond...Nálam nincs bleeding, gondolom szerencsés vagyok
Köszi a tippet a Legion tool kittel,
le is szedem akkorChiller: köszi, én se vagyok egy Lenovo fan, a gagyi billentyűzet, a hangos ventik, meg a trotty, és a ledöglő diszkrét GPU ami róluk eszembe jut.
De gondoltam adok nekik egy esélyt, mert jelenleg más opciót túlzottam nem látok.
De szemrebbenés nélkül visszaküldöm, ha gondom lenne vele.
Siratom is a Clevo NH57 szériátRM007: még nem használsz sok ideje Clevot, nekem 6+ évig volt 751-em....
Majd ha jön egy win update és simán nem látja 2 napig a ventiket akkor csak nézel.....
Bár ez leginkább a GPU ventire érvényes, az meg nálad nem megy szóval lehet te megúszod.Az egyetlen totál bugmentes szoftver szoftver ami gémer laposra való, és amivel tényleg nincs meglepetés, az a Clevo CCC....
-
FőDudu
veterán
válasz vakablak93 #95544 üzenetére
Ott valami mas kretenseg lesz, mert a facse nem dadog az en 10. generacios procimon sem szenne UVzva es 800MHz-re korlatozva... Pedig a kijelzo mindig 300Hz-en megy, azaz van mit frissiteni.
Lanon vagy wifin csatlakozol? Lehet a wifi dadog....
Meg ugye bongeszo fuggo is lehet a dolog - tudja-e hasznalni a hardveres gyorsitast es hasonlok.Amugy tisztessegesen osszerakott gepnek tunik, minden szepen arnyekolva, hutve, stb.
A hutes sem 'konyha fuggony' palcabol van hajlitva, van eleg hocso benne. Es nem az az esztelen marhasag amiket mas gepeknel latni, hogy 8-10 hocso megy osszevissza, minha egy tal tesztat belehanytak volna.A wasd gond nem a labak miatt van? Ha netan rossz helyre tetted a pot labakat, akkor lehet rossz helyen alatamasztva a hatlap es ki tudja mit eredmenyez. Nalam ugye Razreren ilyen nem lehet, igen durvan ra kell tehenkedni hogy hajoljon barhol.
Ha inteles, akkor engedd ra az intel driver support assistant progit. Az felrakja a lgfrisebb drivereket (WLAN/BT/Chipset/STB) . Remelhetoleg a Lenovo nem csinalt a gephez custom drivereket.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
vakablak93
őstag
válasz FőDudu #95545 üzenetére
Igen, én is gondoltam erre hogy a plusz lábakkal kisebb felületen alátámasztva esetleg elveszti a merevségét.
De bárhol nézem akármilyen vidiben stb, ez ilyennek tűnik, hogy behajlik azon a részen a billentyűzet, úgy tűnik ez ilyen.Ami viszont már most tetszik az az akkuidő, szépen kijön így defaulton is kb 5 óra, majd meglátom ha minden mást belőttem mennyit tudok még kipréselni belőle.
Intelből a legfrisebb van fennt, de időközben látom ezúttal én voltam a hülye, akkuról 60Hz-en ment... Csak a váltás vágott pofán.
[ Szerkesztve ]
-
laposonly11
senior tag
válasz Chiller #95542 üzenetére
Volt egy ilyen minimánia, mivel az előző RTX 3xxx generációnál, a Lenovo jött ki először 130/40/50W os kártyákkal, miközben a többi gyártó 100W környékén kísérletezgetett, így teljesítményben többet nyújtott, ill. a kemény, jó műanyagból készített ház is a minőség látszatát kelti. Szóval a Lenovo most legalább képes volt megerőltetni magát, miközben egy MSI, Acer még ma is gagyit gyárt. Az meg hogy most már minden gyártó rájött, hogy minden anyagból, amiből felépül egy hardver, nem csak lehet, de le is kell spórolni, lehetőleg minél többet, az a már lassan megszokott fillérbaszás egyre fokozódó tünete.
[ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
törölt tag
Wifi 6 miatt van.
LAN-al kell neki netet adni az első telepítés után.
Utána minden jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest