Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz Medocsabi #34649 üzenetére
Pontosan ilyenről [link]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Muerte #34648 üzenetére
Errol dobtam fel temat kb 2 hete, de senki nem ugrott ra, reszben erre lettem volna kivancsi, koszi az infot
Azt nem tudod hogy 9700K 2080 kombot mivel szerelik?
Kemenyen alkudozok egyre, mar nem vagyunk messze egymastol
Az y720 ra mar a vevo is megjott.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Muerte
Topikgazda
válasz [-HERO-] #34652 üzenetére
Szerintem a hűtést lehet opcionálisan választani,Egyértelmű hogy a legjobb az a 7XL+,bár attól függ milyen konfigot veszel,de ha magamnak venném én még egy 2060-hoz is a legjobb hűtéssel kérném.
Van itt egy kínai kölök,akinek az 7XL,tehát sima 8 csöves hűtő van benne és 9900K+RTX2080:[link]
Nem is túl jók az eredmények.
Van még pár videója,itt pl.5GHz-el küldi a procit BF5-ben a nem normális [link]
Ezt a topikot is érdemes lehet végigolvasnod,ha ilyen gépet akarsz venni:[link][ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Muerte #34653 üzenetére
Koszi a linkeket, atnezem, a videot mar lattam
Egyik gyari oldalon sem lehet a hutot konfiguralni kulon, vagy csak nekem kerulte el a figyelmem?
Ha lehetne akkor alap hogy a legcombosabb lenne a jo
Mondjuk ha a 9700k delidelve lenne benne akkor a procira mar ugrik is a gari gondolom?### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Medocsabi
addikt
Megjött asszony kis hp-jának az akksija. Angliából rendeltem csütörtökön,ma hozta a gls. Meglepett milyen hamar itt van. Kell valamire külön figyelni akksi cserénél? ( pl fogjam közbe egy kéményseprő gombját stb..) azon kívül hogy ne taknyozzam össze 2 tüsszentés között?😁
-
[-HERO-]
senior tag
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #34642 üzenetére
Nah, az elmúlt pár órában megismerkedtem a csodamasinával és nagyon szuper! Konkrétan gondolkodom rajta hogy eladom az asztali gépemet és ez lesz a main PC-m! Viszont ami picit csalódás az a hangélmény. A beépített hangkeltők nagyon gyengék egy macbookhoz képest. Azt is meg merem kockáztatni hogy a 12" es macbookom jobban szól mint az idegen. Valamint picit félelmetes hogy terhelés mellett milyen hangja van a hűtésnek, picit hangosnak találom. Viszont a GPU-k megálnak 83 fok magasságában az EVGA precision X szerint. Az tűrhető nem? Köszönöm a rengeteg segítséget, 2013 óta akartam egy Alient!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
KFORboy
senior tag
válasz Medocsabi #34655 üzenetére
AIDA -ban nézd meg az állapotát, egyszer merítsétek le aztán töltsétek fel, aztán megint és AIDA újra.
Tehát um úgy konkrétan; használjátok, kisebb ellenőrzéssel.
Ha kicsi elhasználódás is van ezen kör után, akkor refund !
[ Szerkesztve ]
Cartman: -Tyű || Butters: - Dupla TYŰ !
-
Muerte
Topikgazda
válasz hszilard666 #34658 üzenetére
83°C az nagyon sok ahoz a hűtéshez és 780M-hez mérten 65-72°C-ot tud ha normálisan meg van csinálva.
Az elég szomorú lenne ha egy Mac jobban szólna mint egy 2+1 mélynyomós Klipsch rendszer.. ,ott más gond van.Driver (win10):[link]
Aztán csekkold le a beállításokat. -
MaxxDamage
félisten
válasz Muerte #34660 üzenetére
Azt nézve, hogy nálam a GPU 81c fok volt max. A CPU meg közel 100 (a GPU elég jó nem?)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Muerte
Topikgazda
válasz MaxxDamage #34661 üzenetére
Nagyon nem.Az a hűtés nem azt tudja.Látatlanból megmondom hogy csont száraz rajta a paszta,vagy nem jó méretű thermal padok vannak fent.A procinak külön hűtője van,az megint más téma,oda kell venni neki 3 csöves hűtőt,ha csak az egy csöves van most rajta.
Majd szépen lassan bele lehet lapátolni egy valag pénzt,mire patent lesz minden -
MaxxDamage
félisten
válasz Muerte #34663 üzenetére
Jah, van benne valami...a szervizes mondta nekem. Pasztát LiquidPro-t nyomott/próbált, de nem történt változás a hőfokot tekintve, így a cuccra tippel ami a csőbe van (vagyis kéne lennie) de majd kiderül újra cserélés után van-e változás. Lehet már gyárilag sz*rral szerelték, vagy valami folytán elszivárgott a hűtő folyadék a csőből? Ment a gyártás óta 6 napot összesen a gép (abból 2-t teszteléssel) szóval több mint valószínű.... Remélem a legjobbakat. Lényeg az hogy felhívott és vázolta a helyzetet és a lehetőségeket. (korrekt)
-
addikt
válasz hszilard666 #34662 üzenetére
Én ma voltam a mesternél pasztázni és még sok más.....nem rég értem haza. A hőfokok csodálatosak, mintha az Északi-sarkon lennék.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
nagyúr
válasz hszilard666 #34662 üzenetére
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Muerte
Topikgazda
válasz MaxxDamage #34665 üzenetére
Korrekt a hozzáállásuk,le a kalappal.A többi majd kiderül.Szerintem semmi baja hűtésnek,annyit tud.
Az alaplap csere meg kérdéses javít vagy sem. -
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz Muerte #34669 üzenetére
Igen, most korrektek voltak, mert írtam a gyártónak és ők megírták a szerviznek, hogy vegyék fel velem a kapcsolatot, tájékoztassanak és reszletesen vizsgálják ki az általam tapasztalt hibát. Ők is tapasztalták és elismerték, hogy ez így nem felel meg spec.szerint. (hiba valós)
Ja és barmilyen paszta, vagy UV lehet... Semmi nem segít rajta, mert vagy hűtő, vagy lapi probléma (első körben hűtő csere újra, ha nem jelent megoldást, akkor lap csere...újra mind2 természetesen)Én azt is mondtam, tart ameddig tart (kérdezte nem probléma, hogy 8.-n érkezik meg az alkatrész, mondom nem). Lényeg: legyen jó!
Ilyen esetben ha pl. MB lenne cserélve újra, akkor a gari miként vonatkozik rá? (csak érdekelne, mivel az pl. egy fő alkotó komponens, alkatrész)
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz MaxxDamage #34674 üzenetére
A gari addig tart,amíg le nem jár
Természetesen nem tolódik ki attól hogy alaplapot cserélnek a gépben,a mostani dátumod lesz az érvényes. -
echterion
nagyúr
válasz Muerte #34648 üzenetére
Naná, brutális, tetszik. Ez hűtés, nem holmi hurkacső.
Az osztrák oldalon nincs hűtőválasztási opció, nem hiszem, hogy lehetne ezt külön konfigurálni, de persze egy kérdést megérne feléjük, ha aktuális lenne a téma. Az a fehér nagyon sexy cucc. Ráadásul most a 3 év gari akcijósan "csak" 100k huf (olcsóbb, mint a 2 év).
De az a dupla táp egy nagyon szar vicc volt a Delltől. Ennyire szart, hihetetlen, hogy nem tudták normálisan megoldani. Esetleg úgy, hogy ha "csak" valami mezeiprocival + 2060 / 2070-nel kéri a paraszt, akkor elég lenne egy táp, a másik meg csak a high-end cuccok bepakolása esetén kellene. De ez így wtf megoldás.******
-
MaxxDamage
félisten
válasz Muerte #34675 üzenetére
Köszi! Ezt jó tudni. Még idén garis, bolttól is lekértem a számlát (az is legyen meg )
Gari könyve megvan.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Medocsabi
addikt
-
őstag
válasz Mikulásbá #34605 üzenetére
Jelen! Utazós táskának jó lesz, amúgy nekem is nagy laptophoz. Alin néztem ilyen HP dugasz to female type-c, de male type-c to HP dugasz nel találtam.
Vajon egy hozzáértő ember le.tudja vágni a HP specifikus csatlakozót és egy type-c-t varr vissza? Vagy ez közel sem ilyen egyszerű?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz echterion #34676 üzenetére
Azér' van két táp,hogy érezd a törődést
Egyébként szerintem azért,mert úgy van beharangozva hogy évekig upgradelhető lesz a cucc és ha netán még tovább fog nőni a hardverek fogyasztása,akkor beleférjen,ne kelljen tápcserével vergődni.Meg most is,ilyen 5GHz-re rántott proci ha feszt is adnak neki,tudod mennyit bekér? VGA szintén ha húzva van,hatványozottan nő a fogyasztás.Eléggé égő lenne,ha azon buknának el hogy kifogy a kraft az alulméretezett táp miatt.
Írjál nekik hogy csináljanak antituning verziót is,kisebb táppal[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz redband #34679 üzenetére
Egyértelműen úgy várom vissza a lapost, hogy jó legyen. Nem hiába kértem a részletes átvizsgálást és tesztelést a gyártótól/szerviztől a hőfok hibára vonatkozóan.
-
KFORboy
senior tag
válasz Muerte #34681 üzenetére
De ha mégtöbb delejt kap a konfig akkor az mégtöbb hőt is jelent, a hűtő meg most is sírva szenved... Mi lesz később ?
Pls... Ez csak merő igénytelenség, spórolás volt.
Van egy már jól bejáratott bérgyártósor ezekkel a tápokkal, talán másik pasztik kasznit ragasztanak rá és ennyi, nem indítanak be mégegyet mert elesnének vagy 5% profittól[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz Medocsabi #34678 üzenetére
Na bakker, 1 mm-rel rövidebb a kábel, nem vettem észre, hogy ha lecsavarozom, ennyivel kijjebb jön az alaplapi csatlakozóból. Azanyjakeservit. egy kis faragás az akksin lévő kábelelvezető füleken és minden redi, de azért szopjon lovat aki ezt gyártotta.(lemértem, 1,3mm-rel rövidebb tényleg)
szerk.: ezt csak azért írom, mert látom mennyire izgultatok itt mindannyian hogy mi lehet a probléma, most már meg lehet nyugodni[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Ahogy olvasom a hozzászólások elég nagy része szól arról, mennyire gagyi anyagból vannak, mennyire rossz a hűtés és vagy újra kell pasztázni vagy akár megfő a gép. Ennek ellenére még is sokan azt használnak. Ezt mivel magyarázzátok?
-
KFORboy
senior tag
válasz Medocsabi #34686 üzenetére
Én igyekszem becsszó, de épp haldoklok férfiasan valami retek megfázástól...
De látom megoldottad :")Az viszont gáz ha a kábelek feszületben vannak, elválhat idővel az akku main PCB-jétől, aztán jöhetsz hozzám forrasztatni mikroszkóp alatt míg tartod a poroltót közben !
_q: MIT ?
[ Szerkesztve ]
-
KFORboy
senior tag
Pfff... Inkább nem rakok most be GIF-et, mindenki ide tudja képzelni...
Figy, mi ilyen pénzpazarló emberek vagyunk akik urihuncutságból szeretnek olvadó tejfölös dobozzal a fridzsiderben kuporogva teljesítmény teszteket futtatni és itt a fórumon butaságokat fröcsögni... Ennyi...
Problem ?
[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz KillHates #34667 üzenetére
Az a problémám hogy nekem nagyon messze vagy, egész napos program lenne ezt megoldani
Viszont a laptopszalonnál van egy jóbarátom, mellettük dolgozom, ott megoldják nekem anélkül hogy sok időt kéne beletennem.
-
echterion
nagyúr
válasz Muerte #34681 üzenetére
No de egy másik vidiben azt mondta a Delles csóka, hogy nem biztos, hogy a köv. gen is ilyen csatolóval jön, mert nem lát bele se a pirosak, se zöldek terveibe. Így meg elég gáz sztem.
Nem is rossz ötlet, gondoljanak kicsir rám is, na.
(#34688) _q: Hogymi? Én azé' vettem álienvert.
Aki mást vett, azt sajna általában becopta, de hát fasz se gondolta, hogy ez a 8. gen ekkora szopóka lesz a gyártók faszariságával kombinálva. Azért 6-700k gépeknek nem ilyeneknek kellene lenniük normál esetben.[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
válasz echterion #34693 üzenetére
Amikor én vagy más kért gép ajánlást, akkor nem igazán volt sikere a dolognak. A többi hozzászólás kinek mit bír, mennyire melegszik, kábel itt lóg-ott lóg, gyenge anyaghasználat. Ezek voltak, amiket írtatok. Nem feltétlen csak a legújabb generációkra volt ez igaz.
Ezek szerint alienware, illetve ezen árszinten mozgó laptopok azért kivételt képeznek?
-
hszilard666
veterán
válasz Muerte #34660 üzenetére
Megoldotta a driver install, meglepően szép hangja van! Köszönöm szépen!
(#34693) echterion:
Mindenhol csak az átbaszás megy... Képzeld el a szitut hogy egy ügyfelemnek hoztunk egy 15" es legcombosabb i9+32GB ramos 15" es touchbaros macbookot. (1.5M Ft) és bekapcsoltuk és ha leterhelted a gépet ramhibára hivatkozva összecrashelt és rebootolt. Nem tudtam neki cserélni mert egyedi kiépítés, 8 nap volt míg sikerült orvosolni, kiderült hogy a titkosításért felelős chip a lapon okozta a hibát. Vacsi új gépbe kellett új alaplapot varázsolni mert az überprémium gyártónak az egyik sellingpointot képező feature-je megölte a konfigot. Akkor kicsit meghaltam belül...
[ Szerkesztve ]
-
-
_q
addikt
válasz echterion #34696 üzenetére
Besértődtem? Azért mert leírtam a hozzászólások miről szólnak? Nem érzem sértődötten magam, csak fura nekem, hogy nem igazán jött érdemi hozzászólás a topik aktív tagjaitól. Ezt mondjuk sajnálom. Illetve a hozzászólások tényleg fele a problémákról szólt amik az egyes laptopokkal vannak.
Nincsenek ajánlások, melegedés, kábel gondok alapján mi másra következtessek? Nekem inkább 1-2 lekezelő hozzászólás szembetűnő. Követek jó pár topikot, de ez eléggé más világ. Az meg hogy elmondom a véleményem sértődést feltételez, hát legyen.
Egyébként a videó részét rég elengedtem. Célirányosan kérdeztem: megbízható gyártó, típusok iránt. Vagy itt nincs ilyen, minden a megvétel után derül ki tanulópénzért cserébe?
(#34697) KFORboy
Akkor ebben se értünk egyet. Talán nem is kell.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz hszilard666 #34692 üzenetére
Ha tudnád hogy én ebbe mennyit tettem bele. Mármint az a része ami engem érint. Hát nagyon különbözünk mi laptop megszállottak.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
matyee
őstag
Én szívesen állok konstruktívan hozzá, de ennél azért bővebben ki kellene fejtened mit is keresel. Tudunk mondani jó gépet, de alulról fogja karcolni az egy milliót. Határozd meg kb milyen sarokpontjaid vannak gép ternén, kb milyen összegben gondolkodsz, és szerintem többen is adnak tanácsot. Amúgy pedig általában az ilyen topicokba az emberek a problémákkal jönnek, kevesen írják hosszú oldalakon keresztül milyen jó a gép, de ha visszaolvasol azért akad ilyen is. Röviden, írd le miben gondolkodsz, és nagyobb szerencsével kapsz tanácsot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest